You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #117784 Wysłany: 22 Kwi 2008, 12:24; 
 Temat postu: Problem z półką ...
Puntoświr

Samochód: 125
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: Elektryczny
Wersja: Go!
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Kociuchowice
Problem wygląda tak, ze po zamontowaniu głośników w tylnej półce przy jeździe po naszych wspaniałych drogach, tłucze się, co dość bardzo denerwuje.
Głośniki są bardzo ciężkie, oto ich zdjęcie http://fiatpunto.com.pl/img,IMG_47e3e5a2668ba8671.jpg

Dodam, ze prócz tego "skakania" na dziurach, gdy zamykam klapę bagażnika polka tak jakby wystaje minimalnie w tył i dobijana jest przy zamykaniu klapy do środka.

Myslalem o zakupie gum na klape od wewnątrz które trzymałyby polke po zamknieciu. (rozwiazanie z golfa 4)

Darujmy sobie również posty; "pogłośnij sobie radyjo to nie będziesz słyszał" czy tez; "sprawdź czy dobrze osadziłeś półkę na swoim miejscu"

Będę wdzięczny za pomoc, bo sam z tym sie uporać nie mogę to i Was pomęczę :)

Post #117941 Wysłany: 22 Kwi 2008, 19:40; 
 Temat postu:
Puntomaniak

Miejscowość: Tychy
Przybij deske :twisted:
Albo ją zaklej :wink:

http://fiatpunto.com.pl/post116045.html#116045
Image

Post #117960 Wysłany: 22 Kwi 2008, 20:20; 
 Temat postu:
Swój chłop
Awatar użytkownika

Imię: Łukasz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice
Candy Cane kup sobie kilkadziesiąt cm uszczelki do drzwi (tak, do zwykłych drzwi w mieszkaniu/domu). Przyklej ją na plastik, na którym osadzona jest półka. <yślę że powinno pomóc :)

BTW nie masz tam takich kawałków gumy pod półką? jak swoje głośniki zamontowałem, to myślałem że półka będzie mi brzęczeć, okazało się że są tam wyżej wymienione gumy i problemów żadnych nie ma :)

Image

Post #117976 Wysłany: 22 Kwi 2008, 20:38; 
 Temat postu:
Puntoświr

Candy Cane napisał(a):
Darujmy sobie również posty; "pogłośnij sobie radyjo to nie będziesz słyszał" czy tez; "sprawdź czy dobrze osadziłeś półkę na swoim miejscu"

A jednak bym Ci poradził sprawdzić, czy dobrze ją włożyłeś (napisałeś że Ci wystaje w tył), bo ona musi wskoczyć w swoje miejsce (takie plastikowe zaczepy chyba na gumach, nie pamiętam dokładnie). Trzeba ją dość mocno popchnąć w kierunku kanapy. Pozdro, mam nadzieję że poskutkuje :D

Post #117979 Wysłany: 22 Kwi 2008, 20:44; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Bartek
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: świętokrzyskie [T]
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Nie mam problemu ze ''skakaniem'' półki ale może brak ci jest tych gum na których leży półka(jest ich 4). Problem z zahaczaniem półki o klapę przy zamykaniu się pojawił ale nie przeszkadza to w ogóle w użytkowaniu.

[ Dodano: 22 Kwi 2008 19:44 ]
Rafalinek napisał(a):
Candy Cane napisał(a):

A jednak bym Ci poradził sprawdzić, czy dobrze ją włożyłeś (napisałeś że Ci wystaje w tył), bo ona musi wskoczyć w swoje miejsce (takie plastikowe zaczepy chyba na gumach, nie pamiętam dokładnie). Trzeba ją dość mocno popchnąć w kierunku kanapy. Pozdro, mam nadzieję że poskutkuje :D

półka się nagięła pod ciężarem głośników i dlatego zachcza :roll: sądze że skoro to napisał to wie jak się wkłada półke 8)

Post #117987 Wysłany: 22 Kwi 2008, 20:49; 
 Temat postu:
Puntoświr

BARTEKcoupe napisał(a):
Nie mam problemu ze ''skakaniem'' półki ale może brak ci jest tych gum na których leży półka(jest ich 4). Problem z zahaczaniem półki o klapę przy zamykaniu się pojawił ale nie przeszkadza to w ogóle w użytkowaniu.

