|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 01:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Raafaal |
#584822 Wysłany:
28 Maj 2012, 14:20; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Rafał
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 21 Maj 2012, Posty: 4
|
Z waszych wypowiedzi rozumie że nie warto fatygować się oglądać to konkretne auto ? No więc muszę czekać na kolejne ogłoszenia... Jeżeli chodzi o Twoje GP to widzę że nie ten budżet kolego 
_________________ Rafał
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Sebooo |
#584823 Wysłany:
28 Maj 2012, 14:22; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Paliwo: Benzyna
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
|
Góra |
|
 |
goden |
#584827 Wysłany:
28 Maj 2012, 14:32; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 09 Maj 2011, Posty: 74
|
Raafaal napisał(a): Z waszych wypowiedzi rozumie że nie warto fatygować się oglądać to konkretne auto ? No więc muszę czekać na kolejne ogłoszenia... Jeżeli chodzi o Twoje GP to widzę że nie ten budżet kolego  Weź miernik grubości, jakiegoś mechanika kumatego i jedź oglądać - może akurat trafi się rodzynek Jeżeli 20k to max co możesz dać to tak - ale jeżeli popatrzysz, że nie musisz robić rozrządu, kupować opon, później zimówek itd to nie jest wcale tak wysoko - dodatkowo do negocjacji 
_________________ GP Sport 1,9jtd 160ps/360Nm
|
|
Góra |
|
 |
Raafaal |
#584838 Wysłany:
28 Maj 2012, 15:03; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
|
A wiec kilka nowości po rozmowie ze sprzedającym : Przebieg podobno oryginał wymieniony rozrząd przy 93 tys , poduszki w fotelach są na 100%, nad napisem punto jest czerwona kropka światło na zdjęciu pada i źle widać, napis sport już był jak przyjechał do Polski, mówił ze nie był nigdzie uderzony, kropki na fotelu tak samo już były, półka z tyłu jest nieuszkodzona, zimówek brak no i tyle się dowiedziałem  Zapomniałem jeszcze dodać że sprowadzony z Francji.
_________________ Rafał
Ostatnio edytowany przez Raafaal, 28 Maj 2012, 15:08, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#584839 Wysłany:
28 Maj 2012, 15:06; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
Do gniezna nawet bym się nie fatygował  znając zycie przygotowany do opłat - znaczy są dokumenty do rejestracji  a opłaty se pan zrób sam. Ciekawe gdzie są te poduszki, chyba zaszyte, zobacz jak wyglądają fotele w GP  Dodatkowo zobacz ile takie GP kosztuje za granicą 
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
goden |
#584842 Wysłany:
28 Maj 2012, 15:10; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Raafaal napisał(a): A wiec kilka nowości po rozmowie ze sprzedającym : Przebieg podobno oryginał wymieniony rozrząd przy 93 tys , poduszki w fotelach są na 100%, nad napisem punto jest czerwona kropka światło na zdjęciu pada i źle widać, napis sport już był jak przyjechał do Polski, mówił ze nie był nigdzie uderzony, kropki na fotelu tak samo już były, półka z tyłu jest nieuszkodzona, zimówek brak no i tyle się dowiedziałem  Zapomniałem jeszcze dodać że sprowadzony z Francji. Dopytaj jeszcze gdzie ma tylny spojler  Czy może światło też źle pada i na zdjęciach go nie widać 
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#584864 Wysłany:
28 Maj 2012, 15:56; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
|
Góra |
|
 |
Raafaal |
#584866 Wysłany:
28 Maj 2012, 16:02; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
|
No faktycznie inaczej wyglądają te fotele niż w innych GP. Będę się rozglądał dalej... Dzięki za pomoc 
_________________ Rafał
|
|
Góra |
|
 |
toml |
#585143 Wysłany:
29 Maj 2012, 14:09; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Sympatyk kropek |
Województwo: małopolskie [K]
|
Po pierwsze witam wszystkich obecnych i od razu przechodzę do pytania zasadniczego: Czy warto wogóle kupować używane GP? Tak szukam od kilku dni wersji z silnikiem 1.4 77KM w celu przerobienia na gaz - zalezy mi na samochodzie który sprawdzi się w dojazdach do pracy (czyli przebieg ok. 35 000km rocznie, 110-120km dziennie).
