|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 13:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz f |
#11555 Wysłany:
07 Mar 2007, 06:47; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Ruda Śląska Rejestracja: 08 Sty 2007, Posty: 56
|
leszczur napisał(a): ja mam za 1000 i kurde szyby sie nei domykaja....hmmmm....ale czemu?  mam meta sysyem fiatowski
Ja też mam mete, przy zakupie auta i montażu alarmu pytałem właśnie czy będzie możliwość domykania szyb i niestety odpowiedź była negatywna  a bardzo byłem do tego przyzwyczajony bo w Puntu II to było i spisywało się kapitalnie.
_________________ Grande Punto 3D 1.4/8V Energy+Comfort, Szary Chemical
|
|
Góra |
|
 |
|
|
leszczur |
#11598 Wysłany:
07 Mar 2007, 10:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 28 Sty 2007, Posty: 180
|
rozumiem, bo juz myslalem ze mam wadliwy:) ja nigdy nie mialem domykajacych sie szyb wiec przezyje:)
natomiast zauwazylem u mnie wczoraj ze jak wylancze silnik i wyjme kluczyk ze stacyjki to szyby sie odsuwaja i zamykaja (czyli dziala elektryka samych szyb) dopiero jak sie otworzy drzwi i zakmnie spowrotem to juz nie dzialaja) u WAS tez tak jest?
_________________ Grande Punto 1.4 8V 5d Czerwony Bolero
|
|
Góra |
|
 |
Synek |
#11606 Wysłany:
07 Mar 2007, 10:51; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 1310
|
leszczur napisał(a): natomiast zauwazylem u mnie wczoraj ze jak wylancze silnik i wyjme kluczyk ze stacyjki to szyby sie odsuwaja i zamykaja (czyli dziala elektryka samych szyb) dopiero jak sie otworzy drzwi i zakmnie spowrotem to juz nie dzialaja) u WAS tez tak jest?
Tak, to jest norma, dziala elektryka chyba przez 15s albo do otwarcia drzwi. LAtwo to zmierzyc bo przyciski od szyb sa w tym czasie podswietlone.
|
|
Góra |
|
 |
Yoka |
#11611 Wysłany:
07 Mar 2007, 11:01; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1364
|
Może głupie pytanie zadam...ale czym jest to domykanie szyb ?? Tym, że jak sie wyjmie kluczyk ze stacyjki to sie automatycznie szyby zamykają?? Czy tez tym, że po wyjęciu kluczyków jest mozliwość zamkniecia bądź otwarcia szyb przyciskając przycisk ?? 
_________________ Citroen C4 1.6 HDI 112 KM ......całe 55.000 km Czuje się jak Chuck Norris ......nic się mi nie psuje
|
|
Góra |
|
 |
Wujek V |
#11615 Wysłany:
07 Mar 2007, 11:12; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 25 Sty 2007, Posty: 164
|
Yoka napisał(a): Może głupie pytanie zadam...ale czym jest to domykanie szyb ?? Tym, że jak sie wyjmie kluczyk ze stacyjki to sie automatycznie szyby zamykają?? Czy tez tym, że po wyjęciu kluczyków jest mozliwość zamkniecia bądź otwarcia szyb przyciskając przycisk ?? 
W skrócie polega to na tym, że wysiadasz z auta, załączasz alarm i szyby same ci się zamykają.. Jak dla mnie gadżet, chociaż w drugim aucie pożyteczny do domykania szyberdachu
W instrukcji piszą, że można też pilotem sterować otwieraniem szyb.. Ale nie sprawdzałem 
|
|
Góra |
|
 |
Yoka |
#11617 Wysłany:
07 Mar 2007, 11:15; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 27 Lut 2007, Posty: 1364
|
Wujek V napisał(a): W skrócie polega to na tym, że wysiadasz z auta, załączasz alarm i szyby same ci się zamykają.. Jak dla mnie gadżet, chociaż w drugim aucie pożyteczny do domykania szyberdachu  W instrukcji piszą, że można też pilotem sterować otwieraniem szyb.. Ale nie sprawdzałem 
Aha...dziekuje za wyjaśnienia  Takiego gadzeta nie mam 
_________________ Citroen C4 1.6 HDI 112 KM ......całe 55.000 km Czuje się jak Chuck Norris ......nic się mi nie psuje
|
|
Góra |
|
 |
Dominguez |
#13484 Wysłany:
15 Mar 2007, 19:07; Temat postu: |
|
|
A ma ktoś z Was niefabryczny alarm w GP?
