|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 15:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
TuChoLa |
#147156 Wysłany:
20 Lip 2008, 02:07; Temat postu: A zaczelo sie od zapalniczki.... |
|
 |
Forumowicz |
 |
Miejscowość: Bydgoszcz Rejestracja: 20 Lip 2008, Posty: 3
|
Zaczne od tego ze jest to Punto 55S rocznik '98
Problem jest nastepujący, nastąpilo zwarcie w zapalniczce samochodowej, poszly iskry po czym wylączylo sie radio, i padlo oswietlenie wewnatrz samochodu, samochod nie byl w tym momencie odpalony, gdy chcialem na probe go odpalic wsadzilem kluczyk do stacyjki przekrecilem go, zapalily sie swiatla zewnetrze, oswietlenie deski, zniknał napis CODE, ale samochod jednak nie odpalil.... slychac prace rozrusznika ale silnik nie odpala, nastepnie okazalo sie takze ze nie moge go zamknac za pomoca pilota... Sprawdzilem bezpiecznik odpowiedzialny za zapalniczke F10, jest przepalony, jutro go wymienie i zobaczymy co to da, wydarzenie mialo miejsce przed chwila (okolo 1 w nocy) wiec uznalem ze nie bede wiecej robil po nocy bo naszczescie stalem akurat pod domem, czy ktos juz mial podobny problem ?? Osobiscie boje sie ze moglo cos jeszcze mi pasc z alarmem... jesli jednak to sie niestety spelni, wie ktos jak ominać alarm albo co innego moglo sie jeszcze zepsuc ??
Z rana planuje jeszcze sprawdzic pozostale bezpieczniki, kazdy pokolei...
Z gory dziekuje za pomoc, i przepraszam za moze troszke chaotyczny opis ale nie wiedzialem jak dokladnie opisac problem bo moja przygoda z samochodami a dokladnie z moim Punto dopiero nie dawno sie rozpoczeła, samochod mam od pol roku....
/uptade
Juz wszystko dziala, tylko ten bezpiecznik byl zjarany i wystarczylo go wymienic, okazalo sie za pod ten bezpiecznik zostal podlączony rowniez alarm
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dario76 |
#147202 Wysłany:
20 Lip 2008, 10:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zgierz Rejestracja: 20 Maj 2008, Posty: 341
|
Sprawdź dokładnie tą zapalniczkę, żeby następnym razem przygoda nie skończyła się bliskim spotkaniem z strażą pożarną.
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#147226 Wysłany:
20 Lip 2008, 11:24; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
TuChoLa napisał(a): okazalo sie za pod ten bezpiecznik zostal podlączony rowniez alarm
po tym wydarzeniu wiesz już jakiej klasy masz alarm.....
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
TuChoLa |
#147606 Wysłany:
20 Lip 2008, 22:37; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
 |
Miejscowość: Bydgoszcz Rejestracja: 20 Lip 2008, Posty: 3
|
Dzióbel napisał(a): TuChoLa napisał(a): okazalo sie za pod ten bezpiecznik zostal podlączony rowniez alarm po tym wydarzeniu wiesz już jakiej klasy masz alarm.....
Niestety nie ja to montowalem, ale juz niedlugo naprawie ten defekt, a zapalniczke wypieprzylem i tak uzywalem jej tylko jako zaslepki zeby nie kurzylo mi sie tam
|
|
Góra |
|
 |
dario76 |
#147618 Wysłany:
20 Lip 2008, 22:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zgierz Rejestracja: 20 Maj 2008, Posty: 341
|
I całe szczęście. PALENIE SZKODZI ZDROWIU 
_________________ sporting 1.2 16V
Good Italian Job
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|