|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 00:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
zyga75 |
#158998 Wysłany:
20 Sie 2008, 17:12; Temat postu: silnik 18 hgt |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: piaseczno Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 1
|
mam problem z silnikiem po remoncje zerwał mi sie pasek rozrzadu naprawiono ale to juz nie to jak ruszam to przerywa przy wiekszych obrotach na zimno mocniej a na ciepło mniej odczówalne wszystko ok wymieniono szklanki koła wałka rozrzadu pasek głowica planowana zawory wszystkie uszczelka pompa wody swiece przewody naprawiono i sprawdzono warjator
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wisniahgt |
#159215 Wysłany:
21 Sie 2008, 09:20; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: kielce Rejestracja: 04 Mar 2008, Posty: 58
|
witaj kolego , a moze masz zle ustawiony rozrzad?? w tym silniku nie ma znakow tylko blokady do walkow rozrzadu a do walu czujnik zegarowy .Proponuje sprawdzic jeszcze cisnienie sprezania bo moze sie tak zdarzyć ze przy kolizji tloka z zaworem sklepalo połki miedzy pierscieniami i nie ma odpowiedniej kompresji bo pomijam oczywiscie fakt nie spiecia jakiejs elektryki na silniku ( czujnika spalania stukowego bo jest pod kolektorem ssacym itp.) Pozdro .
|
|
Góra |
|
 |
Lcs |
#160326 Wysłany:
24 Sie 2008, 10:11; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Mój HGT też ostatnio stracił na wigorze. Błędów nie ma silnik wchodzi na obroty ale wolniej niż kiedyś.
Jak sprawdzić czujnik spalania stukowego?
_________________ Punto HGT
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|