|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wampir_wawelski |
#150926 Wysłany:
29 Lip 2008, 07:58; Temat postu: centralny |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 17 Lip 2007, Posty: 221
|
Witam,
znajomy montował mi centralny na pilota, niestety pominął kilka funkcji z których mogę korzystać w trakcie użytkowania tego mechanizmu. Dlatego chciałbym sam się tym zając, mam stąd też pytanie,
w instrukcji do centralnego mam informacje, ze po podłączeniu zgodnie z tym schematem, światła będą mrugać (funkcja odnajdywanie) kilkakrotne po naciśnięciu pilota. Schemat wygląda tak, ale nie wiem jak za to się zabrać:
Inną funkcją tego centralnego jest również to, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce oraz kilkukrotnym naciśnięciu hamulca, drzwi same powinny się zablokować. Jak do hamulca się wpiąć z przewodem to wiem, ale problem jest ze stacyjką. Czy może ktoś z was to robił? który przewód będzie tutaj właściwym?
_________________ Kropek 55s 97r, 1.1, 55KM
Astra II, 98r, 1.8 16v, 116 KM
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#151288 Wysłany:
30 Lip 2008, 02:34; Temat postu: |
|
|
Stop działa tylko na włączonej stacyjce więc ten punkt pomijasz. Po prostu wpinasz się w pedał i tyle.
Jak już bardzo się upierasz z wpięciem pod stacyjkę to grubszy różowy kabelek dochodzący do stacyjki.
Jak podłączyć kierunki opisywałem już kilkakrotnie na forum... Kabelki niebieski i niebieski z białym paskiem znajdujące się w białej kostce pod tapicerką błotnika kierowcy to odpowiednio prawa i lewa strona kierunkowskazów. Diody są konieczne aby po włączeniu kierunkowskazu nie mrugały wszystkie, tylko te co mają mrugać. W te kabelki się wpinasz i tyle.
|
|
Góra |
|
 |
wampir_wawelski |
#151303 Wysłany:
31 Lip 2008, 13:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 17 Lip 2007, Posty: 221
|
dziękuję, właśnie sobie sprawdziłem tę kostkę, która przymocowana jest do wewnętrznej strony błotnika. Niestety nie ma tam kabelków niebiesko - białych, jedyny jaki się pokazał to niebiesko - czarny.
Znalazłem niebieski i niebiesko biały (z różnymi odcieniami tego niebieskiego) w wiązce wychodzącej bezpośrednio gdzieś spod kierownicy, spróbuje się tam wpiąć i zobaczymy.
[ Dodano: 31 Lip 2008 13:10 ] ok, zrobiłem. Wnioski:
znalazłem kolor niebieski i niebieski z czarnym paskiem, podobnie przy stacyjce, nie było różowego tylko jasny brąz. Niestety wpięcie się do stacyjki było niezbędne, radio centralnego nie reagowało na sam hamulec.
Wszystko działa i świeci.
Dzięki za pomoc.
_________________ Kropek 55s 97r, 1.1, 55KM
Astra II, 98r, 1.8 16v, 116 KM
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|