Nie miałem wcześniej do czynienia z fiatem (no dobra, ojciec miał malucha dawno temu), a to co widzę w ogłoszeniach jest standardowo w bardzo wielu przypadkach strasznie naciągane... Zastanawiam się też przy jakim przebiegu jest jeszcze sens montować instalację w fiacie.
No i na koniec to generalnie jestem zainteresowany zakupem tego samochodu ;) Coś doradzicie? A może ktoś, ma GP do sprzedania, albo wie o takowym (najlepiej w Małopolsce, ale i Śląskiem nie pogardzę, choć tam troszkę poeLkowych widziałem)? Zawsze to w gronie zorientowanych w temacie nieco prościej o rozsądny zakup...
|
|
Góra |
|
 |
shymon |
#585166 Wysłany:
29 Maj 2012, 16:15; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Szymek
Wersja: Van
|
Witam serdecznie wszystkich, mam na imię Szymek. Może zacznę od sedna sprawy, jestem w trakcie sprzedawania samochodu i rozglądam się za nowy. Pisząc tudzież na forum łatwo się domyśleć iż padło na GP, nie jestem zwolennikiem fiatów kiedys użytkowałem CC oraz SC generalnie byłem zadowolony, autka okazały się trafionym zakupem. Jak wspomniałem rozglądam się za GP wczoraj przegladając oferte natrafiłem na coś takiego: http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-spo ... 64279.html..iż miałem rzut beretem podjechałem zeby oglądnąć. Z wierzchu autko zadbane nie ma co powiedzieć, w srodku również zero zastrzeżeń. Auto stoi w komisie, wyszedł właściciel odrazu go zapytałem, czy coś powie o samochodzie, pierwszys raz usłyszałem ze nic mi nie powie, bo nic nie wie.. Powiedział co ma sciemniac klamac ze jezdzil dziadek po 60tce itp itd.. auto ma 5lat 90 tys najechane czyste zadbane.. reszta wyjdzie w praktyce. Cena z oplatami pozostaje rejestracja. Ksiażki serwisowej brak, opony w tyle do wymiany, znaczki pozmieniane. W zestawie 2 kluczyki matka + scyzoryk , scyzorykiem nie da się auta odpalic tylko matka. Domyślam sie ze bedzie rozkodowany koszt ok 200zl tyle w vw swoim placilem. natrafilem na coś innego.. w sumie to samo troszke mniejszy przebieg.. http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-spo ... 55542.htmlTu mam pytanko byl ktoś ogladać? jest warto jechać? Byłbym wdzięczny za rady uwagi.. do właścicieli prośba, na co zwrócic uwagę? Z góry dziękuje Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
goden |
#585185 Wysłany:
29 Maj 2012, 19:06; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Popatrz na moje autko w dziale giełda - masz pewne auto z polskiego salonu, z nowymi oponami, po wymianie rozrządu w tamtym roku i z ceną 24kzł do negocjacji - w sumie rok temu miałem podobny dylemat i gdy dowiedziałem się o moim egzemplarzu to bez wahania kupiłem. Teraz mam na oku civica po pierwszym właścicielu i też decyzja podjęta bez wahania. Pozdro jak coś to priv  edit: A co do punciaków pokazanych przez Ciebie 1. Już kolejny punciak bez poduch w fotelach - być może na jakieś rynki takie wychodziły ale wydaje się dziwne. 2. Dolny grill srebrny - powinien być czarny, brak poduch w fotelach (być może to faktycznie tak jest w zagranicznych GP) no i nie jest zaznaczony jako bezwypadkowy a to handlarz więc raczej by tego nie przeoczył gdyby było inaczej
|
|
Góra |
|
 |
Mat_CBR |
#585214 Wysłany:
29 Maj 2012, 20:32; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mateusz
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
