|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
McDracullo |
#810919 Wysłany:
30 Sie 2016, 20:23; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.9 80KM JTD
Paliwo: ON
Wersja: SX
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Ciechocinek/Gdańsk Rejestracja: 12 Lut 2008, Posty: 37
|
Kamillo napisał(a): 1.3 M-Jet 75 KM nie ma dwumasy. Na co zwrócić uwagę? Na to czy nie jest po wypadku. Poza tym na to samo co w przypadku innych aut - czy nie świecą się podejrzane kontrolki na desce, czy klimatyzacja chłodzi i czy wspomaganie kierownicy działa (zwykłe i program CITY). A że mówimy o dieslu to czy turbo suche. Dzięki za wskazówki. To już nie pierwsze autko w dieslu (i nie pierwszy Fiat: Punto I, Punto II, Punto II FL, Panda, Croma) i nie pierwszy diesel - raczej chodziło mi o coś charakterystycznego w tym konkretnym modelu.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Kamillo |
#810920 Wysłany:
30 Sie 2016, 20:46; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kamil
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Pruszków Rejestracja: 19 Maj 2008, Posty: 1975 Pomógł: 10
|
Z charakterystycznych to czy działa sterowanie szybami elektrycznymi - w przelotkach zdarzają się pęknięte kable. Podobnie z wycieraczką z tyłu - tam też w przelotce potrafią się złamać: bywają wówczas problemy z otwieraniem klapy bagażnika (zamek lub odbojnik nie dostają sygnału).
_________________ Forza Italia !
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#810949 Wysłany:
31 Sie 2016, 08:34; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
Kamillo napisał(a): (zamek lub odbojnik nie dostają sygnału). Odbojnik nie dostaje sygnału, jest na sprężynie 
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
mercol7 |
#811016 Wysłany:
01 Wrz 2016, 13:35; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Adrian
Województwo: wielkopolskie [P]
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#811019 Wysłany:
01 Wrz 2016, 14:50; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Ten pierwszy - czarny, więc o blachach, lakierze nic nie powiem. Refleksy jak przy zdjęciach każdego czarnego. Przebieg - baju-baju będziem w raju. Jeszcze diesel z Francji z przebiegiem 86 tyś km w 8-letnim aucie  Pytanie dlaczego te plastiki na konsoli środkowej takie jakieś porysowane i brudne - co on, po powodzi jest? I może jestem w błędzie ale coś nie tani jak na MultiJeta z tego rocznika? Znaczki czerwone FIAT? 2008 rok, to chyba mogą być, czy tak? Ten drugi - historia się powtarza z kolorem. Znaczki niebieskie bo 2007, OK. Znaczki Giugiaro Desing, OK. Przebieg realny. Czy on na zimowych GoodYear'ach stoi? Jeśli jechałbym któregoś oglądać to tego drugiego. A Ty mercol7 szukasz benzyny czy diesla? Czy to mniej ważne?
Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ... Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ... Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ... GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html
|
|
Góra |
|
 |
adamcior |
#811024 Wysłany:
01 Wrz 2016, 15:07; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: Adam
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 17 Kwi 2010, Posty: 1264 Pomógł: 11
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#811025 Wysłany:
01 Wrz 2016, 15:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
coś mi tak po głowie chodziło, ale pewny nie byłem  za to zupełnie nie pamiętam kiedy zniknęły te Giugiaro? w 2009? mój już nie ma.
|
|
Góra |
|
 |
Monika |
#811252 Wysłany:
05 Wrz 2016, 11:03; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Monika
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Emotion
Miejscowość: Ślesin Wlkp Rejestracja: 20 Wrz 2013, Posty: 48
|
_________________ Wcześniej: Fiat Punto II 5d., 1.2 8V 65 KM, benzyna+LPG, wersja ELX
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#811293 Wysłany:
05 Wrz 2016, 20:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Monika, ten pierwszy:
- lakier ciemny więc za dużo po zdjęciach nie powiem ale - w pasie przednim nakleja jest gdzie być powinna, śruby lekko przyrdzewiałe czyli tak jak być powinno. Zderzak przód na samym dole lekko po prawej stornie jakby dociśnięty podczas parkowania - OK, zwykłe oznaki użytkowania auta. Tapicerka z tyłu - są wyraźne plany po wilgoci (po praniu?) więc opis że jest "w znakomitym stanie"... hm.... Ale fotel kierowcy zużyty w stopniu możliwym jak dla 140 tyś km. I w tylnym zderzaku po prawej stronie to "COŚ" - co to jest, jakiś inny typ zaworu LPG? No i ten jest od handlarza, a to każe mi być ostrożnym.
