|
Obecny czas: 08 Maj 2025, 05:54
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
KICIUŚ |
#436426 Wysłany:
01 Lut 2011, 20:16; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: GDAŃSK Rejestracja: 30 Paź 2008, Posty: 63 Pomógł: 2
|
kox miałem podobny problem po myciu, po wymianie żarówek jak ręką odioł
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kox |
#436429 Wysłany:
01 Lut 2011, 20:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
jedna juz wymieniłem,jutro jak sie rozjaśni też podmienie
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
Raff |
#436604 Wysłany:
02 Lut 2011, 08:43; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Rafał
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Miejscowość: Żory Rejestracja: 11 Sie 2009, Posty: 245 Pomógł: 1
|
mi też nie pokazywało awarii jednej H4, ale przepalone było tylko jedno włókno, "długie" świeciły. Nie wiem czy to może mieć wpływ
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet 120 km (Black)
Fotki autka w galerii
http://fiatpunto.com.pl/topic17752.html
|
|
Góra |
|
 |
emil |
#436618 Wysłany:
02 Lut 2011, 10:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sound
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 17 Lip 2006, Posty: 372
|
2 razy zaświeciła mi się kontrolka od pozycyjnych przednich i żarówka rzeczywiście nie świeciła się. Jednak, w obu przypadkach, olałem to i nie wymieniałem. Po ok. tygodniu kontrolka sama gasła i ż. pozycyjna.... się świeci
Żarówkę od oświetlenia tab.rej. wymieniałem bo faktycznie była spalona. Po wymianie kontrolka na desce sama zgasła.
_________________ Punto II, Sound, 2002, 1.2 16v
|
|
Góra |
|
 |
Robert F |
#437374 Wysłany:
04 Lut 2011, 22:58; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Active
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza Rejestracja: 05 Maj 2007, Posty: 11
|
właśnie umyłem kropka i na tablicy kontrolka na żółto a z tyłu nie świeci lewa żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej - ciężko się tam dostać żeby wymienić żarówkę?
_________________ od 26-04-2007 GP 1,44 8V 77 KM Active; Rosso Exotic 5 drzwi + pakiet komfort; okrojony komputer; opony Michelin
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#437375 Wysłany:
04 Lut 2011, 23:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
bardzo łatwo z lewej strony oprawki masz zatrzask który trzeba poważyć ,z prawej strony ci wyjdzie jak lewą podważysz,wyciągasz całą oprawke. Z oprawki lampki na pół obrotu przekrecasz oprawke żarówki i wychodzi
przy okazji sprawdź czy niemasz nalotu jakby z wody (?) bo mi sie coś nie podoba właśnie lewa żarówka,kolejny raz się przepaliła a na oprawce zauważyłem biały osad
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
gorbash |
#478805 Wysłany:
02 Cze 2011, 12:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: NML Rejestracja: 18 Wrz 2009, Posty: 734 Pomógł: 1
|
Wlasnie dzisiaj mi sie przepalila lewa Philips'a Vision Plus...z tego co widze to tych swiatel pewnie nie wykazuje komputer,ze sie przepalily  no znajac zycie pewnie jedno wlokno poszlo,choc pukanie i ruszanie lekkie zarowka nic nie dalo.Na drugim konektorze to samo...wiec diagnoza chyba trafna,na szczescie mialem stara,to ja wsadzilem,ale cos czuje,ze trzeba bedzie kupic komplet  zarowka wytrzymala niecale 8 miechow,a ta firmowa byla zwykla Philipsa i przepalila sie po 1,5 roku...zobacze ile z ta druga pojezdze...
|
|
Góra |
|
 |
Maro66 |
#481689 Wysłany:
14 Cze 2011, 00:07; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 13 Cze 2011, Posty: 11
|
To ja się, może podepnę. Mój problem polega na tym, że komputer wyświetlał mi komunikaty o przepalonych żarówkach. Obszedłem Kropka, wymieniłem wszystkie przepalone żarówki, a komputer dalej się upiera, że nie świecą postojowe. Ciekawostką jest fakt, że na zapłonie, przy włączonych światłach nie pokazuje żadnego komunikatu. Wystarczy, że odpalę i zaczyna marudzić. Z kolei jak odpalę silnik, a światła nie są włączone, również spokój. Wystarczy, że włączę światła i problem powraca. O ile w tej sytuacji jest to dosyć oczywiste, o tyle w pierwszej chyba bez sensu. Swoją drogą, nie wiem, czy założyłem właściwą żarówkę postojową. Czy jest taka sama, jak w oświetleniu tablicy rejestracyjnej? Może ma być inna, co za tym idzie inny opór i wyskakuje błąd?
|
|
Góra |
|
 |
autofan |
#481720 Wysłany:
14 Cze 2011, 09:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
Maro66 napisał(a): Czy jest taka sama, jak w oświetleniu tablicy rejestracyjnej?
