|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 18:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
slawciol |
#125526 Wysłany:
15 Maj 2008, 16:12; Temat postu: Problem z Puntem 1.2 elx 75 KM |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Tarnowskie góry Rejestracja: 13 Maj 2008, Posty: 10
|
Pisałem wcześniej o moim gasnącym aucie , ale nikt mi nie odpisał. Dziś bylem na komputerze i wykazało tylko błąd w silniku krokowym. Mechanik zalecił go wyczyścić. Niestety dalej nie wiem co jest przyczyną tego iż samochód w czasie jazdy nagle zgaśnie. Po czym , po włączeniu zapłonu odpala bez problemu. Czasem zgaśnie raz na dzień a czasem co kilka kilometrów. Wygląda to tak jakby coś wylączylo prąd w aucie. Czy może przyczyną być czujnik położenia wału ? Czasem mrugnie mi kontrolka wtrysków ale bardzo rzadko , czy moze mieć związek z tą usterką ??? Proszę o odpowiedź.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
adam1984 |
#125579 Wysłany:
15 Maj 2008, 20:35; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: sosnowiec Rejestracja: 15 Mar 2008, Posty: 9
|
co pierwsze to sprawdz na postoju przy włonczonym silniku czy ci sie to samo robi
Ja bym proponował zaczac od kabli swiec i aparaty zapłonowego moze ci gubi iskre i dlatego gasnie
[ Dodano: 15 Maj 2008 19:35 ] MASZ GO W GAZIE CZY BEZYNA?
|
|
Góra |
|
 |
RAFI86 |
#125635 Wysłany:
15 Maj 2008, 21:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: mazowsze:) Rejestracja: 10 Mar 2008, Posty: 553
|
slawciol W dziale elektryka jest bardzo podobny temat autorem jest Jozef poczytaj sobie......
|
|
Góra |
|
 |
slawciol |
#125662 Wysłany:
15 Maj 2008, 22:25; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Tarnowskie góry Rejestracja: 13 Maj 2008, Posty: 10
|
Auto jest w benzynie. Prawie zawsze gaśnie w czasie jazdy. Raz zdarzylo mi sie ze jak przegazowalem na postoju tez zgasł. Martwi mnie mrugająca czasem kontrolka wtrysku ;/
|
|
Góra |
|
 |
kali |
#126316 Wysłany:
18 Maj 2008, 06:41; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: koźminek/kalisz Rejestracja: 09 Maj 2008, Posty: 50
|
skoro komputer pokazał że coś nie tak ze silniczkiem to sprawdź przewody które do niego idą a jak nie to zmień silniczek przez niego kontrolka będzie się zapalać a komputer nie pokazuje ze silniczek jest zabrudzony tylko że ma wewnętrzną usterke a jak kontrolka mruga od czasu do czasu to jest błąd sporadyczny ja stawiam na te przewody od silniczka
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|