|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 01:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
MadReapeR |
#378409 Wysłany:
03 Lip 2010, 18:37; Temat postu: Punto nagle przestało odpalać |
|
 |
Forumowicz |
|
Witajcie, dzisiaj kupiłem sobie Punciaka 2, 1.2 benzyna, kupując podjechałem z nim na strację kontroli, tam sprawdzili, że wszystko jest ok, podpisałem umowę, bez najmniejszego problemu przyjechałem do domu (ok 80km), pod domem podczas parkowania tyłem samochód zgasł i już więcej nie odpalił. Tzn. po przekręceniu kluczyka rozrusznik kręci, silnik odpala, ale momentalnie gaśnie - obroty nie dochodzą nawet do 1000 i od razu spadają... Czym to może być spowodowane?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wojtass18 |
#378410 Wysłany:
03 Lip 2010, 18:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
jak przekręcasz kluczyk słychać pompę paliwa ?
[ Dodano: 03 Lip 2010 17:45 ] cewka, świece, kable WN, czujnik położenia wału, posprawdzaj wszystko
|
|
Góra |
|
 |
Krzysztof K. |
#378483 Wysłany:
03 Lip 2010, 23:22; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: lubelskie Rejestracja: 06 Gru 2008, Posty: 30
|
Jeżeli masz autoalarm, to być może go przypadkiem uzbroiłeś (naciskając guzik na kluczyku) podczas próby uruchomienia silnika, przez co nastąpiło odcięcie pompy paliwa. Mam tak czasami po odpięciu akumulatora i ponownym jego podpięciu. Jak podpinam akumulator to alarm mi się uzbraja (w niezauważalny dla mnie sposób, bo nie mam sygnału dźwiękowego w alarmie), a zdarza mi się zapomnieć o tym szczególe i meczę się przez pół godziny próbując uruchomić silnik, aż sobie przypomnę, że trzeba wyłączyć alarm  i wtedy wszystko gra.
Podsumowując: opisane przez Ciebie objawy idealnie pasują do próby uruchomienia silnika w punciaku z uzbrojonym alarmem. Wyłącz alarm i spróbuj uruchomić silnik.
Pozdrawiam i przyjemnej eksploatacji Kropasa.
_________________ Punto II SX 1,2 8V LPG 2000r. Przebieg 275 054 km i już nie wzrośnie.
 Dacia Sandero 1,2 16V LPG 75. Przebieg 000 010 km i powoli rośnie.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|