Ten drugi:
- wizualnie wygląda gorzej ale to go wcale nie przekreśla. W pasie przednim podobnie jak w tym pierwszym naklejka jest, śruby brudne/lekko pordzewiałe sprawiają wrażenie nieodkręcanych. Komora silnika nie myta - ja tak lubię. Szkoda że brak zdjęć tapicerki - konkretnie fotela kierowcy. Wersja bez fabrycznego radio, ale z klimatyzacją. Szkoda że brak informacji jakiego producenta jest ta instalka LPG.
Oczy chciałyby oglądać tego pierwszego, rozsądek mówi - ten drugi, ale... z pewnością nie za 15.500 zł.... Wydaje mi się że oba nie wyglądają źle, tyle tylko że ten drugi wymagałby trochę serca by go trochę wizualnie dopieścić. Ale tak to jest z bardzo wieloma autami, które jeżdżą w Warszawie - ludzie pędzą tu i pędzą i o auta tak się nie dba jak na Śląsku czy w Wielkopolsce. Wiem bo porównuję jak jest u moich Rodziców i Teściów
|
|
Góra |
|
 |
Jamjestcichy |
#811299 Wysłany:
05 Wrz 2016, 20:35; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
|
Napotkałem na tym forum komentarz "zajechana kierownica jakby miał przebieg 300tys a nie 140tys km" U mnie kierownica gorzej wygląda a mam akurat lekko ponad 140tys km. Wygląd kierownicy-przebieg w tym aucie to nie jest miarodajne 
|
|
Góra |
|
 |
Monika |
#811301 Wysłany:
05 Wrz 2016, 20:37; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
_________________ Wcześniej: Fiat Punto II 5d., 1.2 8V 65 KM, benzyna+LPG, wersja ELX
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#811318 Wysłany:
05 Wrz 2016, 21:47; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Monika, a ten, od nas z Forum? topic55086.htmlSzkoda że brak klimy......
|
|
Góra |
|
 |
Monika |
#811339 Wysłany:
06 Wrz 2016, 08:41; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Bez klimatyzacji odpada.
|
|
Góra |
|
 |
frutek1990 |
#811401 Wysłany:
07 Wrz 2016, 09:46; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Tomaszek
Samochód: Grande Punto 3d
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Jaworzno Rejestracja: 19 Paź 2011, Posty: 134
|
|
Góra |
|
 |
bbanditoss |
#811413 Wysłany:
07 Wrz 2016, 13:11; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Nigdzie nie jadę |
 |
Imię: Adam
Wersja: Sport
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 08 Lip 2007, Posty: 11772 Pomógł: 13
|
Ładny, takiego bym widział na podmiankę za coś u mnie :V
|
 |
Monika |
#811415 Wysłany:
07 Wrz 2016, 13:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
|
|
Góra |
|
 |
serwal04 |
#811437 Wysłany:
07 Wrz 2016, 18:49; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Silnik: 1.4 16V 120KM
Miejscowość: STA Rejestracja: 26 Cze 2013, Posty: 84 Pomógł: 2
|
frutek1990:
U nas panoramiczny dach nie robi żadnych problemów; Zamyka/otwiera się płynnie, nie przecieka, nie szumi, nie pęka itd.
_________________ 132KM ||| 220NM http://fiatpunto.com.pl/topic53539.html
|
|
Góra |
|
 |
Złośnik |
#811438 Wysłany:
07 Wrz 2016, 19:06; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
|
Firmy takie jak ta, zwykle zatrudniają dobrego fotografa który robi masę zdjęć i ich obróbkę. Należy bezwzględnie jechać i spodziewać się gorszego stanu (zwykle tak jest). Sam w to wpadłem, niestety było duuuuuuużo taniej więc nie płaczę.
|
|
Góra |
|
 |
frutek1990 |
#811550 Wysłany:
09 Wrz 2016, 13:37; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Jestem po oględzinach, uderzona strona pasażera przodem i bokiem. lampa zamiennik TYC, źle spasowane drzwi i maska. Brak zaślepek w podszybiu, na drzwiach prześwituje szpachla.
