You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 16:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #138726 Wysłany: 26 Cze 2008, 18:42; 
 Temat postu: wyciek z układu hamulcowego
prosze o pomoc w nastepujacym temacie:

w moim punto (mk2 1.9 jtd) ubywa plynu hamulcowego i to w dosc szybkim tempie, najlepsze jest to ze wyciek zlokalizowany jest gdzies pod zbiornikiem wyrownawczym wiec jak plyn wycieka to przy okazji brudzi mi wszystkie czesci bedace ponizej

widze ze wyciek zaczyna sie pod zbiorniczkiem wyrownawczym ktory dolem jest wpiety chyba w pompe hamulcowa a od strony kabiny jest okragly element (chyba wspomaganie hamulcow) - jesli sie myle niech mnie ktos poprawi

1. plyn wycieka spod zbiorniczka i wylewa sie na pompe hamulcowa - czy pod zbiorniczkiem sa jakies wężyki, opaski zaciskowe ktore łącza zbiorniczek z pompą??

2. czy jest taka możliwość że padła pompa hamulcowa lub wspomaganie hamulców??

3. ile w razie koniecznosci bedzie mnie kosztowac wymiana pompy hamulcowej.

Bede wdzieczny za wszelkie porady i uwagi.

Pozdrawiam

Post #584962 Wysłany: 28 Maj 2012, 20:47; 
 Temat postu: Re: wyciek z układu hamulcowego
Sympatyk kropek

Witam. Odświeżam wątek ponieważ sam mam podobny problem, a mianowicie dziś postanowiłem kilkukrotnie dać po hamulcach swojemu kropkowi bo miałem wrażenie że hamulce są lekko tępawe, dodam że we wrześniu były wymieniane klocki,płyn a układ był odpowietrzany.Dodam jeszcze że bardzo mało jeżdżę autem.Ku mojemu zdziwieniu po takim hamowaniu hamulce zrobiły sie jak brzytwa, ale tu pojawia sie problem, podniosłem maskę patrzę na pompę hamulcową a pompa mokra i widać jak by płyn się wylał lekko z pod zbiorniczka i zalał pompę.I tu moje pytanko co to może być, czy uszczelka zbiorniczka nie wytrzymała ciśnienia????Bardzo proszę o pomoc czy to bardzo poważne???Z góry dziękuję za odpowiedz.P.S. Dodam że moje auto to Punto I 1.1 benzyna piszę tutaj aby nie tworzyć nowego wątku skoro podobny istnieje.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)