|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 05:48
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
sylwekkrk |
#456396 Wysłany:
26 Mar 2011, 16:19; Temat postu: Zgrzyty przy wrzucaniu wstecznego kropka 1.3 90 km |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Krakow Rejestracja: 26 Mar 2011, Posty: 3
|
Witam jestem nowicjuszem na forum,choc moja kropka przejechalem 144tys km,do tej pory nic sie nie dzialo... jak wrzucam wsteczny zgrzyta,jest tak gdy silnik jest rozgrzany a gdy jest zimny biegi wchodza wspaniale,drugi problem ja mu gaz a on hmmm po 5 sekundach namyslu przyspiesza...ogolnie autko jest wspaniale jak mowilem przez 3 lata przejechalem pr\awnie 150 tys km i jeestem zachwycony z autka hhi dzieki za porady bo jak narazie mechanik powiedzial ze trza skrzynie wyjmowac naprawiac drugi gadal o wodzikach plastikowych a trzeci o silowniku sprzegla heh wiec jestem zielony dzieki za pomoc pozdrawiamb sylwek
_________________ sylwekkrk
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kazaa |
#456416 Wysłany:
26 Mar 2011, 17:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
I problem
Napiszą Ci zaraz o zmianie oleju , ja bym nie narażał się na koszt bo to nic nie da. Znajdź dobrego mechanika , który dokładnie to sprawdzi , a nie pseudo co wróżą. Może być to spowodowane sprzęgłem , ale raczej miałbyś też problem z innymi biegami ( ciężko byłoby wbić ). Problem wybieraka raczej też odpada , imho olałbym temat. Prawdopodobnie coś z synchronizatorem , dla jednego biegu nie opłaca się zwalać całej skrzyni i naprawiać.
II problem
Co tu dużo mówić , to nie forum wróżek. Bez logowania ciężko będzie zgadywać. Może od egr , może od przepływki , bez sprawdzenia się nie dowiesz. Zacząłbym na pewno od czyszczenia egr i zaślepienia dla testu.
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
sylwekkrk |
#456496 Wysłany:
26 Mar 2011, 20:26; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
yhym nic narazie ciezko mi wyszukac dobrego mechanika jestem w anglii poza pseudo mechanikami narazie nie udalo mi sie porozumiec w tej sprawie,mam doswiadczenie od brata ktory przez problem z tlokiem wymienial caly silnik,jest tu totalna dezorientacja,brakuje profesionalistow,a jezeli i tacy sa sa bardzo drodzy, a co miales na mysli erg hmmm zaslonic cosik? z ta skrzynia to bylo ze sie zaczelo od trudnosci schodzenia z wyzszych na nizsze pozniej to ustalo i teraz gdy silnik jest zimny wszystko jest ok ale gdy wezmie temp robocza nie idzie cofnac bez zgrzytu
|
|
Góra |
|
 |
Yacek |
#456498 Wysłany:
26 Mar 2011, 20:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 21 Wrz 2008, Posty: 739 Pomógł: 53
|
|
Góra |
|
 |
lakikwap |
#456511 Wysłany:
26 Mar 2011, 21:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
dokładnie, wsteczny niema synchro. przynajmniej w p2. Aha powiedz sylwekkrk czy jak staniesz autem to też zgrzyta czy tylko jak sie turlasz delikatnie i wrzucasz wsteczny?
|
|
Góra |
|
 |
rajtek |
#456513 Wysłany:
26 Mar 2011, 21:07; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: rajtek
Samochód: Bravo
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
|
miałem to w fl-u mjet,porada mechanika?wrzuć wpierw 1 ,a potem wsteczny i nie będzie zgrzytało,i faktycznie,to działało-możesz szukać dalej ,ale to zrobi koszty
|
|
Góra |
|
 |
sylwekkrk |
#456515 Wysłany:
26 Mar 2011, 21:12; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
hehe dzieki ja juz tak robilem doszedlem ze jak przystane pomacham na jedynke i pozniej wsteczny nie zgrzytalo ale teraz i to juz nawet nie dziala ehh a tak jak stane czy swolno jade zawsze zgrzyta ehh
|
|
Góra |
|
 |
kazaa |
#456572 Wysłany:
27 Mar 2011, 00:07; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
Yacek napisał(a): witam, http://fiatpunto.com.pl/topic17642.htmlbieg wsteczny nie posiada synchronizatora. tfu , sry palnąłem głupotę jak nic [ Dodano: 27 Mar 2011 00:07 ]lakikwap napisał(a): dokładnie, wsteczny niema synchro. przynajmniej w p2.
Moja pomyłka głupia ...
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|