|
Obecny czas: 13 Sty 2026, 14:10
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
drake |
#789156 Wysłany:
24 Lis 2015, 19:11; Temat postu: 1.9 MJTD decat i mały problem |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
|
|
Witam,
posiadam Grande 1.9 130HP, stoję aktualnie przed małą modyfikacją wydechu z racji, ze tylny tłumik jest już mocno skorodowany (jak na złość, reszta trzyma się idealnie...), a więc do rzeczy, w grande u mnie wygladą to tak:
pre cat - plecionka - kat - tłumik - tłumik - wylot
zakupiłem wydech od pre cata od Grande 1.3 Sport, który posiada: plecionke - długo długo nic - i końcowy tłumik, czyli tak jak chciałem
Wszystko gra, wydech kupiony w świetnym stanie za grosze, z tą tylną chromowaną końcówką jak u mnie, nawet mocowania pasują, pojawia się jednak mały problem...
po zmierzeniu, średnica zewnętrzna mojego wydechu to 50,3-50,4 mm średnica zewnętrzna wydechu z grande to 48,5-48,6 mm
W planie mam całkowicie usunąc tylnego kata, zostanie przelot na jednym tylnym tłumiku od plecionki, przedni kat zostanie wytłuczony. Panowie tylko pytanie co z tą średnicą - ~ 1,8 mm chyba nie zrobi różnicy? (i tak wyrzucam katy więc prędkość spalin powinna znacząco wzrosnąć).
Czekam na opinie, dzięki z góry. Swoją drogą uprzedzam: wydech od grande 1.9 w dobrym stanie nie do kupienia na ta chwilę.
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
marqq |
#789159 Wysłany:
24 Lis 2015, 20:03; Temat postu: Re: 1.9 MJTD decat i mały problem |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Marek
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: WWL/Zielonka Rejestracja: 26 Sie 2012, Posty: 169
|
Podpytaj tunera najlepiej ja wiem tyle, że w dieslach średnica wydechu jest ważna i im grubsza tym nawet lepiej 
_________________ GP 1.9 Sport 160Ps 370Nm i Punto II
 Show Car Shine 692 758 435
|
|
| Góra |
|
 |
|
drake |
#789166 Wysłany:
24 Lis 2015, 20:30; Temat postu: Re: 1.9 MJTD decat i mały problem |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Województwo: śląskie [S]
|
|
nie zakładam żadnych modów, program mam obecnie na 160 koni, z tego co widzę to tyle co u Ciebie. Chcę pozbyć się koniecznie katalizatorów, dwóm kumplom padły już suszarki od zapchanych pre-katów za turbo, a u mnie już wybiło 170 tyś... przy robocie tłumika chciałem zrobić całość i mieć spokój, a montaż DP i customowego wydechu po ostatnich wydatkach (skrzynia) nie wchodzi w grę (kolejne 3 klocki do wydania).
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|