goden napisał(a): edit: A co do punciaków pokazanych przez Ciebie 1. Już kolejny punciak bez poduch w fotelach - być może na jakieś rynki takie wychodziły ale wydaje się dziwne. 2. Dolny grill srebrny - powinien być czarny, brak poduch w fotelach (być może to faktycznie tak jest w zagranicznych GP) no i nie jest zaznaczony jako bezwypadkowy a to handlarz więc raczej by tego nie przeoczył gdyby było inaczej Raczej na inne rynki nie wychodziły bez bocznych poduch a już na pewno nie do Francji. Przebiegi albo nie realne, albo realne i auto stało długo na parkingu ubezpieczyciela bo było walone, zreszta jak 95% z Francji, Włoch jest walonych i dlatego przebiegi niskie. Poza tym podatki na auta z silnikiem diesla na zachodzie są dużo wyższe niż dla benzyn więc dla małych przebiegów się tam diesli nie opłaca kupować. mały offtop: ostatnio kuzyn sprowadził pukniętego minimalnie golfa VI tdi - 3 latek - 140 tyś. km od osoby prywatnej, a przy naszej mentalności polskiej będzie musiał mieć 60tys km żeby sie sprzedać ![;] ;]](https://fiatpunto.com.pl/images/smilies/icon_smile5.gif)
_________________ Będzie - ? Jest - BMW E90 318i Było - Grande Punto 1.9 Multijet Sport
|
|
Góra |
|
 |
kazaa |
#585235 Wysłany:
29 Maj 2012, 21:28; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
goden napisał(a): Popatrz na moje autko w dziale giełda - masz pewne auto z polskiego salonu, z nowymi oponami, po wymianie rozrządu w tamtym roku i z ceną 24kzł do negocjacji - w sumie rok temu miałem podobny dylemat i gdy dowiedziałem się o moim egzemplarzu to bez wahania kupiłem. Teraz mam na oku civica po pierwszym właścicielu i też decyzja podjęta bez wahania. Pozdro jak coś to priv  a jednak hanna  może i dobrze  nie mniej punto warte polecenia, ostatni bezwypadek z PL salonu z małym przebiegiem  tylko wykresów nie ma 
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
Mat_CBR |
#585301 Wysłany:
29 Maj 2012, 22:51; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mateusz
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
kazaa napisał(a): nie mniej punto warte polecenia, ostatni bezwypadek z PL salonu z małym przebiegiem  tylko wykresów nie ma  jeszcze jest moje  z wiekszym przebiegiem tez PL salon i z wykresikiem:D
_________________ Będzie - ? Jest - BMW E90 318i Było - Grande Punto 1.9 Multijet Sport
|
|
Góra |
|
 |
goden |
#585361 Wysłany:
30 Maj 2012, 07:47; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
kazaa napisał(a): a jednak hanna  może i dobrze  nie mniej punto warte polecenia, ostatni bezwypadek z PL salonu z małym przebiegiem  tylko wykresów nie ma  Kazaa niewiem czy dobrze robię tym bardziej, że zmieniam pracę i będę miał służbówkę i praktycznie w tygodniu nie będę auta ruszał - Punciak by był na weekendy do zabawy - ale z drugiej strony żona chciałaby hondę 
|
|
Góra |
|
 |
toml |
#585443 Wysłany:
30 Maj 2012, 13:03; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#585450 Wysłany:
30 Maj 2012, 13:16; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
pierwsze 2 oferty od handlarzy więc przy ew oględzinach, czujność x3. Ost wygląda na prywatny użytek. Ale kto zakłada lpg i robi w blisko 5 lat 36k km
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
toml |
#585452 Wysłany:
30 Maj 2012, 13:24; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Co do 3 to zastanawia mnie jeszcze fakt że w Libiążu jest kilka podobnych GP bo... Nauka jazdy z tego autka tam korzysta (egzaminują w Tychach).
W krakowie jest Estiva w salonie fiata, powystawowa, 1.4 za jakieś 32k zł (około 20k km przebiegu), w Bielsku nowe za 37k... Sam już nie wiem, wolałbym chyba jednak jakiegoś dwulatka niż nowe auto. Strata mniejsza po kilku latach, a z ASO nie trzeba się męczyć...
