|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 07:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
krzychu102 |
#86092 Wysłany:
28 Sty 2008, 21:19; Temat postu: Hamulce trzymają po jednej stronie |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: mazowieckie Rejestracja: 28 Sty 2008, Posty: 3
|
Mam nietypowy problem.
Po hamowaniu, nie odbijają hamulce po prawej stronie (przód i tył). Po jakimś czasie puszczają ale bardzo się nagrzewa prawa tarcza i bęben. Po lewej stronie wszystko w porządku. Przy wciskaniu hamulca najpierw słabo hamuje, potem pedał mięknie i zaczyna hamować. Po zdjęciu nogi hamulce trzymają po prawej stronie. Nie mam pojęcia co to może być. 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dzikidaniel |
#86135 Wysłany:
28 Sty 2008, 23:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Sprawdź przewody hamulcowe i pompe hamulcową. Na moje oko pompa do wymiany...
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
luk-asz |
#86140 Wysłany:
28 Sty 2008, 23:03; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
zapieczone tloczki , zaciski ? moze auto gdzies stali i z jednej strony bylo intensywnie zalewane woda brud , rdza zrobily swoje a moze jedna strona ma zacisniete przewody ? a moze korektor ? a moze ... ciezko powiedziec , odkrec beben i sprawdz co tam siedzi
_________________ --
Kropek mój, to jest to, kocham go!
|
|
Góra |
|
 |
krzychu102 |
#86186 Wysłany:
29 Sty 2008, 17:31; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: mazowieckie Rejestracja: 28 Sty 2008, Posty: 3
|
25 kkm temu był w serwisie, szczęki były wymienione bębny są prawie nie zużyte. Tarcze i klocki wszystko gra zaciski czyszczone, płyn zmieniany. Nie jestem pewien przewodów elastycznych i pompy. W warsztacie chcą mi zmieniać cylinderek lewy tył (jak byłem w warsztacie blokowało się tylko jedno koło teraz już są 2),obawiam się że to pompa wysiada tylko nie wiem jak to sprawdzić. Dzięki za odpowiedź.
[ Dodano: 29 Sty 2008 16:31 ] Odpowiedź: Pompa sie posypała i resztki z uszczelek pozatykały przewody hamulcowe prawy tylny i przedni.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|