You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #150926 Wysłany: 29 Lip 2008, 07:58; 
 Temat postu: centralny
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Witam,

znajomy montował mi centralny na pilota, niestety pominął kilka funkcji z których mogę korzystać w trakcie użytkowania tego mechanizmu. Dlatego chciałbym sam się tym zając, mam stąd też pytanie,
w instrukcji do centralnego mam informacje, ze po podłączeniu zgodnie z tym schematem, światła będą mrugać (funkcja odnajdywanie) kilkakrotne po naciśnięciu pilota. Schemat wygląda tak, ale nie wiem jak za to się zabrać:
Image

Inną funkcją tego centralnego jest również to, że po przekręceniu kluczyka w stacyjce oraz kilkukrotnym naciśnięciu hamulca, drzwi same powinny się zablokować. Jak do hamulca się wpiąć z przewodem to wiem, ale problem jest ze stacyjką. Czy może ktoś z was to robił? który przewód będzie tutaj właściwym?

Post #151288 Wysłany: 30 Lip 2008, 02:34; 
 Temat postu:
Stop działa tylko na włączonej stacyjce więc ten punkt pomijasz. Po prostu wpinasz się w pedał i tyle.
Jak już bardzo się upierasz z wpięciem pod stacyjkę to grubszy różowy kabelek dochodzący do stacyjki.
Jak podłączyć kierunki opisywałem już kilkakrotnie na forum... Kabelki niebieski i niebieski z białym paskiem znajdujące się w białej kostce pod tapicerką błotnika kierowcy to odpowiednio prawa i lewa strona kierunkowskazów. Diody są konieczne aby po włączeniu kierunkowskazu nie mrugały wszystkie, tylko te co mają mrugać. W te kabelki się wpinasz i tyle.

Post #151303 Wysłany: 31 Lip 2008, 13:10; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
dziękuję, właśnie sobie sprawdziłem tę kostkę, która przymocowana jest do wewnętrznej strony błotnika. Niestety nie ma tam kabelków niebiesko - białych, jedyny jaki się pokazał to niebiesko - czarny.

Znalazłem niebieski i niebiesko biały (z różnymi odcieniami tego niebieskiego) w wiązce wychodzącej bezpośrednio gdzieś spod kierownicy, spróbuje się tam wpiąć i zobaczymy.

[ Dodano: 31 Lip 2008 13:10 ]
ok, zrobiłem. Wnioski:

znalazłem kolor niebieski i niebieski z czarnym paskiem, podobnie przy stacyjce, nie było różowego tylko jasny brąz. Niestety wpięcie się do stacyjki było niezbędne, radio centralnego nie reagowało na sam hamulec.

Wszystko działa i świeci.

Dzięki za pomoc.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)