|
|
Góra |
|
 |
Prosec |
#13526 Wysłany:
15 Mar 2007, 22:24; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Misiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: k/P-nia Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 23
|
Na dniach zalozylem blokade skrzyni biegow w ASO (dla zainteresowanych - 423,17 zl wraz z robocizna). Oddajac samochod zostawilem tez karte gwarancyjna, myslac, ze napisza tam, ze to oni ja zalozyli. Teraz sprawdzilem, ze zadnego wpisu nie ma. Myslicie, ze powinienem do nich wrocic? Mam wprawdzie fakture, ze to ASO mi blokade zalozylo, ale nie wiem czy to pozniej wystarczy - czy nie bedzie problemow z gwarancja.
Co myslicie?
_________________ GP 1.4, 77 KM, Energy
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#13568 Wysłany:
15 Mar 2007, 23:56; Temat postu: |
|
|
Prosec , moze to nie ma zadnego znaczenia teraz ale ... jesli to ma byc do AC to na pewno powinno miec jakis certyfikat.
Jak powiedzialem w przypadku Punto I w PZU o alarmie niefirmowym to kazali doniesc certyfikat czy cos.
Teraz wystarczylo powiedziec, ze jest Fiatowski i bez niczego poszlo.
Poza tym jak masz wpisy w ksiazce, ze wszystkie czynnosci robione byly w ASO to auto w przypadku sprzedazy znajdzie wiecej nabywcow - Kupujacy lubia miec wpisy bo widza, ze autko zadbane i udokumentowany przebieg i naprawy.
Wpis tez powinien byc z jednego wzgledu - na pewno cos tam bylo wiercone i dokrecane a to wiaze sie z ingerencja w blacharke czy cokolwiek innego.
Jesli to robilo ASO i masz to czano-na-bialy to bedzie jakis swego rodzaju "dupochron"  , ze to ASO robilo a nie Ty cos "gmerales"
|
|
Góra |
|
 |
Prosec |
#13643 Wysłany:
16 Mar 2007, 10:17; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Misiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Energy
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: k/P-nia Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 23
|
pepepe
Zadnego pisemnego certyfikatu nie dostalem, dali mi jedynie 2 naklejki na szybe i karte niedzwiedz-locka, wygladajaca jak karta kredytowa.
Chyba w chwili wolnej bede musial do chlopakow podskoczyc, aby wbili mi do ksiazki pieczatke, ze to oni w aucie grzebali, a nie ja..
_________________ GP 1.4, 77 KM, Energy
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#13647 Wysłany:
16 Mar 2007, 10:26; Temat postu: |
|
|
Prosec - dokladnie.
Jak sie pozniej cos z czyms stanie to nie ma tlumaczenia, ze "ktos" grzebal tylko grzebal "fachowiec" i musza to naprawic.
Instalujesz sam alarm lub radio to nie tracisz tak od reki gwarancji ale w chwili gdy cos sie z elektryka dzieje to masz problem i albo ASO to zrobi albo wywinie sie utrata gwarancji.
Podobnie z mechanika.
Poniekad maja racje, bo sa 'elektrycy' i 'mechanicy' nie za bardoz znajacy sie na rzeczy.
|
|
Góra |
|
 |
Mikimoto |
#14741 Wysłany:
23 Mar 2007, 01:19; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 16 Mar 2007, Posty: 47
|
Szyby domykają się tylko w wersji z eletryka w tylnych dzrwiach.
