|
Obecny czas: 18 Maj 2025, 08:02
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Dzióbel |
#864 Wysłany:
24 Paź 2006, 00:36; Temat postu: Jakie opony w Grande Punto? |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Chciałbym zapytać jakie opony mamy w Grande Punto...a konkretnie, czy są to opony całoroczne czy opony letnie. Naturalnie próbowałem rozszyfrować po oznaczeniach ,ale niestety kicha  .....
Czy planujecie zakup zimówek...???Jeśli tak to jakich???
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Marcin |
#865 Wysłany:
24 Paź 2006, 13:27; Temat postu: Re: [Na topie]...Jakie opony w Grande Punto !!!??? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 72
|
Dziobel napisał(a): Chciałbym zapytać jakie opony mamy w Grande Punto...a konkretnie, czy są to opony całoroczne czy opony letnie. Naturalnie próbowałem rozszyfrować po oznaczeniach ,ale niestety kicha  ..... Czy planujecie zakup zimówek...???Jeśli tak to jakich???
moim zdaniem to sa oponki letnie, więc trzebaby pomyslec o zimówkach...zwlaszcza biorac pod uwage ostania zime  ja kupilem goodyear'a ultragrip sa w tym samym rozmiarze co seryjne, kierunkowe- zobaczymy
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#872 Wysłany:
24 Paź 2006, 16:58; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Morąg Rejestracja: 11 Lip 2006, Posty: 1988
|
Więc tak. Są to letnie oponki, to oczywiste. Ja mam Pirelki (strasznie głośne na chropowatej nawierzchni, za to niesamowicie trzymające, dość twarde, absolutnie nienadające się na zimę, a zdecydowanie na gorący asfalcik) w standardowym rozmiarze 175/65 R15. Mam wersję Energy. Kolega w drugim i narazie jedynym poza moim Grande w Morągu ma jakieś inne opony bodajże Fulda ale nie jestem pewien, też w tym samym rozmiarze. Ciekawe czy to jakie zakładają gumy zależy od wersji... Napiszcie jakie wy macie i w jakiej wersji auta. A co do zimówek to w rozmiarze standardowym 175/65 R15, który jest rzadko spotykanym rozmiarem to zdecydowanie najlepszym wyborem jest Goodyear UltraGrip 7 (około 250zł sztuka) lub tańsze Fulda Kristall Gravitio (około 190zł sztuka).
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#874 Wysłany:
25 Paź 2006, 00:35; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
|
Heh kurna łudziłem się do końca że to całoroczne..ja mam w swoim założone Bridgestone...
Wogóle to tyci dziwne że auta wyjeżdzają na oponach letnich...a jakbyś odbierał auto w zimie...  (bez promocji na opony zimowe etc itp)
|
|
Góra |
|
 |
Synek |
#881 Wysłany:
25 Paź 2006, 15:58; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 1310
|
Ja w zasadzie nie mam tego problemu... 
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#884 Wysłany:
25 Paź 2006, 16:43; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Synek rzeczywiście ty masz dobrze  Ale są też plusy zimy, np. ja bardzo lubię jeździć po śliskiej nawierzchni  Ot, takie widzimisie, chyba za dużo rajdów oglądam  A co do opon to wszystkie samochody wyjeżdżają z fabryki na letnich, zimowe jedynie można spotkać w wersjach objętych promocją... Swoją drogą całoroczne opony to moim skromnym zdaniem nie jest dobry wybór, raczej oszczędny 
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#886 Wysłany:
25 Paź 2006, 23:27; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
To jeszcze raz ja  Ten znajomy co ma drugiego Grande w Morągu ma w wersji Active, czyli takiej jak Dziobel między innymi, oponki Dunlop. Kurcze czy to jakoś losowo dają czy co...  A teraz kupił felgi 14" (używane przypasował od VW) na zime i zimowe opony o większym profilu dzięki czemu średnica całości jest taka sama jak na lenich oponach i 15" felgach.
