|
Obecny czas: 02 Cze 2025, 14:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
nwd |
#82661 Wysłany:
16 Sty 2008, 21:26; Temat postu: Normalna temperatura silnika 1,7 Td z włoch i inne. |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
Witam. Mam taki problem. (Czytałem temat przyklejony) Jeżdżę Punto TD i normalnie przy jezdzie naprawdę długiej itp bardzo słabo się nagrzewa ledwo ponad kreskę początkową (a raczej to 2 bliżej tej 1 szej) Ciepłe powietrze leci ale temperatura niska (z tego co wiem to do iluś tam stopni jest wzbogacana mieszanka ok 60 czy coś.) Moje pytanie brzmi: ile wam w TD normalnie pokazuje wskaźnik bo z tego co czytałem to sami etyliniarze (benzyniaki) się wypowiadali. Pewnie czujnik temp. siadł ale wole wiedzieć. Czy jest duża róźnica między włochem a polskim kropkiem? Mam dużo pytań ale to w swoim czasie. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Punkta........
|
|
Góra |
|
 |
|
|
cuspis |
#82796 Wysłany:
17 Sty 2008, 16:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Emotion
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chwaszczyno Rejestracja: 01 Lip 2007, Posty: 489
|
u mnie temperatura przy agresywnej jeżdzie podnosi się tak do 1/4 a jak jadę "ekonomicznie" np na zajęcia ok 7 km to wskazówka podnosi się tak e 2-3 mm nad kreskę.
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#82801 Wysłany:
17 Sty 2008, 16:48; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|