Niestety pomimo samoczynnego domykania nie reagują na przeszkody,tzn.nie odbijają np: od ręki. Dociskają, że hej 
_________________ GP 1.4 8v 5d ENERGY czarny bandit
|
|
Góra |
|
 |
piotrekmax |
#15139 Wysłany:
25 Mar 2007, 21:45; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Łódzkie Rejestracja: 02 Mar 2007, Posty: 38
|
Hmm powiem wam tak alarm nooo fajna rzecz dioda miga syrena wyje jak sie dobieraja ale jak beda mieli zabrac to zabiorą i koniec. Ja bardzo długo sie zastanawiałem co w tym temacie zrobic i koniec kropka postanowiłem. Pełny pakiet ubezpieczen i powiadamianie radiowe. Prosta rzecz a cieszy. Ktos niepowołany otwiera dzrzwi i juz wiem o tym bo w kieszeni mam odbiornik i mi brzęczy. Nosi niezle w zabudowie blokowej do 300 metrów w zelbetonie a w terenie otwartym nie sprawdzałem ale pewno więcej, producent gwarantuje 600 metrów. Moje obawy sa tylko zwiazane z dewastacja bo na to, to juz zupełnie nie ma lekarstwa.
_________________ GP 1.2 8v Active 5D
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#15141 Wysłany:
25 Mar 2007, 21:48; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
A jaki koszt tego urządzenia? 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
piotrekmax |
#15146 Wysłany:
25 Mar 2007, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
nie uwierzysz 120 zeta
[ Dodano: 25 Mar 2007 21:00 ] podłacza sie to pod lampe oswietlenia wnetrza przykleja do szyby przedniej antenki sa długosci 2 cm i działa spoko fajne urzadzonko. Mozna kupic na allegro chlopaki sciagaja to z niemiec
|
|
Góra |
|
 |
gatar |
#15152 Wysłany:
25 Mar 2007, 22:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 24 Mar 2007, Posty: 102
|
Prosec napisał(a): pepepe Zadnego pisemnego certyfikatu nie dostalem, dali mi jedynie 2 naklejki na szybe i karte niedzwiedz-locka, wygladajaca jak karta kredytowa. Chyba w chwili wolnej bede musial do chlopakow podskoczyc, aby wbili mi do ksiazki pieczatke, ze to oni w aucie grzebali, a nie ja..
Witaj.
Ja także mam tego locka założonego do nowoodbieranego GP w ASO.
Także w książce mi nic nie "wbili", ale czym sie przejmować, mam fakturę i Ty także. Oczywiście przy okazji poproszę o wpis, ale przy okazji i jak nie zapomnę, a faktury wszystkie przechowuję.
_________________ pozdrawiam
Gatar
---------------------------------------------------------
GP 1.4 77 KM Active 5d + comfort + styl + alpine CDE-9871 Niebieski Rock'n'roll
|
|
Góra |
|
 |
piotrekmax |
#15154 Wysłany:
25 Mar 2007, 22:05; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
mozna podłaczyc pod to diode tez bedzie migala i co ciekawe zadne ASO nie widzi w tym zadnej ingerencji w elektryke
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#15155 Wysłany:
25 Mar 2007, 22:07; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
Dobre!  Trzeba skołować kapuche... 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy
5-drzwiowy .:. dziki wąż piaskowy .:. szybki i wściekły!
|
|
Góra |
|
 |
piotrekmax |
#15159 Wysłany:
25 Mar 2007, 22:16; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Nie chce tu oczywiscie niczego reklamowac, ale tak mi sie wydaje ze zakładajac alarm i wydajac kilkaset złotych tez nie jest człowiek pewien dnia ani godziny. Każde zabezpieczenie jest na tyle dobre na ile daje poczucie wzglednego bezpieczenstwa włascicielowi auta. Inne dywagacje to juz tylko kwestia gustu i kasy.
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#15161 Wysłany:
25 Mar 2007, 22:17; Temat postu: |
|
|
Dobre to radiopowiadomienie.
Wykukalem na Allegro i kosztuje to 120 pln.
