|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
E.T. |
#62114 Wysłany:
09 Lis 2007, 14:08; Temat postu: płyta pod silnik |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 21 Paź 2007, Posty: 965
|
wiadomo, czy/gdzie/za ile można coś takiego (zrobione z metalu) nabyć?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wlodwoz |
#62207 Wysłany:
09 Lis 2007, 18:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Bielsko-Biala Rejestracja: 29 Wrz 2007, Posty: 144
|
Czy chodzi ci o osłonę spodu silnika czy o płytę "rajdową?
Ja mam fabryczną osłonę spodu silnika (tworzywo). Jest to świetne zabezpieczenie zwłaszcza alternatora przed wodą. Nie dochodzi do pękania jej obudowy. Myślę, że można to kupić w sklepach lub szrotach.
|
|
Góra |
|
 |
Jakarti |
#62271 Wysłany:
09 Lis 2007, 21:47; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 31 Paź 2007, Posty: 52
|
metalowa trzeba zrobic samemu albo poprosic o to jakiegos artyste  ) fachowca.. bierze plyte.. docina ja - przykreca - zrobione..
sam tez mam taka z tworzywa.. i jesli nie jezdzi sie na rajdach to ona spokojnie wystarcza.. nie wiem tylko czy to dawali fabrycznie czy nie.. taka z tworzywa tez mozna zrobic - wystarczy podjechac gdzies gdzie robia zderzaki..i inne spojlery.. itd.. zrobia raz dwa trzy 
|
|
Góra |
|
 |
szymlorek |
#62291 Wysłany:
09 Lis 2007, 22:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Płyta była fabrycznie monowana (z tworzywa naturalnie). Podróbki z allegro mają różne odwzorowanie względem orginału, szczególnie w odniesieniu do otworów montarzowych. Tak więc przed zakupem z allegro warto najpierw zapytać któregoś z użytkowników czy płyta pasowała.
Płyta z aluminium a właściwie ze stopu aluminiopodobnego który nazywa się bodajże PA11 ma za zadanie chronić przed uszkodzeniami mechanicznymi, napewno nie bedzie jednak chronić przed brudem wnikającym do komory silnika. Zależy więc kto do czego potrzebuje płyte, bo mimo wspólnej nazwy zastosowanie jest kompletnie różne tak jak i cena 
|
|
Góra |
|
 |
E.T. |
#62297 Wysłany:
10 Lis 2007, 12:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 21 Paź 2007, Posty: 965
|
ja słyszałem, że pa7!
mechanicznie, bo bezkompromisowy raczej jestem! [ Dodano: 10 Lis 2007 11:56 ]jak patrzyłem to ta "urazo ochronna" jest tańsza od "syfnie ochronnej"! (patrząc po częściach oferowanych przez fiata)
bo rzemieślniczya z ABSu (lub innego plastika), to coś koło 60 zł!
widział ktoś na własne oczęta (może ma fotki) jak wygląda ta metalowa?
_________________ Tomaszowe, żółte Punto!
Pwr 138,7 KM @ 6319,0 rpm Tq 169,8 Nm @ 4826,0 rpm
|
|
Góra |
|
 |
ralfi88 |
#302340 Wysłany:
27 Paź 2009, 00:38; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Co do allegro to odradzam, w wielu sklepach takie rzeczy jak osłony czy nadkola mozna kupic taniej i duzo taniej w sklepach motoryzacyjnych. Przesylki nawet nie wliczam. Z wlasnej autopsji, na nadkolach jestem do przodu o 40 zl(dalej przesylki nie licze) a na cewkach zaplonowych ok60. Tylko trzeba znalezc odpowiedni sklep, zdala od wiekszego miasta.
|
|
Góra |
|
 |
rajtek |
#302403 Wysłany:
27 Paź 2009, 13:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: rajtek
Samochód: Bravo
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
|
dałem orginał pod silnik -190 zł,jest inna niż podróba (2 warstwy-w środku materiał wytłumiający-jakaś wełna czy coś),oprócz tego trzeba dokupić osłony boczne i to wszystko zmontować używając przyrządu do wykonywania gniazd pod śruby-można na wkręty itd,ale to do pierwszego demontażu-poza serwisem dałem za all ok 400 zł lub coś mniej ,bo robiłem jeszcze coś innego,dotyczy to punto 1.3 jtd,jak będę miał możliwośc to dam foty
|
|
Góra |
|
 |
waldasnn |
#302458 Wysłany:
27 Paź 2009, 18:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: I-sza stolica Rejestracja: 24 Lip 2009, Posty: 207
|
a ja kupiłem w sklepie za 80 zł i do tego kołki montażowe (badziewie)
trochę się namęczyłem właśnie z tymi kołkami ale płyta poasowała bez problemów i pieknie chroni hehe 
_________________ moja kropa -->> http://fiatpunto.com.pl/topic17100.html
|
|
Góra |
|
 |
soczewa |
#311224 Wysłany:
24 Lis 2009, 21:21; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: wawa Rejestracja: 18 Sty 2009, Posty: 39
|
koledzy co do plyty alu pod silnik jest ona dosyc droga i firmowana byla tylko do abartha a zwykly seryjny punciak nie ma mocowan pod plyte zrobiona wiec to bedzie taka rzezba wiec nie polecam alu ja mam z tworzywa i jest spoko:)
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|