|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
antalek |
#212850 Wysłany:
27 Sty 2009, 20:58; Temat postu: Problem z immobiliserem |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam.
W niedziele kupilem fiata punto, rocznik 96. Sprawowal sie bez problemu az do dzis. Musze powiedziec, ze nieswiadomie uzywalem kluczyka bordowego. Przeczytałem dzisiaj, że powinno się używać kluczy niebieskich, więc tak też chciałem zrobić. Przekręciłem niebieski kluczyk, poczekałem aż zgaśnie immo i kontrolki od świec, próbowałem zapalić i..cisza. Jakieś tam ciche pomruki, ale ledwo słyszalne i może tylko mi się zdawało;p Spróbowałem więc kluczem bordowym, to samo. Spróbowałem każdym innym kluczem i nic... A właściwie coś: kontrolka immo przestała gasnąć... A po kolejnej próbie kontrolki immo i ta od świec zaczynają migać a spod maski wydobywa się jakiś dziwny dźwięk... Pewnie coś zepsułem/rozkodowałem, ale nie mam pojęcia co;/ Do tej pory miałem wiekowe auto, gdzie zadnego immo nie bylo, a kontrolki zapalały się kiedy chciały:P Czy da się coś z tym zrobić?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mrider |
#212978 Wysłany:
28 Sty 2009, 00:06; Temat postu: |
|
|
Dobry mechanik odłączy immo na stałe. To najlepsze rozwiązanie gdyż system Fiat Code to zbędny bajer w aucie, w niczym nie chroniący samochodu i nic nie robi, tylko utrudnia życie. Koszt ok. 200zł ale ważne aby to robiła osoba znająca się na elektronice Fiatów.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|