Taka sama czyli W5W. Odpal Kropka i włącz światła i sprawdź czy świecą (z przodu 2 z tyłu 4 oraz dwie z podświetlenia tablicy), być może coś nie styka albo zaśniedziało. 
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
Maro66 |
#481861 Wysłany:
14 Cze 2011, 22:30; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 13 Cze 2011, Posty: 11
|
No właśnie... z tyłu świeciły tylko dwie. Już po temacie, trójkącik nie szarpie mi nerwów 
|
|
Góra |
|
 |
gorbash |
#487902 Wysłany:
05 Lip 2011, 21:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: NML Rejestracja: 18 Wrz 2009, Posty: 734 Pomógł: 1
|
Dzis kolejna Philipsa VP poszla...2 letnia zwykla dalej smiga:) Ale kupilem Osram'y Bilux H4 i koniec z zabaw z zarowkami +10% swiatla...a nie wiem jaki to ma wplyw,ale wydaje sie mi,ze jak pojdzie jedno wlokno,a drogowe dzialaja,to po prostu kontrolka sie nie swieci,jak sie przepali cala zarowa,to wtedy miga trojkacik...
|
|
Góra |
|
 |
david |
#494267 Wysłany:
30 Lip 2011, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Grudziądz Rejestracja: 01 Mar 2007, Posty: 89
|
moze ja sie przylacze, 2 dni temu zaczelo sie od kontoli swiatel stop wiec pomyslalem ze zarowka swiatel stop sie przepala dzis kierunkkowskaz w lewo a strzlka na tablicy rodzielczej miga jakby dostala zadyszki i komunikat, kontola lewego kierunkowskazu. Podchodze i nie mruga, wyciagam lewy tylni klosz zarówka cala ale widac jeden czarny styk w kostce przepalony i zaśniedziały.
Czy mozna taka kostke kupic???? i wymienic czy lepiej podjechac do elektryka lub ASO??? Samochod juz nie jest na gwarancji.
_________________ Pozdrawiam Dawid Fiat Grande Punto 1.4 77KM 06'; Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 160KM 2015'
|
|
Góra |
|
 |
sMart |
#494354 Wysłany:
31 Lip 2011, 12:50; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Marcin
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Wersja: Energy
Miejscowość: SB / KR Rejestracja: 27 Lut 2011, Posty: 71 Pomógł: 1
|
david u mnie dzieje się tak samo (cały zaśniedziały styk w kostce plus do tego styki przy żarówce - tam gdzie się ją "wkręca"). Pomogło czyszczenie papierem ściernym wszystkich powierzchni plus smarowanie KONTAKT SPRAY'em (dokładnie takim: http://www.denbraven.pl/produkt.php?idp ... 7&podgr=64) i od 4 miesięcy spokój. Nie wiem na jak długo ale na razie skutecznie a i sam zabieg nie jest zbyt czasochłonny więc raz na jakiś czas można go powtórzyć, żeby utrzymać styki w dobrym stanie.

mój kropek topic29400.html
|
|
Góra |
|
 |
david |
#495356 Wysłany:
04 Sie 2011, 17:33; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Grudziądz Rejestracja: 01 Mar 2007, Posty: 89
|
sMart napisał(a): david u mnie dzieje się tak samo (cały zaśniedziały styk w kostce plus do tego styki przy żarówce - tam gdzie się ją "wkręca"). Pomogło czyszczenie papierem ściernym wszystkich powierzchni plus smarowanie KONTAKT SPRAY'em (dokładnie takim: http://www.denbraven.pl/produkt.php?idp ... 7&podgr=64) i od 4 miesięcy spokój. Nie wiem na jak długo ale na razie skutecznie a i sam zabieg nie jest zbyt czasochłonny więc raz na jakiś czas można go powtórzyć, żeby utrzymać styki w dobrym stanie.
ale jak wyczyscic w kostce? nie ma tam za duzego pola manewru
_________________ Pozdrawiam Dawid Fiat Grande Punto 1.4 77KM 06'; Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 160KM 2015'
|
|
Góra |
|
 |
Wirkowski |
#496459 Wysłany:
09 Sie 2011, 09:41; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 02 Lip 2007, Posty: 75
|
Cytuj: ale jak wyczyscic w kostce? nie ma tam za duzego pola manewru
Z tyłu kostki masz plastikowy zatrzask - trzeba do odbezpieczyć, dodatkowo metalowe końcówki w kostce mają zaczepy - trezba je przygiać i wyciagnąć wszystkie 4 z kostki - zalecam papier ścierny i dogięcia poszczególnych końcówek - jak mam to samo i dodatkowo stosuje po czyszczeniu papierem płyn philipsa Contact oraz nakładam cienką warstwę wazeliny  na styki - pół roku spokoju i replay.
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|