|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 05:24
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Drozdzu |
#234408 Wysłany:
30 Mar 2009, 13:36; Temat postu: Akcja Serwisowa Fiata Nowe Bravo |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Krzysztof
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź/B-tów Rejestracja: 04 Maj 2007, Posty: 57
|
Witam,
dzisiaj bylem w ASO Fiata.
Dowiedziałem się ze jest nowa akcja serwisowa Fiata 5027(o ile dobrze pamiętam) dla Noego Bravo polegająca na wymianie drążka stabilizatora dla pojazdów o numerach vin o początku z przedzialu 400-405...... (tak przynajmniej zapamiętałem)
Także sprawdźcie jakie macie i zadzwońcie do serwisu
Objaw jaki może występować to stukanie w przednim zawieszeniu.
Pytałem czy to w każdym będzie występować? Miły pan z serwisu powiedział ze nie koniecznie, ale skoro jest takie coś zalecone to przystąpią do wymiany.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
MiSiOn |
#234675 Wysłany:
31 Mar 2009, 09:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: Poza Polską
|
Drozdzu napisał(a): Witam, dzisiaj bylem w ASO Fiata. Dowiedziałem się ze jest nowa akcja serwisowa Fiata 5027(o ile dobrze pamiętam) dla Noego Bravo polegająca na wymianie drążka stabilizatora dla pojazdów o numerach vin o początku z przedzialu 400-405...... (tak przynajmniej zapamiętałem) Także sprawdźcie jakie macie i zadzwońcie do serwisu  Objaw jaki może występować to stukanie w przednim zawieszeniu. Pytałem czy to w każdym będzie występować? Miły pan z serwisu powiedział ze nie koniecznie, ale skoro jest takie coś zalecone to przystąpią do wymiany. Pozdrawiam
A może stuki w przednim zawieszeniu w GP też są spowodowane wadliwym drążkiem stabilizatora tylko FAP jeszcze na to nie wpadł 
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#266847 Wysłany:
22 Cze 2009, 00:19; Temat postu: Re: Akcja Serwisowa Fiata Nowe Bravo |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :) Rejestracja: 03 Cze 2008, Posty: 185
|
Drozdzu napisał(a): Witam, dzisiaj bylem w ASO Fiata. Dowiedziałem się ze jest nowa akcja serwisowa Fiata 5027(o ile dobrze pamiętam) dla Noego Bravo polegająca na wymianie drążka stabilizatora dla pojazdów o numerach vin o początku z przedzialu 400-405...... (tak przynajmniej zapamiętałem) Także sprawdźcie jakie macie i zadzwońcie do serwisu  Objaw jaki może występować to stukanie w przednim zawieszeniu. Pytałem czy to w każdym będzie występować? Miły pan z serwisu powiedział ze nie koniecznie, ale skoro jest takie coś zalecone to przystąpią do wymiany. Pozdrawiam
Moje Bravo mieści się w przedziale kampanii 5298, tj. wadliwa belka tylna i jakoś nikt się nie kwapi do wymiany, w ASO według ich bazy do mojego VINu nie ma żadnej kampanii, a w eLearn Technical Information znalazłem dwie kampanie. Jedna dotyczy drążka stabilizatora, o którym mówiłem, ale według nich "jest dobrze". Napisałem do FAP zapytanie ze zrzutami ekraniu i swoim VINem. Czekam na odpowiedź.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
@Manetka tempomatu do GP z montażem@
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#267048 Wysłany:
22 Cze 2009, 19:40; Temat postu: Re: Akcja Serwisowa Fiata Nowe Bravo |
|
 |
Puntoświr |
|
bravoemotionmjet napisał(a): Drozdzu napisał(a): Witam, dzisiaj bylem w ASO Fiata. Dowiedziałem się ze jest nowa akcja serwisowa Fiata 5027(o ile dobrze pamiętam) dla Noego Bravo polegająca na wymianie drążka stabilizatora dla pojazdów o numerach vin o początku z przedzialu 400-405...... (tak przynajmniej zapamiętałem) Także sprawdźcie jakie macie i zadzwońcie do serwisu  Objaw jaki może występować to stukanie w przednim zawieszeniu. Pytałem czy to w każdym będzie występować? Miły pan z serwisu powiedział ze nie koniecznie, ale skoro jest takie coś zalecone to przystąpią do wymiany. Pozdrawiam Moje Bravo mieści się w przedziale kampanii 5298, tj. wadliwa belka tylna i jakoś nikt się nie kwapi do wymiany, w ASO według ich bazy do mojego VINu nie ma żadnej kampanii, a w eLearn Technical Information znalazłem dwie kampanie. Jedna dotyczy drążka stabilizatora, o którym mówiłem, ale według nich "jest dobrze". Napisałem do FAP zapytanie ze zrzutami ekraniu i swoim VINem. Czekam na odpowiedź.
Zapewne "mądrale" z FAP napiszą, że serwis wie co robi i tyle czyli "bujaj się pan". Ich nic nie obchodzi obsługa w serwisach, kampanie serwisowe itp. FIAT w Polsce skoncentrował się na windowaniu sprzedaży, a "potem jakoś będzie".
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#267088 Wysłany:
22 Cze 2009, 21:01; Temat postu: Re: Akcja Serwisowa Fiata Nowe Bravo |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
MiSiOn napisał(a): Zapewne "mądrale" z FAP napiszą, że serwis wie co robi i tyle czyli "bujaj się pan". Ich nic nie obchodzi obsługa w serwisach, kampanie serwisowe itp. FIAT w Polsce skoncentrował się na windowaniu sprzedaży, a "potem jakoś będzie".
W razie czego odpowiedź z FAP będzie na papierze, więc dobre i to jakby coś się stało.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
|
|
Góra |
|
 |
MiSiOn |
#267424 Wysłany:
23 Cze 2009, 21:42; Temat postu: Re: Akcja Serwisowa Fiata Nowe Bravo |
|
 |
Puntoświr |
|
bravoemotionmjet napisał(a): MiSiOn napisał(a): Zapewne "mądrale" z FAP napiszą, że serwis wie co robi i tyle czyli "bujaj się pan". Ich nic nie obchodzi obsługa w serwisach, kampanie serwisowe itp. FIAT w Polsce skoncentrował się na windowaniu sprzedaży, a "potem jakoś będzie". W razie czego odpowiedź z FAP będzie na papierze, więc dobre i to jakby coś się stało.
No to odpowiedź będzie taka: "(...)ASO Fiata znają rozwiązanie naprawcze polegające na doborze czynności właściwych, jedynie zdolnych do usunięcia nieprawidłowości(...)".
Autentyczna odpowiedź z FAP. Powodzenia
|
|
Góra |
|
 |
Adas |
#268648 Wysłany:
28 Cze 2009, 20:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Wersja: Active
Województwo: podlaskie [B]
Miejscowość: Białystok Rejestracja: 02 Maj 2007, Posty: 2625
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#268655 Wysłany:
28 Cze 2009, 20:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Adas napisał(a): Podoba mi się nowy Bravo. Jestem ciekaw jak nim się jeździ, podobnie do Grande ? Bo grandziakiem jeździłem, i bardzo ładnie tłumi nierówności w porównaniu z moim Punto 2 
Jak wsiądziesz z Grande do Bravo to stwierdzisz, że więcej do Grande ... nie wsiądziesz 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|