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#811553 Wysłany:
09 Wrz 2016, 14:05; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
frutek1990, opis jest chyba dla totalnych głąbów... cytuję: "Innowacyjna - Nowoczesna jednostka Starjet..."  owszem to fajny silnik, bardzo chętnie chciałbym taki w moim GP, ale opis jest podkręcony na maksa, żeby się jakiś 18-19 letni dzieciak zsikał czytając go i marząc o tym by rodzice mu kupili jakieś pierwsze auto. Poza tym, jakie doładowanie turbosprężarkowe.... czy ci ludzie myślą że wszyscy mają gó..o zamiast mózgu??? Ale już mniejsza o to. Faktem jest że przedni zderzak z lewej strony - jak patrzeć od przodu na auto - robi wrażenie źle spasowanego w okolicy reflektora i rantu pokrywy komory silnika. Zobaczyłeś i już masz jasność [ Dodano: 09 Wrz 2016 13:05 ]Monika, i co z tym niebieskim? Bo tak na zdjęciach fajnie nawet wygląda. Wyskakuje mi tu na otomoto że już nieaktualne.... może jest już Twój?
|
|
Góra |
|
 |
frutek1990 |
#811555 Wysłany:
09 Wrz 2016, 14:22; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
|
Kamillo, wiedziałem że to wolno ssak, jednak sadziłem ze w tej kwocie za ten rocznik będzie większy szał. a opis, hmm generalnie nie przywiozalem do niego wagi ;P. Po prostu przestrzegam jakby jechał ktoś z dalsza.
|
|
Góra |
|
 |
Monika |
#811565 Wysłany:
09 Wrz 2016, 16:54; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Kamillo napisał(a): Monika, i co z tym niebieskim? Bo tak na zdjęciach fajnie nawet wygląda. Wyskakuje mi tu na otomoto że już nieaktualne.... może jest już Twój?  No skusiłam się, mimo, iż miał przygody... Jutro jadę do swojego zaufanego mechanika, zobaczymy, co powie 
|
|
Góra |
|
 |
pastor |
#811567 Wysłany:
09 Wrz 2016, 17:12; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Patryk
Paliwo: Inne
Województwo: podkarpackie [R]
|
Jako nowy użytkownik Witam serdecznie wszystkich.
Od jakiegoś czasu już przeglądam sobie ten temat, ponieważ zamierzam zakupić najpiękniejsze autko jakie inżynierowie wymyślili, ale jakoś nie może mi się trafić dobry egzemplarz - przyszedł czas na rejestrację.
Ciekawy jestem jak Monika zakończyłaś temat. Tak mi się podobał ten egzemplarz, że gdyby nie odległość jaka mnie dzieli od miejsca sprzedaży to kupił bym go w ciemno. Czekam na Twoje opisy i opinie czy się udało kupić coś sensownego o takim niskim nakładzie finansowym.
Forumowiczów informuję, że szukam zgazowanego kropka w sensownych pieniążkach (około 13000) i z chęcią go przygarnę.
w kontakcie.
pozdrawiam wszystkich
Patryk
|
|
Góra |
|
 |
Monika |
#811568 Wysłany:
09 Wrz 2016, 17:27; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
pastor, pod względem blacharskim auto pozostawia wiele do życzenia...naprawdę wiele...
Jest bardzo bogato wyposażony, to fakt. Jesli wierzyć dokumentom, rozrząd zrobiony jakieś 30 tys.km temu, gaz - ok 2,5 roku, kontrole od gazu regularnie przeprowadzane, środek w miarę ok, jedynie pęknięty taki zatrzask, który trzyma od strony kierowcy te klapkę przeciwsłoneczną, no i napęknięty plastik na dole przy wejsciu przy drzwiach tylnych, tam, gdzie miał ,,przygodę"... Szyberdach unosi się plynnie, można go calego odsunąć, klimatyzacja automatyczna sprawna odgrzybiona, szyby oryginalne.
|
|
Góra |
|
 |
Kamillo |
#811576 Wysłany:
09 Wrz 2016, 20:39; Temat postu: Re: Pytania przed zakupem GrandePunto |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Monika, czyli biorąc pod uwagę jakie tu omawialiśmy to nie jest zły  z autami jest generalnie tak, że takie jakie chcielibyśmy kupić (zadbane od strony technicznej i wizualnej, doglądane i na czas wszystko robione) to trzeba by trafić że akurat z Forum ktoś sprzedaje. Bo tak z wolnego rynku jak auto ma te 7-8 lat to zawsze coś tam przy nim jest do roboty. Tylko na Forum są tacy zapaleńcy co to chodzą i chuchają na swoje auta  dla Moniki gratulacje i czekamy teraz na temat w dziale o GP 
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|