esik1982 napisał(a):
Ponieważ przełącznik nie ma właściwej masy a co za tym idzie coś gdzieś robi zwarcie najlepiej rozbierz ten przełącznik i zobacz czy blaszki znajdujące się w środku nie są zaśniedziałe(brudne) a także czy nie robią zwarcia.
Ok. mam wlasciwie caly przelacznik zespolony kupiony. zrobie tak ze bez demontazu starego, poodpinam zlaczki i podlacze na zewnatrz do nowego przelacznika (mam nadzieje, ze tak da rade). jak bedzie ok to zdejme kierownice i zrobie wymiane.
[ Dodano: 22 Gru 2009 09:52 ]1977andrzej napisał(a):
esik1982 napisał(a):
Ponieważ przełącznik nie ma właściwej masy a co za tym idzie coś gdzieś robi zwarcie najlepiej rozbierz ten przełącznik i zobacz czy blaszki znajdujące się w środku nie są zaśniedziałe(brudne) a także czy nie robią zwarcia.
Ok. mam wlasciwie caly przelacznik zespolony kupiony. zrobie tak ze bez demontazu starego, poodpinam zlaczki i podlacze na zewnatrz do nowego przelacznika (mam nadzieje, ze tak da rade). jak bedzie ok to zdejme kierownice i zrobie wymiane.
Okazalo sie ze poprzedni wlasciciel nie wiedziec czemu zrobil zworke na wtyczce do swiatel do przelacznika zespolonego. zworke usunalem i teraz prawidolowo zapalaja sie swiatla. Dzis tez bylem na ustawieniu swiatel bo byly za nisko..Niestety stweirdzam ze jasnosc swiecenia pozostawia wiele do zyczenia...Moze gdzies slaba masa....ale gdzie to chyba nie podejmuje sie znalezc.