Podlacza sie pod syrenke, wiec jak sie wlacza alarm to masz sygnal na pagerze.
|
|
Góra |
|
 |
piotrekmax |
#15170 Wysłany:
25 Mar 2007, 22:28; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
noo dokładnie tak tez mozna podłaczyc, jesli masz alarm to nie dosc ze wyje na ulicy a jeszcze powiadamia cie osobiscie ze masz gostka w aucie.
|
|
Góra |
|
 |
pepepe |
#15172 Wysłany:
25 Mar 2007, 22:33; Temat postu: |
|
|
W sumie jest sens podlaczac do lampy lub syrenki.
Do lampy jak sie nie ma alarmu albo w formie zabezpieczenia, jak sie niechcacy zostawi autko bez uzbrojenia alarmu - wtedy da powiadomienie.
Jesli zostawi ktos nieuzbrojony alarm a podlaczone bedzie powiadomienie pod syrenke to "d*** blada".
Z drugiej strony podlaczenie pod lampe bedzie powodowac przy kazdym otwarciu "bipanie".
|
|
Góra |
|
 |
piotrekmax |
#15195 Wysłany:
25 Mar 2007, 23:44; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Aha jest jeszcze jedno zabezpieczenie. Mój znajomy załozył sobie w aucie czujnik ruchu. Przyczepił go z tyłu za zagłówkami. Taki czujnik zasilany jest z baterii 9volt i równiez daje powiadamianie na zasadzie radiowej do odbiornika ale jest jeden minus wystarczy ze ktos sie znajdzie metr od auta a czujnik juz wysyła sygnał.
[ Dodano: 25 Mar 2007 22:45 ] tez mozna kupic na allegro koszt 80 zeta
|
|
Góra |
|
 |
ipIV |
#15198 Wysłany:
25 Mar 2007, 23:47; Temat postu: |
|
 |
Admin ds. technicznych forum. |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Miejscowość: SL/SK/SZ/SZA Rejestracja: 21 Cze 2006, Posty: 13084 Pomógł: 54
|
hmm... ja to bym zainstalował jakiś cichy alarm, który nie wyje, nie widać że w ogóle jakiś jest ale daje sygnał na koma, pagera, na maila i dodatkowo lokalizator GPS 
_________________ Focus 1.0 Ecoboost 92kW & Punto Evo 1,4 16V MA 99kW@138kW & Punto II HGT Abarth 1,8 16V 96kW & Fiesta VII FL 1,0 12V Ecoboost 74kW Inne pod moją opieką: Tipo 1,4 16V 70kW Były: Punto II 5d 1,8 16V 96kW & Punto II 1,2 8V 44kW & Fiesta V 1,25 55kW
<- Ford Focus mk4 FL Trend 1,0 Ecoboost 2022 r. 
<- Fiat Punto II HGT 1,8 16V 2001 r.
<- Ford Fiesta VII FL 1,0 Ecoboost 2017 r.
<- Fiat Tipo 1,4 16V 2017 r.
<- Fiat Punto II 5d 1,8 16V 2002 r.
<- Fiat Punto Evo 1,4 MA Turbo 2010 r.
<- Ford Fiesta V 1,2 16V 2001 r.
<- Fiat Punto II 1,2 8V 2002 r. AM, B, BE, C, CE, T
|
|
Góra |
|
 |
Dominguez |
#15359 Wysłany:
26 Mar 2007, 18:31; Temat postu: |
|
|
Dobry pomysł z tym radiopowiadamianiem. Przemyślę temat zwłaszcza, że za dobry alarm musiałbym wyłożyc z 600 zeta. [ Dodano: 26 Mar 2007 17:48 ]pepepe napisał(a): Dobre to radiopowiadomienie. Wykukalem na Allegro i kosztuje to 120 pln. Podlacza sie pod syrenke, wiec jak sie wlacza alarm to masz sygnal na pagerze.
A mozesz podac linka z Allegro, bo jakos nie moge tego namierzyc? Znalazlem tylko alarmy z powiadomieniem na pager za okolo 300 zeta.
Dzieki!
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|