You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 12:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #467705 Wysłany: 27 Kwi 2011, 23:36; 
 Temat postu: Już wiem co mi huczało przy włączonej klimie... alternator
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Tomasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bielsko-Biała/Sosnowiec
Po zimie klima nie działa - diagnoza - brak czynnika. Przy okazji dowiedziałem się, że rozleciało mi się sprzęgło w kole pasowym alternatora, do wymiany jest też napinacz paska akcesoriów i sam pasek :/ No po prostu cudnie... lekko licząc 1000PLN nie mój. Na razie jeżdżę i się zastanawiam czy kupić regenerowany alternator czy oddawać mój do regeneracji (tylko gość w serwisie mnie ostrzegł, ze jak się za długo będę zastanawiał to może już nie być czego regenerować).
Na Allegro widziałem regenerowany za 400zł z przesyłką, regeneracja ma kosztować około 350zł (robiłbym to w ASO, ale oni wysyłają ten alternator do kogoś do regeneracji, czekają aż wróci i wstawiają ten sam, zregenerowany - niby mają się ze wszystkim wyrobić w 2 dni). Z kolei gość z Allegro trochę mnie zaniepokoił, bo powiedział, że w tej samej cenie może mi sprzedać chiński zamiennik, tylko bez koła pasowego (co mnie nie urządza, bo ono mi się rozleciało), tylko zastanowiło mnie czy on czasem nie sprowadza tej chińszczyzny na części i w oparciu o nie nie regeneruje tych oryginalnych.

Post #467770 Wysłany: 28 Kwi 2011, 10:53; 
 Temat postu:
Puntoświr

Samochód: 126
Silnik: 1.7 60KM D
Paliwo: CNG
Wersja: MyLive
Województwo: lubelskie [L]
nie wiem kolego z skąd bierzesz takie ceny wszedłem na allegro i pierwsza lepsza aukcja - alternator z 12 miesięczną gwarancją:

http://allegro.pl/alternator-grande-pun ... 68314.html

Post #467784 Wysłany: 28 Kwi 2011, 11:43; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Wiesław
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
krism84 napisał(a):
nie wiem kolego z skąd bierzesz takie ceny wszedłem na allegro i pierwsza lepsza aukcja - alternator z 12 miesięczną gwarancją:

http://allegro.pl/alternator-grande-pun ... 68314.html

Co dziennie przejeżdżam obok tej firmy i mogę polecić ją z czystym sumieniem, mają dużą reklamę naprawa i regeneracja altków i rozruszników, kolega tam dawał do regeneracji tzn, w rozliczeniu dał swój nadający się a dostał z półki gotowy.

Post #467790 Wysłany: 28 Kwi 2011, 12:14; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Tomasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bielsko-Biała/Sosnowiec
Ceny biorę z ASO, bo tam serwisuję samochód. Alternator który Ty wskazałeś jest dużo tańszy, bo jest od wersji z silnikiem benzynowym i bez klimy. Ja potrzebuję alternator 90A z tym nieszczęsnym sprzęgłem jednokierunkowym.

Jedyny regenerowany jaki jest na Allegro to: http://allegro.pl/alternator-fiat-doblo ... 44731.html
inne są tylko z demontażu, nowych nie ma wcale, chińszczyzna mnie nie interesuje.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)