|
Obecny czas: 10 Lis 2024, 21:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
markopolo |
#712939 Wysłany:
26 Sty 2014, 12:56; Temat postu: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Sympatyk kropek |
Imię: Marek
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: śląskie [S]
|
Czy ktoś miał już opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? Jak się sprawują bo w końcu są jakby z wyższej półeczki, bo takie zamierzam nabyć do mojego nowego kropka.
|
|
Góra |
|
|
|
|
Roman |
#713036 Wysłany:
26 Sty 2014, 21:18; Temat postu: Re: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Sympatyk kropek |
Imię: Roman
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Witam.Kolego z tego co czytałem.słuchałem,oglądałem nie ma opon uniwersalnych.Jeszcze nie wymyślono gumy żeby zimą była miękka a latem twarda.Odwrotnie zgodzę się że na zimowych przejeżdżę Jedno lato i szlak je trafi.Moim zdaniem nie wierz w takie zapewnienia.
|
|
Góra |
|
|
wojtek1967 |
#713187 Wysłany:
27 Sty 2014, 19:10; Temat postu: Re: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Puntoświr |
|
Imię: Wojtek
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Lounge
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Zamość k/Bydgoszczy Rejestracja: 15 Paź 2010, Posty: 380 Pomógł: 7
|
|
Góra |
|
|
zoon |
#713462 Wysłany:
29 Sty 2014, 09:36; Temat postu: Re: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Ekstremista |
|
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
|
Przeciętne wielosezonówki, nie tak dobre ja Goodyear Vector. Dobre na suchym, słabsze na mokrym i śniegu. Jak każde takie opony nie dorównają sezonowym, zwłaszcza zimowym. Przy przeciętnych przebiegach wytrzymają 3 lata. Małe przebiegi, miasto - wtedy tak, inaczej to złudna oszczędność. Mam teraz w innym aucie Snowtrac 3, nie ma co ryzykować.
|
|
Góra |
|
|
wojtek1967 |
#713514 Wysłany:
29 Sty 2014, 18:52; Temat postu: Re: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Puntoświr |
|
Imię: Wojtek
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Lounge
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Zamość k/Bydgoszczy Rejestracja: 15 Paź 2010, Posty: 380 Pomógł: 7
|
zoon napisał(a): Przy przeciętnych przebiegach wytrzymają 3 lata. Małe przebiegi, miasto - wtedy tak, inaczej to złudna oszczędność. Ja mam auto od nowego,przebieg 112 tys. Opony letnie - (już ich nie założę) i zimowe (ostatni sezon, bo bieżnik jest już na granicy takiej, że nie będę ryzykował kolejnego sezonu) Więc jaka oszczędność na oponach wielosezonowych skoro ja zużywam dwa komplety opon przez 5 lat? Czyli w twoim markopolo przypadku cztery ( przy porównywalnym przebiegu) Jedyne co to koszty na wulkanizatora 2 x w roku po 60 zł.
_________________ był grafitowy był pomarańczowy jest TIPO
http://www.endomondo.com/challenges/33622310 http://www.endomondo.com/challenges/36167071 http://www.endomondo.com/challenges/37324598
|
|
Góra |
|
|
markopolo |
#713861 Wysłany:
13 Lut 2014, 06:38; Temat postu: Re: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Sympatyk kropek |
|
Mam w Toyocie Corolli VIII D-4D założone właśnie Vredesteiny całoroczne i spisują się znakomicie. Co prawda dopiero pierwszy sezon. Niestety nie udało mi się sprzedać tych nowych opon z kropka którego odbieram za dwa tygodnie mimo baaardzo atrakcyjnej ceny i zamówiłem już do niego zimowe Uniroyale MS Plus 77. Przesłałem od razu do salonu gdzie mi już założą za free. Także już po temacie. Jak się będą sprawować te całoroczne w Toyocie to zobaczymy po kilku latach i jak się przekonam to potem do kropka też takie kupię.
Marek z Raciborza
[ Dodano: 13 Lut 2014, 05:38 ]
Ostatnio edytowany przez oko21, 14 Lut 2014, 09:33, edytowano w sumie 1 raz |
Dostajesz osta za ponowną próbę przemycenia ogłoszenia. Ostrzegałem. |
|
|
Góra |
|
|
Snak5 |
#716333 Wysłany:
14 Lut 2014, 00:09; Temat postu: Re: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Puntomaniak |
|
Imię: Sławek
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: małopolskie [K]
|
Jeździlem na takich 3 lata w punto II...latem spoko, w zimie nawet nawet choć nie ma mowy o wyjechaniu z zaspy, na mokrej nawierzchni BARDZO NIEPRZEWIDYWALNE. Te opony są dobre dla ludzi którzy używają auta sporadycznie. Ja juz w życiu nie kupie całorocznych opon
|
|
Góra |
|
|
markopolo |
#716350 Wysłany:
15 Lut 2014, 09:58; Temat postu: Re: Opony całoroczne Vredestein Quatrac 3? |
|
|
Sympatyk kropek |
|
U mnie w Toyotce sprawują się bardzo dobrze. Jakby chciało się ostro jeździć lub do cięższych mocnych aut to co innego, to tylko zima/lato ale przy mojej obecnej jeździe bardzo spokojnej dojazdy praca/dom i obecnie bardzo spokojny sposób jazdy to uważam że są super. Do wyżycia się mamy z żoną motocykle a autka tylko by woziły z punktu A do punktu B. Ale że jest to pierwsze moje nowe autko w życiu to coś tam pewnie będę mu dodawał. Jakąś osłonę pod silnik, przyciemnię szyby itp. [ Dodano: 15 Lut 2014, 08:58 ]Snak5 napisał(a): Jeździlem na takich 3 lata w punto II...latem spoko, w zimie nawet nawet choć nie ma mowy o wyjechaniu z zaspy, na mokrej nawierzchni BARDZO NIEPRZEWIDYWALNE. Te opony są dobre dla ludzi którzy używają auta sporadycznie. Ja juz w życiu nie kupie całorocznych opon Z tego co wyszukałem to kilka lat temu nie było Vredestein Q3 tylko Q2 a ponoć między nimi spora różnica w jakości jest
|
|
Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|