|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 08:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rastek |
#133527 Wysłany:
09 Cze 2008, 19:37; Temat postu: Duuuuuuuuuuuuży problem!!!! |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 15 Lut 2008, Posty: 42
|
Witam wszystkich mam powazny problem ale moze zaczne od poczatku jade sobie autem nagle zaczyna wyłanczac i włanczac radio myslałem ze sie psuje ale przejechałem 200 metrów włanczam migacz i słysze jakis taki dziwny dziwiek jade dalej zgasły mi wszystkie kontrolki (dobrze ze byłym blisko domu)dojechałem do domu ptworzyłem maske zamknołem drzwi i...potem nie mogłem ich otworzyc centralka od zamka centralnego dawała dziwiek ale rygle sie nie podnosiły tak jak by nie miały siły pozyczyłem od tescia akumulator był za wysoki i brakło mi kabli ale dotknelismy tylko klemami to akumulatora auto sie otworzyło i odpaliło musiałem wiechac na podwórko wiec tesciu wzioł akumulator i auto chodziło czyli ma dobre ładowanie!!!!pojechałem 20 m otworzyłem okno i auto zgasło akumulator ladowałem 5h gdy go podłonczyłem auto odpliło lecz po włonczeniu zapłonu nie paliła sie kontrolka akumulatora przejechałem 60km dojechałem do domu i po zgaszeniu auta zauwazyłem ze zazy sie kontrolka od oleju(na wyłonczonym silniku)dzisiaj rano jak chciałem otworzyc auto nawet centralka nie pisła myslałem ze baterie w pilocie ale po wymianie tak samo a najgorsze jest to ze nie mam wkładów w zamkach i auto otwiera sie tylko z centralnego!!!!i nie mam pojecia co to jest!dodam ze miałem wymieniana miesiac temu cewke zapłonową!wie moze ktos jak otworzyc maske bez wsiadania do auta????jak idzie linka od maski????za pomoc wielkie dzieki pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Maciey |
#133529 Wysłany:
09 Cze 2008, 19:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
rastek u mnie przy niemal tych samych objawach (poza kontrolką oleju) po wymianie aku było ok... A powodem była oberwana (w związku z polskimi highway-ami) cela akumulatora i po wjechaniu w dziurę zaczęły się fiksacje... Potem ładowanie ok i po jakimś czasie to samo... Kupiłem nową baterię i jak ręką odjął.
|
|
Góra |
|
 |
Vulcan |
#133532 Wysłany:
09 Cze 2008, 19:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: pomorskie Rejestracja: 02 Gru 2007, Posty: 386
|
_________________ Abarth 55 kucy
Corvette Z06 przy 160 km/h. - OBJECHANE
|
|
Góra |
|
 |
rastek |
#133539 Wysłany:
09 Cze 2008, 20:19; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
a jak mozna sprawdzic czy to napewni ten akumulator????
[ Dodano: 09 Cze 2008 19:19 ] ale czy akumulator nawet uszkodzony moze sie rozładowac podczas jazdy????
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#133585 Wysłany:
09 Cze 2008, 21:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Udaj się tam, gdzie zatrudniają się sprzedażą akumulatorów i poproś o sprawdzenie swojego. Zazwyczaj sprawdzają gratisowo.
|
|
Góra |
|
 |
rastek |
#133600 Wysłany:
19 Cze 2008, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
a jeszcze takie pytanko.czemu centralka nie daje zadnego odgłosu jak podobno ma własne zasilanie!!??
[ Dodano: 10 Cze 2008 20:30 ] otworzyłem dzisiaj drzwi złodziejskim sposobem tak jak na filmiku i z instruktarzem kumpla hehe i włożyłem inny akumulator i wszystko gra tylko niepokoi mnie to ze jak włanczam zapłon to nie zapala mi się kontrolka od akumlatora.a jutro jade sprawdzic swój aku bo ten musiałem oddac hehe pozdrawiam
[ Dodano: 19 Cze 2008 20:56 ] to jednak nie aku tylko miałem przepalony regulator napiecia i tam cos jeszcze w alternatorze teraz auto chodzi elegancko ale i tak jestem umówiony u elektryka bo zazy mi sie kontrolka od ładowania i musi mi sprawdzic czy nie ma jakiegos zwarcia na instalacji bo nie wiadomo od czego spalił sie ten regulator pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|