|
Obecny czas: 24 Kwi 2025, 03:58
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pietro |
#487879 Wysłany:
05 Lip 2011, 21:11; Temat postu: licznik kilometrów |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Nadwarciański Park Krajobrazowy Rejestracja: 09 Paź 2010, Posty: 813 Pomógł: 2
|
Witam
Dzisiaj wyszło że licznik kilometrów mi nie działa
znaczy nabija kilometry ale brat zrobił z 70-80 a obróciło może o 20/30
miał ktoś taki przypadek?? Czytałem o niedziałającym ale o tego nie spotkałem jeszcze...
Ps. W ciągu 2 dni obie linki od przewrotu siedzień siadły...
Jak sie wali to na raz wszystko  Ale się chociaż jutro nudzić nie będę 
_________________ Punto Selecta, swap manual

|
|
Góra |
|
 |
|
|
Martinezio |
#487901 Wysłany:
05 Lip 2011, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Heh, takie życie  I tak masz lepiej, niż ja. Co wyjadę gdzieś dalej na wycieczkę (np. w góry, czy na północ), to mi się uwali a to filtr paliwa (skorodowany akurat musiał w Zakopcu strzelić i trzeba było kombinować w sobotę po południu, żeby jakoś dojechać z powrotem do domu), a to przewód hamulcowy (w niedzielę, a jakże), a to cylinderek... Normalnie nie ma wyprawy bez przygód
Sprawdź przewody do licznika, czy przypadkiem co się nie rozpięło i mryga gdzieś tam (chwilowo załapie i nabija km, po chwili przerwie i nie nabija, po czym znów załapie i tak w koło Macieju).
|
|
Góra |
|
 |
b3liar |
#487959 Wysłany:
05 Lip 2011, 23:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: Poza Polską
|
a predkosc dobrze pokazuje ?
|
|
Góra |
|
 |
Pietro |
#487969 Wysłany:
05 Lip 2011, 23:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Nadwarciański Park Krajobrazowy Rejestracja: 09 Paź 2010, Posty: 813 Pomógł: 2
|
tak

|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#488015 Wysłany:
06 Lip 2011, 09:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
b3liar |
#488029 Wysłany:
06 Lip 2011, 10:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: Poza Polską
|
cos z mechanizmem licznika musi byc zle, skoro predkosc pokazuje normalnie- rozbierz, moze cos znajdziesz 
|
|
Góra |
|
 |
Pietro |
#488042 Wysłany:
06 Lip 2011, 11:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
ja dzisiaj jeździłem i było wszystko ok, wczoraj mamuśka jeździła i mi przekazała że nie działa, albo miał focha licznik albo ona coś zamotała... Zobaczymy jak będzie.

|
|
Góra |
|
 |
sebul |
#488077 Wysłany:
06 Lip 2011, 12:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Sebastian
Silnik: 1.2 8V 73KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 17 Wrz 2008, Posty: 520 Pomógł: 1
|
Martinezio napisał(a): Heh, takie życie  I tak masz lepiej, niż ja. Co wyjadę gdzieś dalej na wycieczkę (np. w góry, czy na północ), to mi się uwali a to filtr paliwa (skorodowany akurat musiał w Zakopcu strzelić i trzeba było kombinować w sobotę po południu, żeby jakoś dojechać z powrotem do domu), a to przewód hamulcowy (w niedzielę, a jakże), a to cylinderek... Normalnie nie ma wyprawy bez przygód  Sprawdź przewody do licznika, czy przypadkiem co się nie rozpięło i mryga gdzieś tam (chwilowo załapie i nabija km, po chwili przerwie i nie nabija, po czym znów załapie i tak w koło Macieju).
A czego sie spodziewasz po fiacie i to w dodatku tak starym ?  Sam im starszy sie staje, to wiecej napraw jest, ostatnio wymienilem wszystkie przewody hamulcowe , i jeszcze problem z kompem i immo mialem, 800 zl nie moje. Ale ze codziennie prawie jezdze, bo do pracy musze smigac, to wylozylem. Ale i tak jestem na etapie kupna dodatkowego autka, jako ze juz wprawiony w jazde jestem , teraz nie bede bral malego i taniego autka, tylko zainwestuje w audi
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|