|
Obecny czas: 13 Sty 2026, 14:10
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
chriso |
#792318 Wysłany:
04 Sty 2016, 10:40; Temat postu: Silnik świruje na mrozie |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Krzyś
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: dolnośląskie [D]
|
|
Punciak chodził jak pszczółka przez ostatni rok, do czasu jak ścisnęły mrozy. Auto odpala bez problemu, problemy zaczynają się pod odpaleniu: 1) w weekend (auto stało kilka dni nieruszane) gasło na wolnych obrotach
2) dzisiaj rano wyskoczył komunikat o niskim ciśnieniu oleju, odpaliłem auto ponownie, pochodzi chwile na wolnych obrotach (kontrolki juz nie bylo) silnik złapał temperature i było już wszystko ok.
Olej oczywiście jest, odkręciłem korek oleju, żadnego majonezu nie było, odmy nie rozkręcałem, temperatura była okrutna i łatwo coś uszkodzić na mrozie.
Oba problemy przewijają się przez forum, ale rozłącznie. Jest jakaś usterka, która może je łączyć?
z góry dziękuję Krzysiek
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
rufus295 |
#792322 Wysłany:
04 Sty 2016, 11:22; Temat postu: Re: Silnik świruje na mrozie |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Imię: Robert
Samochód: Punto Evo 5d
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 05 Gru 2010, Posty: 641 Pomógł: 3
|
|
101%akumulator
_________________ Punto Evo 1,4 77KM B&Me, 5d Czarno-czerwony Progressive Mój czarnuch
|
|
| Góra |
|
 |
|
chriso |
#792323 Wysłany:
04 Sty 2016, 11:30; Temat postu: Re: Silnik świruje na mrozie |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Imię: Krzyś
Samochód: Grande Punto 5d
Województwo: dolnośląskie [D]
|
|
dziękuję, ale odpada, akumulator ma 7 miesięcy, silnik pali na dotyk, nawet dzisiaj rano przy -15
|
|
| Góra |
|
 |
|
autofan |
#792324 Wysłany:
04 Sty 2016, 11:54; Temat postu: Re: Silnik świruje na mrozie |
|
 |
| Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
|
Świrowanie na mrozie to taki urok Kropka. Mi jednego roku po -26 to rozfalował obroty, powolną jazdą na dwójce ustawiłem je na nowo i działa ok. generalnie komp wyłapuje każde osłabienie akumulatora i wyświetla dziwne komunikaty, najczęściej, że płyn chłodniczy jest za gorący (a jest wymrożony). Akumulator nawet nowy jest na mrozie sprawny w mniejszym stopniu stąd te komunikaty, odpali normalnie. Martwić tymi usterkami się należy gdy będą się pojawiały przy plusowych temperaturach.
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|