|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 23:24
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jadak |
#119776 Wysłany:
28 Kwi 2008, 14:52; Temat postu: auto stacza się na biegu na minimalnym spadku |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa - Gocław Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 444
|
Czy to jest normalne? Staje na podjeździe o nachyleniu jakieś 5% przy włączonym biegu i zaczyna zjeżdżać. Niewazne jaki to bieg. Jak stoi na płaskim i chce go popchnąć to odjeżdza jakieś 10 i wraca
_________________ MKII 1.2 8v SX 2001r + LPG
"Wolę pchać swoje Punto niż jeździć Volkswagenem"
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Juras |
#120729 Wysłany:
01 Maj 2008, 09:55; Temat postu: |
|
|
Jeśli chcesz zostawiać samochód na biegu to w grę wchodzi wyłącznie bieg I lub R żadne inne. I nie powinno być problemu. Jest jeszcze taka dźwignia pomiędzy fotelami nazywa się ręczny w lecie można jej śmiało używać. Potem się dziwić skąd na zderzakach biorą się wgniecenia lub przytarcia 
|
|
Góra |
|
 |
jadak |
#120732 Wysłany:
01 Maj 2008, 10:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa - Gocław Rejestracja: 26 Gru 2007, Posty: 444
|
Wszystko się zgadza tylko ostatnio spadła mi linka od ręcznego dlatego musiałem zostawiać go tylko na biegu i mimo to auto się staczało
_________________ MKII 1.2 8v SX 2001r + LPG
"Wolę pchać swoje Punto niż jeździć Volkswagenem"
|
|
Góra |
|
 |
rallypl |
#122472 Wysłany:
06 Maj 2008, 13:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Dzierżoniów Rejestracja: 16 Sie 2007, Posty: 125
|
Nie wiem jak w Punto, ale tak tez mam w Ducato. Jak nie miałem ręcznego, to na stromych zjazdach wkładałem między hamulec a siedzenie pręt, który podtrzymuje klapę od silnika  Nie ważne, czy samochód stał na wstecznym czy na jedynce. ale czy to normalne nie wiem. Rada to reczny i kola skrecone na krawężnik 
_________________ RALLYMANIAK !!!
Punto 2000r, Iveco EuroTech 2000r.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|