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#889 Wysłany:
27 Paź 2006, 08:32; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
|
Golab, "kuwra" to sie wypłace teraz na tym wolnym...ech z 800zł trzeba liczyć,załamka...Synek to ma dobrze heh...
|
|
Góra |
|
 |
Michał1 |
#897 Wysłany:
27 Paź 2006, 23:44; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Lublin Rejestracja: 08 Sie 2006, Posty: 50
|
A tak BTW to opony(letnie zimowe i całoroczne) można łatwo rozpoznać po bieżniku 
|
|
Góra |
|
 |
spyd666 |
#902 Wysłany:
29 Paź 2006, 13:52; Temat postu: caloroczne |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Wojtek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 27 Paź 2006, Posty: 17
|
 Według mnie nie istnieją takie opony jak całoroczne. Są tylko letnie i zimowe. Różnią się one stukturą i twardością przy różnych temperaturach.
Ja mam letnie bridgestona. 
Ostatnio edytowany przez spyd666, 31 Paź 2006, 19:20, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
garys |
#905 Wysłany:
30 Paź 2006, 20:05; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Częstochowa Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 519
|
U mnie siedzą letnie Bridgestone 175/65 R15 .
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#923 Wysłany:
03 Lis 2006, 13:26; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
|
Chłopaki obdzwoniłem cały Szczecin w poszukiwaniu opon do Grande Punto. Każdy mnie pobłogosławił na drogę w ich poszukiwaniu. Masakra!!!
Nie ma nigdzie. Dziś poruszałem się 30km/h na miescie, zaliczając dwa poślizgi.
Jedyny ratunek dziś po południu w ASO Fiata - mają przyjśc.
Mam jeszcze jedną opcję w sklepie ,ale cały czas chodzi o oponę
Fulda Kristall Garvito za ok 220zł...
Nie wiem co robić...
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#926 Wysłany:
03 Lis 2006, 16:34; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Mi też proponowali własnie tą oponke  Podobno w miarę oponka tj. żadnych szczególnych zalet ale najlepszy stosunek jakości do ceny  Mimo to zdecydowałem sie jednak na 14" felgi i Frigo 2. We wtorek powinienem mieć...
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#932 Wysłany:
03 Lis 2006, 22:12; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
|
j.wcześniej ale za 190zł  przez net
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#933 Wysłany:
04 Lis 2006, 14:31; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Za ten model Fuldy też chcieli ode mnie 220 w serwisie a w necie można kupić za 190, dokładnie na http://www.opony.com. Ale pojechałem do innego serwisu i tam za Frigo 2 chcą ode mnie tyle samo co na tej stronce.  Tak mnie dziś w nocy zasypało że żeby wyjechać pod górke spod garażu musiałem 20 minut zasuwać z łopatą  A teraz leje deszcz, normalnie zaraz będzie megabagno!!! 
|
|
Góra |
|
 |
taurus |
#1031 Wysłany:
19 Lis 2006, 12:10; Temat postu: Re: [Na topie]...Jakie opony w Grande Punto !!!??? |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Śląsk Rejestracja: 27 Cze 2006, Posty: 14
|
Marcin napisał(a): Dziobel napisał(a): Chciałbym zapytać jakie opony mamy w Grande Punto...a konkretnie, czy są to opony całoroczne czy opony letnie. Naturalnie próbowałem rozszyfrować po oznaczeniach ,ale niestety kicha  ..... Czy planujecie zakup zimówek...???Jeśli tak to jakich??? moim zdaniem to sa oponki letnie, więc trzeba by pomyslec o zimówkach...zwłaszcza biorąc pod uwage ostania zime  ja kupiłem goodyear'a ultragrip sa w tym samym rozmiarze co seryjne, kierunkowe- zobaczymy
Marcin mam nadzieje że podzielisz się opinią o tych oponkach(o ile zdołałeś je wypróbować). Sam przymierzam się do zakupu tych oponek.
