|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 05:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
matti84 |
#434771 Wysłany:
27 Sty 2011, 13:29; Temat postu: Fotel kierowcy - punto 3d |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Krotoszyn Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 249
|
koledzy,składam oparcie i chce odjechać fotelem by wsadzić synka i ...klops.
Po oględzinach zauważyłem że w miejscu gdzie linka jest zaczepiana do oparcia,takie coś w kształcie S się złamało.Jest możliwość wymiany linki czy nowy fotel? Jeśli jest możliwe to jaki koszt?
_________________ Był:
Fiat 126p FL - 1987r - 24 KM
Renault Clio 1,2 8V RN ph I - 1991r - 60 KM
Fiat Punto 1,2 8V ELX - 2001r - 60 KM
Jest
Renault Laguna RT 2,0 8V ph I 113KM
Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mariuz |
#434794 Wysłany:
27 Sty 2011, 15:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
tolo22 |
#447010 Wysłany:
11 Mar 2011, 22:28; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
NAJLEPIEJ WYJĄĆ FOTEL LINKA Z HAMULCA OD ROWERA BEDZIE DOBRA.TRZEBA SIĘ TROCHĘ POBAWIĆ NIC TRUDNEGO. [ Dodano: 11 Mar 2011 22:28 ]tolo22 napisał(a): Najlepiej wyjąć fotel.Potem linka z hamulca od roweru,jakiś zacisk na linkę i będzie działać jak nowe.
|
|
Góra |
|
 |
oko21 |
#451378 Wysłany:
11 Mar 2011, 22:50; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Damian
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Gliwice Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 5496 Pomógł: 26
|
matti84 napisał(a): Jest możliwość wymiany linki czy nowy fotel?
Jest możliwość wymiany linki, ale podobno to dość droga impreza. Ja taka awarię fotela kierowcy przerabiałem latem ub. roku, a niedawno strzeliła mi linka fotela pasażera. Więc znowu czeka mnie naprawa. A nie jest to trudne, wymaga tylko troszkę gimnastyki. I nie trzeba wcale wyciągać fotela. Do naprawy potrzebne są: kawałek linki stalowej (takiej jak od hamulców rowerowych), oraz (nie wiem jak to nazwać) "wnętrze" kostki do połączeń elektrycznych. Taki metalowy zacisk z dwoma śrubkami. Zaczynamy od zdjęcia pokrętła regulacji pochylenia oparcia, a potem zdejmujemy plastikową osłonę mechanizmu. Ten element, który Ci się złamał, zaczepiony jest o taką "dziurkę" w przedniej części mechanizmu. Przez ten otwór przekładamy nowy kawałek linki, robimy pętlę i "łapiemy" ją za pomocą jednego złącza z kostki. Po prostu skręcamy tę linkę śrubami. Następnie łączymy naszą nową linkę, z pozostałością starej linki, również za pomocą złącza z kostki. Sprawdzamy, czy fotel się przesuwa. Jeśli tak, to składamy wszystko do kupy. I zrobione. Jak będę naprawiał u siebie, to postaram się zrobić manual ze zdjęciami.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|