|
|
Góra |
|
 |
benny86 |
#585513 Wysłany:
30 Maj 2012, 16:39; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntomaniak |
|
Cytuj: Sam już nie wiem, wolałbym chyba jednak jakiegoś dwulatka niż nowe auto. Strata mniejsza po kilku latach, a z ASO nie trzeba się męczyć... Trzeba się zastanowić nad jedną kwestią: Kto normalny, jako osoba prywatna, sprzedaje nowy samochód po 2 latach? Ludzie którzy śpią na kasie w ogóle nie interesują się puntem, a Ci którzy je kupują jako nowe robią to w perspektywie co najmniej 5-6letniej eksploatacji. Oczywiście, można kupić 2 latka ale są to albo po leasingu, albo po szkole jazdy, albo powypadkowe naprawiane w bliżej nieznany sposób. Jeśli portfel pozwala ja brałbym tą Estivę za 32kzł, niemalże nówka a masz w kieszeni 5kzł (w moim przypadku to roczny budżet na paliwo)
|
|
Góra |
|
 |
Sphinx |
#585516 Wysłany:
30 Maj 2012, 17:06; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
|
|
Góra |
|
 |
goden |
#585542 Wysłany:
30 Maj 2012, 18:21; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
|
Góra |
|
 |
toml |
#585584 Wysłany:
30 Maj 2012, 20:22; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
@benny86 W sumie też się nad tym zastanawiam - znalazłem jeszcze kilka 2latków w komisie, ale to autka poflotowe z przebiegiem od 60k do 100k, no i z silnikiem 1.2. Sam prawdopodobnie po zakupie kropka dojeżdżę go do końca, przy czym samochody szanuję więc w zależności od złośliwości rzeczy martwych mam nadzieję na długie użytkowanie (obecny złom, znaczy skoda felicja z 1998 roku ma się całkiem dobrze, tylko pali jak smok - pewnie żona pojeździ do stycznia póki ubezpieczenie zapłacone i przeglad ważny). I jeszcze link do wspomnianego auta: http://autokomis.viamot.pl/?pg=demo,ofe ... na&id=2081Cena jest prawdę mówiąc dość umowna, bo przez telefon usłyszałem zupełnie inną  I w sumie LPG mogą względnie tanio do niego założyć, mają niby promocję za 2800zł (tylko czy warto zlecać to w salonie fiata, czy lepiej zabrać auto do profesjonalnych gazowników którzy tylko to robią?)...
|
|
Góra |
|
 |
Danko8790 |
#585586 Wysłany:
30 Maj 2012, 20:30; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Daniel
Samochód: Inny Fiat
Miejscowość: Niemcy - Piekary Śląskie Rejestracja: 17 Lis 2009, Posty: 1132
|
toml napisał(a): @benny86 W sumie też się nad tym zastanawiam - znalazłem jeszcze kilka 2latków w komisie, ale to autka poflotowe z przebiegiem od 60k do 100k, no i z silnikiem 1.2. Sam prawdopodobnie po zakupie kropka dojeżdżę go do końca, przy czym samochody szanuję więc w zależności od złośliwości rzeczy martwych mam nadzieję na długie użytkowanie (obecny złom, znaczy skoda felicja z 1998 roku ma się całkiem dobrze, tylko pali jak smok - pewnie żona pojeździ do stycznia póki ubezpieczenie zapłacone i przeglad ważny). I jeszcze link do wspomnianego auta: http://autokomis.viamot.pl/?pg=demo,ofe ... na&id=2081Cena jest prawdę mówiąc dość umowna, bo przez telefon usłyszałem zupełnie inną  I w sumie LPG mogą względnie tanio do niego założyć, mają niby promocję za 2800zł (tylko czy warto zlecać to w salonie fiata, czy lepiej zabrać auto do profesjonalnych gazowników którzy tylko to robią?)... w takiej cenie co napisałeś już Ci dobrą instalkę zrobią . Ja bym dał fachowcą ,a w Twoich regionach jest tam jest spec [ Dodano: 30 Maj 2012 19:30 ]Ja bym Ci polecił instalkę i wielu gazowników ,to założył bym graty takie: Stag 4 + Reduktor Alaska Wtryski Hana 2000 czarne
_________________ 2001 r 1.2 8v LpG+PB:) topic22136.html
Kropek GP - Włoszczyzna post432985.html#432985
Croma topic36517.html
Fiat Freemont topic42831.html
|
|
Góra |
|
 |
toml |
#585592 Wysłany:
30 Maj 2012, 20:48; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Polecić możesz, choć znajomy zgazowal już 3 seaty w Wadowicach i jest zadowolony bardzo i skłaniałem się ku tamtejszym gazownikom. Pewnie w weekend wpadnę do viamotu się zorientować jak z ew. kredytem na ten samochodzik, bo gdzieś wyczytałem że conajmniej 15k trzeba u nich wziąć. Zobaczymy co mi jeszcze panowie w salonie powiedzą i za ile ostatecznie będą go skłonni oddać 
|
|
Góra |
|
 |
Sphinx |
#585695 Wysłany:
31 Maj 2012, 07:27; Temat postu: Re: Zakup Grande Punto |
|
 |
Forumowicz |
|
goden napisał(a): Trawie to twoje auto, ale budżet mi na nie nie pozwala za bardzo  dzis jade ogladac namber łan, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|