Pozdrawiam wszystkich
Coś tu cicho ostatnio:/
_________________ http://www.pajacyk.pl
|
|
Góra |
|
 |
Marcin |
#1033 Wysłany:
23 Lis 2006, 13:22; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Wiesz co-zmieniłem te oponki na Dunlpy SP Winter Sport, tez sa kierunkwe i w standardowym (fabrycznym) rozmiarze, więc jeśłi chodzi o te->to jeszcze nie miałem ich okazji wypróbować, ale zauważyłem ze zrywaja troche na mokrej nawierzchni a co do reszty to trudno wyczuc, bo w Łodzi zimy ni ma 
|
|
Góra |
|
 |
taurus |
#1034 Wysłany:
23 Lis 2006, 15:28; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
A ja oponki miałem kupić, ale.. ani oponek ani zimy ni ma. Wydzwoniłem kilkanaście sklepów i tylko Fuldy kristal...Narazie nędza. Felgi kupione i nic:))
Pozdr
|
|
Góra |
|
 |
Marcin |
#1035 Wysłany:
23 Lis 2006, 16:33; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
No własnie dlatego przerzuciłem sie na Dunlopy- koles w serwisie zamówil mi Good Yeary, a jak juz przyszły to okazało sie ze..  sa w innym rozmiarze(dlatego zeby juz nie zawracac sobie głowy łyknąłem te dunlopy) zobaczymy zimą jak sie sprawuja.pzdr
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#1036 Wysłany:
23 Lis 2006, 17:51; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
No właśnie, miałem zamówione Frigo 2 i fele 14" i gość nie przywoził, kazał czekać itd. w końcu sie wkur***** i podziękowałem mu za pomoc  W innym serwisie załatwili mi Fuldy Kristall Gravitio (jutro jade na zmiane), szkoda bo nie ma felg na zmiane tak to bym założył Frigo 2 bo widziałem że takie mieli ale trudno, nici z tego co planowałem i tyle o tym pisałem... Wszystko wykupili a zimy ni ma 
|
|
Góra |
|
 |
garys |
#1037 Wysłany:
23 Lis 2006, 18:34; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Częstochowa Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 519
|
taurus napisał(a): A ja oponki miałem kupić, ale.. ani oponek ani zimy ni ma. Wydzwoniłem kilkanaście sklepów i tylko Fuldy kristal...Narazie nędza. Felgi kupione i nic:))
Pozdr
że tak spytam, ile dałeś za felgi (bo rozumiem że specjalnie kupiłeś stalówki pod zimówki) i w rozmiarze '15 stki ?
|
|
Góra |
|
 |
taurus |
#1044 Wysłany:
24 Lis 2006, 12:23; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
garys napisał(a): taurus napisał(a): A ja oponki miałem kupić, ale.. ani oponek ani zimy ni ma. Wydzwoniłem kilkanaście sklepów i tylko Fuldy kristal...Narazie nędza. Felgi kupione i nic:))
Pozdr że tak spytam, ile dałeś za felgi (bo rozumiem że specjalnie kupiłeś stalówki pod zimówki) i w rozmiarze '15 stki ?
Tak stalowe 6jx15 ET43 rozstaw 100mm - 119zł na allegro( bodajże z opla meriva lub zafira). W każdym bądź razie sprawdziłem pasują.
|
|
Góra |
|
 |
taurus |
#1051 Wysłany:
28 Lis 2006, 17:52; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
No i oponki z felusiami na miejscu. Z braku wyboru ciesze się Fuldami. Może nie będzie tak źle
Pozdrawiam wszystkich.
Ktoś tu zagląda 
|
|
Góra |
|
 |
golab |
#1052 Wysłany:
28 Lis 2006, 18:46; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
|
Ja też już mam założone Fuldy Kristall Gravitio 
|
|
Góra |
|
 |
Synek |
#1053 Wysłany:
29 Lis 2006, 07:57; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Miejscowość: Logrono, Mollet del Valles Rejestracja: 19 Paź 2006, Posty: 1310
|
taurus napisał(a): Ktoś tu zagląda 
No zdaje sie, ze ostatnio niewiele osob...
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|