|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 05:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mpepe |
#855441 Wysłany:
25 Lut 2021, 22:36; Temat postu: Urwana śruba koła pasowego |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Pat
Samochód: Alfa Romeo Mito
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: małopolskie [K]
|
Urwana śruba od koła pasowego. Witam, W 1.4 8v (MiTo) przy składaniu rozrządu za mocno przykręciłem jedną z 3 śrub mocujących koło pasowe od paska wieloklinowego i cześć śruby została mi w ręce. Reszta gwintu w środku niestety  Zapodajcie jakieś sprawdzone pomysły jak ją wykręcić / rozwiercić ?.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
domin45670 |
#855448 Wysłany:
26 Lut 2021, 18:00; Temat postu: Re: Urwana śruba koła pasowego |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Poszukaj wykrętaków. Nie jestem pewien czy nazwa jest dokładnie taka. Wiercisz niewielki otwór w śrubie i wkręcasz wykrętak, który przypomina zaostrzony gwintownik z lewym gwintem. Wkręcasz go w lewo, a śruba powinna się wykręcić. Spróbowałbym takiego rozwiązania.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
mpepe |
#855450 Wysłany:
26 Lut 2021, 20:31; Temat postu: Re: Urwana śruba koła pasowego |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Pat
Samochód: Alfa Romeo Mito
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: małopolskie [K]
|
Dzięki za odpowiedź, kupiłem dzisiaj wykrętaki i dobre wiertło okazało się że jak rozwiercilem śrubę wsadziłem wykrętak i nie zdążył się wkręcić w otwór bo śruba bardzo lekko zaczęła się odkręcać. Ulżyło mi już myślałem że dzisiaj czeka mnie ściąganie koła zębatego do którego przykręca się koło pasowe a co za tym idzie cały rozrząd od początku. Pozdro
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|