|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 09:39
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Grzesiek1098 |
#9786 Wysłany:
27 Lut 2007, 21:56; Temat postu: Problem z wtryskiem paliwa |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Starachowice Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1
|
nie gaśnie kontrolka wtrysku, silnik nie ma mocy, wymienione zostały przewody WN i świece.
Punto 1.1, 1995r
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Pitersen |
#10012 Wysłany:
28 Lut 2007, 17:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kępno Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 483
|
|
Góra |
|
 |
xan |
#54095 Wysłany:
14 Paź 2007, 17:10; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 26 Sie 2007, Posty: 13
|
witam, mam podobny problem, gdy jechalem silnik stracil moc, mechanik wymienil jedna z 2 cewek zaplonowych, pomoglo lecz od tamtej pory zaczal sie moj koszmar, czesto gesto zapala sie kontrolka wtrysku, efekt jakby autko dostawalo zbyt malo paliwa, ksztuszenie na niskich obrotach, dostaje czkawki. po kolejnej wizycie w warsztacie po diagnozie komputerowej facet wymienil przewody i swiece zaplonowe, troche pomoglo lecz kontrolka nadal sie zapala, po zmianie mechanika wymienilem czujnik obrotow, filtr paliwa(sonda lambda jest wporzo), za tydzien kolejna wizyta i podpiecie do kompa, mysle ze jeszcze wymienie pompe paliwową i sam wtrysk, czekam na ewentualne sugestie, panowie ratujcie
_________________ Punto I Star 1.2 8V 60KM `97 109 tys.
|
|
Góra |
|
 |
skadubek |
#54139 Wysłany:
14 Paź 2007, 19:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Za granica... Rejestracja: 14 Lut 2007, Posty: 372
|
To jeżeli podpina do kopma to nie ma błedu konkretnego  Ktoś tu Ci chyba ścieme wali....moze być czujnik temp. cieczy chłodzącej czesta przypadłośc Punciaków wystarczy go odpiąc i zobaczyć reakcje....było o tym pisane nie raz 
|
|
Góra |
|
 |
xan |
#54502 Wysłany:
15 Paź 2007, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
niestety musze wykluczyc ten czujnik, odpialem go i zadnego efektu, mysle ze w najgorszym wypadku naprawa sterownika wtrysku( jak u kolegi z podobnego postu) badz calkowita wymiana chyba ze, skadubek, masz jeszcze jakies asy w rekawie, poczekam jeszcze do weekendu na diagnoze z kompa
|
|
Góra |
|
 |
hayhead |
#54551 Wysłany:
16 Paź 2007, 07:42; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
xan napisał(a): mysle ze w najgorszym wypadku naprawa sterownika wtrysku( jak u kolegi z podobnego postu) badz calkowita
W oplu miałem naprawe sterownika ale wtedy samochod nie palił na zimnym,więc chyba odpada
|
|
Góra |
|
 |
skadubek |
#54589 Wysłany:
16 Paź 2007, 10:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Za granica... Rejestracja: 14 Lut 2007, Posty: 372
|
powiem wam że trudno tak porównywać 1,1 z 1,4turbo ja również miałem podobne problemy...ale to był czynik, albo dziura za IC i jakoś sie robiło bryka śmiga elegancko  a kontrolka czasem mi mrygnie i go szarpie ale przechodzi mu szybko
po drugie co do kompa to ja mogę sam sobie zrobić autodiagnoste i wiem co go boli(umieszczałem na forum jak to zrobić)a u was nie mam pojęcia czy da sie ją przeprowadzić  Więc moje ASY się skończyły ,ale życze powodzonka 
|
|
Góra |
|
 |
xan |
#98709 Wysłany:
03 Mar 2008, 19:38; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Panowie, kamień z serca, troche czasu minelo ale dzis moj problem z kontrolka wtrysku sie skonczyl!!!!, bylem przerazony niektorymi postami gdzie z tej przyczyny niektorzy nawet wymienili silnik  , sprawe rozwiazalo dwoch specow (elektromechanik i elektronik) problem tkwil w 1. wadliwa cewka zaplonowa ktora kupil moj kumpel "mechanik" produkcji china 2. sterownik wtrysku ktory zostal uszkodzony mysle ze pod wplywem tej cewki
PS: nie kupujecie czesci niewiadomego pochodzenia po atrakcyjnej cenie i nie wymieniajcie czesci jak leci dopoki nie zdiagnozuje go jakis fachura (zbedne koszty)
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|