|
Obecny czas: 19 Cze 2025, 01:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kaparo9 |
#328827 Wysłany:
24 Sty 2010, 11:57; Temat postu: 2 Problemy |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Pierwszy problem dotyczy wycieraczek przednich, ostatnio w przodzie wycieraczki mi nie działają wogule, ponadto zauważyłem, że spryskiwacze przednie też, próbowałem odmrażaczem pofukać wycieraczki i nic. Dodam ważną rzecz mianowicie gdy ustawię wycieraczki na największe obroty i gdy złapię za wycieraczkę lewą to z pomocą chodzi tzn. opuści się na dół i górę przy pomocy siły. Tylne wycieraczki działają więc czy to silniczek czy co innego się zepsuło?? Do jakiego mechanika udać się z tego typu problemem??
Następny problem dotyczy akumulatora, który zbyt często się rozładowuje. Akumulator jest nowy kupiony 2 miesiące temu 62Ah 52A, a wysiada przy najmniejszym mrozie -1*C. Sprawdzałem go miernikiem i nie zauważyłem nic podejrzanego, więc gdzie może być problem??
|
|
Góra |
|
 |
|
|
xONx |
#328829 Wysłany:
24 Sty 2010, 12:06; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
a może przymarzły  sprawdź też czy nigdzie prąd Ci nie ucieka skoro aku jest nowy i już pada
co do wycieraczek przeczytaj http://fiatpunto.com.pl/topic4306.html
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
Cube5 |
#328839 Wysłany:
24 Sty 2010, 12:44; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza Rejestracja: 17 Sty 2008, Posty: 37
|
Jaki masz silniczek??? moze alternator nie laduje dobrze juz albo masz za duzy aku i nie jest w stanie naladowac:roll:
|
|
Góra |
|
 |
Cygan |
#328856 Wysłany:
24 Sty 2010, 14:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Gru 2008, Posty: 137
|
Dokładnie tak jest jak kolega wyżej zasygnalizował.Pokiego czorta taki aku do tego auta,jest ciągle niedoładowany i piorunem go zasiarczysz.
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#328862 Wysłany:
24 Sty 2010, 14:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
Cygan |
#328875 Wysłany:
24 Sty 2010, 15:33; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Gru 2008, Posty: 137
|
Ja w 1.1 mam 34 Ah i odpala bez problemu a jeżdżę tylko po mieście,dla 1.2 w/g papierów ma być 40.
|
|
Góra |
|
 |
kaparo9 |
#328883 Wysłany:
24 Sty 2010, 15:46; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Więc tak ten samochód jest TD 1.7 więc potrzebuje mocniejszego akumulatora, miałem 34ah ale w lecie nawet wysiadał, więc się porwałem i kupiłem Nowy myśląc że autko już nie siądzie, a tu już przy najmniejszym mrozie nie pojedzie.
Prąd sprawdzałem tym mierniukiem i patrzyłem czy centralny zamek albo radio za dużo nie bierze ale wszystko jest tu ok radio 0.2 jak nie gra ale to pestka, nie wiem czy może przezto tak siadać że jeżdzę na małe trasy(około 5km do roboty) czy przez to że coś tam jest w samochodzie nie tak?? Wycieraczki nie są przymarznięte ale podejrzewam że właśnie przez te mrozy coś tam się uszkodziło i teraz pytanie jaki mechanik może zrobić z tymi wycieraczkami??
|
|
Góra |
|
 |
inspiron83 |
#328892 Wysłany:
24 Sty 2010, 16:29; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
przyczyna to raczej akumulator.ja maialem zle podlaczone radio i na postoju ciaglo prad az milo.Ty napisales ze radio podlaczone jest ok wiec moze cos dzies jest zle podlaczone ze ciagnie Ci prad nawet na postoju
|
|
Góra |
|
 |
Mateusz |
#329176 Wysłany:
25 Sty 2010, 16:28; Temat postu: Re: 2 Problemy |
|
 |
Puntomaniak |
|
kaparo9 napisał(a): Pierwszy problem dotyczy wycieraczek przednich, ostatnio w przodzie wycieraczki mi nie działają wogule, ponadto zauważyłem, że spryskiwacze przednie też, próbowałem odmrażaczem pofukać wycieraczki i nic. Dodam ważną rzecz mianowicie gdy ustawię wycieraczki na największe obroty i gdy złapię za wycieraczkę lewą to z pomocą chodzi tzn. opuści się na dół i górę przy pomocy siły. Tylne wycieraczki działają więc czy to silniczek czy co innego się zepsuło?? Do jakiego mechanika udać się z tego typu problemem?? Następny problem dotyczy akumulatora, który zbyt często się rozładowuje. Akumulator jest nowy kupiony 2 miesiące temu 62Ah 52A, a wysiada przy najmniejszym mrozie -1*C. Sprawdzałem go miernikiem i nie zauważyłem nic podejrzanego, więc gdzie może być problem??
A bezpieczniki od wycieraczek sprawdzałeś? Bo "na siłę" to wycieraczki zawsze ruszysz
A aku to aż dziwne ... może jednak nie ładuje wystarczająco? Sprawdzałeś napięcie ładowania na klemach?
_________________ Punto 55 SX
|
|
Góra |
|
 |
kaparo9 |
#329218 Wysłany:
25 Sty 2010, 19:38; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
no bezpieczników nie sprawdzałem ale z tyłu wycieraczka chodzi, więc wnioskuje że są OK. Podejrzewam że coś z silniczkiem bo jak poruszam na siłę to czasami kawałek same się ruszą. Co do aku to zaczołem od sprawdzenia napięcia na klemach, więc to nie leży problem. Cóż jak będzie cieplej to pojadę do mechanika z tymi wycieraczkami, bo teraz to podejrzewam że jakbym zostawił auto z 1h na mrozie z akumulatorem to już bym nie pojechał 
|
|
Góra |
|
 |
sebul |
#329253 Wysłany:
25 Sty 2010, 20:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Sebastian
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 17 Wrz 2008, Posty: 520 Pomógł: 1
|
Mozesz tez dostac sie do silniczka wycieraczke i zobaczyc co z nim jest. Moze sie przyciera i wystarczy tylko go przeczyscic. Szkoda kasy na mechanika jak moze sie to okazac banalne do rozwiazania.
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#330618 Wysłany:
29 Sty 2010, 20:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|