Mi również to nie przeszkadza, choć może czasami trzeba mocniej trzasnąć aby nie odskoczyła.
Co do tych gum, muszę sie rozglądnąć za takimi bo niestety, - nie posiadam w tym miejscu takowych

Rafalinek, dzięki za pomoc, jednak jak już pisałem ... darujmy sobie. Zanim zadaje pytanie na forum to sprawdzam wiele możliwości bo po co później czytać 100tyś. razy to samo :wink:

Dzięki za rady, jak zrobię i zadziała dam znać

Post #117993 Wysłany: 22 Kwi 2008, 20:59; 
 Temat postu:
Puntoświr

hmm no to faktycznie muszą być bardzo ciężkie te głośniki. Ja mam też dosyć ciężkie w półce, ale wszystko jest ok...

Post #118063 Wysłany: 22 Kwi 2008, 22:49; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bochnia
Dela napisał(a):
Candy Cane kup sobie kilkadziesiąt cm uszczelki do drzwi (tak, do zwykłych drzwi w mieszkaniu/domu). Przyklej ją na plastik, na którym osadzona jest półka. <yślę że powinno pomóc Smile

Candy Cane az boje sie odezwac ale jednak ;) te uszczelki mam polozone po bokach polki ale to i tak nic nie dalo i dalej stukalo :/ w koncu przykleilam sobie tasma dwustronna wiekszy kawalek takiej gabki na ten plastik ktory jest na klapie bagaznika i pomoglo , tyle ze jak zamykam bagaznik to podnosze polke zeby osiadla na tej gabce, gdyz moja polka nie jest zahaczona o sznureczki tylko sobie swobodnie lezy ;)

Post #118736 Wysłany: 24 Kwi 2008, 22:09; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Poznań
Witam!

Może nikt mnie nie zlinczuje jak podepnę się pod temat i zapytam o kilka spraw związanych z głośnikami w półce: :wink:
1)
Co tam macie za sprzęt w półce? Czym jest uzupełniony (radio, dodatkowe nagłośnienie). I jakie są wasze odczucia akustyczne? Krótka opinia mile widziana :) :?:
2)
Sami montowaliście czy powierzyliście montaż jakiejś wykwalifikowanej jednostce (jakiś sklep car-audio czy coś) :?:
3)
Czy macie zamaskowane głośniki w półce przed amatorami cudzej własności czy po prostu macie gdzieś tylnią szybę :?: :mrgreen:

Ja jak na razie męcze się na oryginalnym nagłośnieniu i kasetowcu :)
Ale w niedalekiej przyszłości przymierzam się do jakiegoś upgrade'u :mrgreen:

Post #118750 Wysłany: 24 Kwi 2008, 22:24; 
 Temat postu:
Puntoświr

szyna, myślę ze ten post nadaje sie jako nowy temat. Bardzo fajny, choć poszukaj czy takiego już nie bylo. Jesli nie, załóż nowy, sam zapewne cos napisze.

Co do reszty,
Kochani ... stawiam wszystkim :!:

po faworku :twisted:

Do Dzany to chyba z kwiatami sie muszę wybrać. Podziękuję w inny sposób. :wink: Gąbki takiej mam pełno pod ręką, wiec ją dziś wykorzystałem, choć pewnie chłopcy w pracy sie metrów nie doliczą :)

Idealnie, nic sie nie tłucze, puka, stuka

Post #118760 Wysłany: 24 Kwi 2008, 22:46; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

Miejscowość: Poznań
Już założyłem temat... :eye: ale coś ucichł ;)
Nawet kilka osób podzieliło się cennymi spostrzeżeniami - jednak czym więcej informacji tym bardziej obiektywnie można na to spojrzeć.

W ankiecie do mojego tematu wyszło że większość (75% ankietowanych) w ogóle by nie kupiła głośników eliptycznych :)

Widząc, że problem z głośnikami w półce to zapytałem :mrgreen:
Wszystkich chętnych podzielić się własnymi doświadczeniami zapraszam
http://fiatpunto.com.pl/viewtopic.php?p=117825#117825
Wszelkie opinie mile widziane :!:

Zaraz dodam tam interesujące mnie pytania - żeby nie robić tutaj bałaganu!
Sorka za OT. ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)