|
Obecny czas: 25 Kwi 2025, 04:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bumar1 |
#774088 Wysłany:
02 Maj 2015, 16:20; Temat postu: Diagnostyka Fiata Punto Grande poprez OBD 2, pytania. |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: GRUDZIĄDZ Rejestracja: 29 Lip 2008, Posty: 130
|
Witam, Mam Fiata GP z 2007 r, 1,4, benzyna, 77 KM, manual. Ostatnio dowiedziałem się, że można samemu przeprowadzać diagnostykę swojego samochodu przy pomocy urządzenia podłączanego do laptopa poprzez kabelek lub Bluetooth. Myślałem, że można to zrobić tylko w serwisach. Według mnie to bardzo dobra informacja. Można wiele dowiedzieć się o swoim autku i to nie za tak wielkie pieniądze. Przeszukałem ogłoszenia w internecie odnośnie tych urządzeń. Jest ich bardzo wiele i są różne. Każdy sprzedawca chwali swoje i ostrzega przed konkurencją. Bardzo proszę kogoś o jakieś informacje w tym temacie. Najlepiej co kupić i dlaczego. Fundusze mam ograniczone. Chciałbym zmieścić się w ok. 100 zł. Jeszcze raz proszę o pomoc i góry dziękuję. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
misci |
#774092 Wysłany:
02 Maj 2015, 16:42; Temat postu: Re: Diagnostyka Fiata Punto Grande poprez OBD 2, pytania. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: MyLive
Województwo: śląskie [S]
|
Potrzebny będzie interface np. ELM 327, najlepiej zmodyfikowany zgodnie z topic28042.html. Modyfikacja nie jest trudna. Nie trzeba nawet lutownicy. Wystarczą obcinaczki do skruszenia rezystorka. Do tego niezbędne jest oprogramowanie no i odnalezienie gniazdka diagnostycznego (w skrzynce bezpieczników na lewo od kierownicy pod pokrywą).
|
|
Góra |
|
 |
maly20202 |
#774283 Wysłany:
04 Maj 2015, 05:04; Temat postu: Re: Diagnostyka Fiata Punto Grande poprez OBD 2, pytania. |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Alfa Romeo 159
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Podolsze Rejestracja: 13 Mar 2010, Posty: 182 Pomógł: 5
|
Zachęcam do kontaktu z Panem z firmy http://www.viaken.pl/ bez kombinowania, cięcia, rozkręcania itp.
_________________ AR 159 1.9 16V
|
|
Góra |
|
 |
basinek |
#793527 Wysłany:
14 Sty 2016, 22:41; Temat postu: Re: Diagnostyka Fiata Punto Grande poprez OBD 2, pytania. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Jakie oprogramowanie polecacie do sprawdzenia i wykasowania błędów? W wersji darmowej.. Bo ściągnąłem Multiecuscan i w wersji darmowej nic nie można sprawdzić...
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|