You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 17:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #151164 Wysłany: 29 Lip 2008, 21:18; 
 Temat postu: uszkodzenie tylnego błotnika
Sympatyk kropek

Miejscowość: Poznań
Witam!
Przyznam się szczerze, że ta usterka wynika z mojej winy gdyż nie spojrzałem dobrze w lusterko i trafiłem w murek no i stało się. Szkoda nie wygląda strasznie jednak kończy mi się AC i że nie mam jeszcze zniżek chciałem wykorzystać ubezpieczyciela i pokryć szkodę. Niedawno podjechałem do blacharza i wycenił szkodę na 600zł z wymianą błotnika i zderzaka plus lakierowanie. Jednak szkoda nie wygląda tak strasznie i boję się, że rzeczoznawca z PZU stwierdzi iż np. nie wszystkie części nadają się do wymiany, a wolałbym jednak wymienić tym bardziej, że ja nie będę płacił za to. Pomyślałem może żeby poprawić trochę mocniej to wgniecenie :wink: aha i jeszcze sprawa tej gumki na klapie. Podejrzewam, że mogła się wkraść ruda i dlatego poprzedni właściciel to ją założył (jak kupowałem auto to jeszcze nie byłem obeznany co takie auta mają w std.) i dlatego może jak bym poprawiał to jeszcze z klapą razem :wink: czy może się powstrzymać i pojechać do PZU z tym co mam teraz.

Liczę na jakieś cenne rady :wink:

Image

Post #151208 Wysłany: 29 Lip 2008, 22:32; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie
Ha ha. Za 600 to wyciągnie i pomaluje Ci róg błotnika i zderzak, a nie wymieni i pomaluje.

Corvette Z06 przy 160 km/h. - OBJECHANE

Post #151502 Wysłany: 30 Lip 2008, 22:18; 
 Temat postu:
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
moja rada taka : zalej pan robaka .A tak na poważnie to co napisał Vulcan to prawda 600 zł za wymianę błotnika i zderzaka + lakierowanie to nie możliwe!!!Chyba że to jakiś paproch co zrobi ci gorzej od tego co masz teraz .Ja bym się poważnie zastanowił nad tym czy opłaca się robić, czy nie zaprawić uszkodzenia i już .Aby to porządnie zrobić to jakieś 1000 zł trzeba wydać a ile ile ma autko lat??Chyba że wartości estetyczne przedkładasz nad wartości ekonomiczne.

Post #151505 Wysłany: 30 Lip 2008, 22:22; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Poznań
Mi chodzi o to, że mam jeszcze AC następne wezmę tylko od kradzieży, wiec chciałbym to zrobić teraz jeszcze póki je mam i profilaktycznie na przyszłość żeby nie wkradła sie ruda i w razie sprzedaży, żeby wyglądało lepiej.

Post #151509 Wysłany: 30 Lip 2008, 22:38; 
 Temat postu:
Puntomaniak
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
jeśli chcesz aby ac zwróciło tobie (pokryło ) koszty wymiany błotnika i zderzaka to nie musisz patrzeć na koszty tylko wstawiaj do serwisu i bezgotówkowo wszystko załatwiaj.Jest jeden warunek aby zakwalifikowali błotnik i zderzak do wymiany,jeden i drugi przy tak małym uszkodzeniu musiały by mieć choćby dziurkę

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)