You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 15 Cze 2025, 18:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #62856 Wysłany: 11 Lis 2007, 20:42; 
 Temat postu: Przeróbka punto van na osobówkę
Sympatyk kropek

Witam. mam takie pytanie robił ktos taki manewr?? mam możliwosc nabycia PuntoII z kratka i na 4 osoby- zarejestrowany jako Van i teraz pytanbie - opłaca sie go przerabiać na osobówkę i jakie są tego koszty - z tyłu sa dwa zagłówki ( nie wiem czy w PII maja byc 3 czy 2??) i pas chyba tez jest srodkowy. tzreba tylko wymontowac kratke. Jakie koszty calej operacji i czy sie opłaca??

Post #66689 Wysłany: 24 Lis 2007, 14:16; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

tu masz link
http://moto.allegro.pl/item273721877_ko ... to_ii.html
widziałem kiedyś też podobny zestaw za 600, wszystko głównie zależy od koloru i tego co konkretnie Tobie spasuje. Ale w 400 - 600 powinieneś się wyrobić

Post #66733 Wysłany: 24 Lis 2007, 17:33; 
 Temat postu:
Sympatyk kropek

heh wszystko juz zalatwilem - cała impreza kosztuje ok 300zł ( nie tyle kosztowala). Auto miałem zarejestrowane na 4 osoby wiec kanapa z tyłu była a pas też sie znalazl w bagażniku tylko nie zamontowany wiec nie musialem kupować. 50 zł wzieli w warsztacie z uprawnieniami do takich przeróbek za ściągniecie kratki oraz montaż pasa środkowego dodatkowo musiałem zrobić badania techniczne specjalistyczne na przekwalifikowanie samochodu na osobowy - połonczyłem to z zwykłymi badaniami by miec juz spokój - to całościowo kosztowało 243zł wiec razem wszystko prawie 300.

Post #197863 Wysłany: 09 Gru 2008, 23:00; 
 Temat postu:
Forumowicz

Miejscowość: Warszawa
Witam,

Niedawno kupiłem właśnie PII 5D VAN z 2003r. zarejestrowany na 4 osoby i chciałem się pozbyć kratki. Z pasami to wiadomo że trzeba zamontować, ale jak jest z tym 3-cim zagłówkiem z tyłu?? Sprawdzałem na allegro i te kanapy do przeróbek też mają po dwa zagłówki. Jeśli ktoś ma autko osobowe z tego rocznika to niech powie jak jest w standardzie z tymi zagłówkami.

Post #197878 Wysłany: 09 Gru 2008, 23:30; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Van
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Pabianice
robert.wojtek napisał(a):
Witam,

Niedawno kupiłem właśnie PII 5D VAN z 2003r. zarejestrowany na 4 osoby i chciałem się pozbyć kratki. Z pasami to wiadomo że trzeba zamontować, ale jak jest z tym 3-cim zagłówkiem z tyłu?? Sprawdzałem na allegro i te kanapy do przeróbek też mają po dwa zagłówki. Jeśli ktoś ma autko osobowe z tego rocznika to niech powie jak jest w standardzie z tymi zagłówkami.

Witam. Nie ma obowiązku montowania 3 zagłówka z tyłu, więc wystarczy że pasy założysz wyciągniesz kratke, załatwisz sobie fakture za wyciągnięcie kratki od firmy która może dokonywać zmian konstrukcyjnych w pojeździe, jeszcze tylko przegląd rozszerzony i z tym wszystkim do wydziału komunikacji zarejstrować autko.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)