|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 14:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Przemek312 |
#721457 Wysłany:
16 Mar 2014, 20:31; Temat postu: grande punto problem ze świecami żarowymi kontrolka mruga po |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam, Posiadam fiata grande punto 1,9, jakieś trzy dni temu wymieniłem świece żarowe ponieważ samochód ciężko palił i pojawiała się informacja o wymianie świec. Jednak problem polega na tym ze kontrolka od świec nadal mruga i samochód od czasu do czasu bez żadnej konkretnej przyczyny czy jest ciepły czy zimny kręci ale nie odpali.. (kontrolka ciągle mruga) czasem samochód zapali bez problemu. Ciekawostką jest to że wyciągnę akumulator podładuje go trochę i samochód pali idealnie jednak po paru godzinach znowu nie odpali. Potrzebuje pomocy bo nie wiem co jest nie tak spirala caly czas mruga auto raz zapali raz nie a świece mają tak jak pisałem wcześniej 3 dni. Czy możliwe jest ze problemem jest moduł sterowania świec?? raz podgrzewa swiece a raz nie? Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem w jakim kierunku iść dalej co wymieniać co sprawdzać...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Qbek |
#721469 Wysłany:
16 Mar 2014, 21:34; Temat postu: Re: grande punto problem ze świecami żarowymi kontrolka mrug |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 28 Gru 2013, Posty: 1014 Pomógł: 8
|
Miganie kontrolki może również oznaczać jakieś problemy z układem wtryskowym. Podpinałeś go pod kompa?
_________________ MÓJ KROPEK
|
|
Góra |
|
 |
Przemek312 |
#721479 Wysłany:
16 Mar 2014, 22:12; Temat postu: Re: grande punto problem ze świecami żarowymi kontrolka mrug |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
|
Tak był podpięty i pokazało tylko i wyłącznie błędy związane ze świecami
[ Dodano: 16 Mar 2014, 21:12 ]
Zastanawia mnie to czy akumulator ma jakiś w pływ na tą centralkę świec ze raz ona grzeje a raz nie
|
|
Góra |
|
 |
Qbek |
#721483 Wysłany:
16 Mar 2014, 22:17; Temat postu: Re: grande punto problem ze świecami żarowymi kontrolka mrug |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: ELX
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 28 Gru 2013, Posty: 1014 Pomógł: 8
|
Szczerze to nie mam nic mądrego do powiedzenia w tej chwili. Najprościej aby to sprawdzić można wsadzić inne aku tylko trzeba mieć skąd go wziąć... 
_________________ MÓJ KROPEK
|
|
Góra |
|
 |
AndyPol |
#721499 Wysłany:
16 Mar 2014, 22:42; Temat postu: Re: grande punto problem ze świecami żarowymi kontrolka mrug |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andy
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 1463 Pomógł: 120
|
Proponuję w wolnej chwili rzucić okiem na ten temacik: topic22594.html
_________________ Punto 1,1 SX z 1998 roku.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|