|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:13
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lupus |
#483697 Wysłany:
21 Cze 2011, 23:09; Temat postu: Stuki w zawieszeniu - nie końcówki drążków |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Van
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Pabianice Rejestracja: 29 Maj 2007, Posty: 536
|
Witam coś stuka mi z przodu z prawej strony. Stuka w dość specyficznych okolicznościach tzn kiedy auto jedzie na luzie, gdy przyspieszam i hamuje jest cisza, nie są to końcówki bo nie ma charakterystycznych wibracji kierownicy...
_________________ Tu był podpis
|
|
Góra |
|
 |
|
|
barseba |
#483712 Wysłany:
21 Cze 2011, 23:31; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Czewa Rejestracja: 21 Mar 2011, Posty: 49
|
Ja wymieniłem końcówki kilka tyg temu.
Przy ruszaniu i ostrym hamowaniu było słychać stuki. Podczas skręcania nie piszczały opony, ale czami sobie puknęło. Czekałem tylko aż coś się rozleci bo sam nie mogłem znaleźć. I w końcu po tygodniu skręcam kierownice a ty trzask. Jeszcze dla sprawdzenia kołem poruszałem.
Po wymianie inne auto:P
|
|
Góra |
|
 |
Lupus |
#483716 Wysłany:
21 Cze 2011, 23:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: Van
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Pabianice Rejestracja: 29 Maj 2007, Posty: 536
|
barseba napisał(a): Ja wymieniłem końcówki kilka tyg temu. Przy ruszaniu i ostrym hamowaniu było słychać stuki. Podczas skręcania nie piszczały opony, ale czami sobie puknęło. Czekałem tylko aż coś się rozleci bo sam nie mogłem znaleźć. I w końcu po tygodniu skręcam kierownice a ty trzask. Jeszcze dla sprawdzenia kołem poruszałem.
Po wymianie inne auto:P
To zaczniemy od tego  bo najtańsze
_________________ Tu był podpis
|
|
Góra |
|
 |
sebus1981 |
#484157 Wysłany:
23 Cze 2011, 21:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Sebastian
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sporting
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 07 Paź 2010, Posty: 919
|
Hmm.. podepne sie pod temat tez mam stukniecie, raz na 50 ruszen, przod-tyl mi stuknie, takze zauwarzylem ze jak skrecam kierownice czasem takze cos stuknie... cala zawieche wymieniana mialem w marcu... i nikt z magikow nie wie co to moze byc czyzby koncowki 
_________________ Pozdrawiam
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Punto/112157
|
|
Góra |
|
 |
barseba |
#484195 Wysłany:
24 Cze 2011, 00:05; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Czewa Rejestracja: 21 Mar 2011, Posty: 49
|
Na stacjach diagnostycznych za znalezienie usterki biorą 20 PLN, czy tam w sumie za sprawdzenie całego układu jakoś tak.
Wiec jak jest luz na drążku to na bank ręką wyczuje, bo u mnie wyczuł rok przed wymianą. Stwierdził ze na razie nie ma się co przejmować bo minimalny, no i miał rację.
Tyle że też ze wszystkim nie można im wierzyć, nie raz słyszałem ze na stacji nic a mechanik po 3min jazy już wiedział:P. Przynajmniej są uczciwi bo jak nic nie znajdzie to nie bierze kasy:P
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|