|
Obecny czas: 14 Cze 2025, 17:45
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Dyru |
#40761 Wysłany:
23 Sie 2007, 08:07; Temat postu: Zmiana koloru podswietlenia deski rodzielczej |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Wadowice Rejestracja: 23 Sie 2007, Posty: 51
|
Witam.
Orientuje sie ktos czy jak chce zmienic kolor poswietlenia deski rozdzielczej z standardowego zielonego na np. niebieski lob czerwony.
i teraz:
1.czy wystarczy jak zmienie zaróweczki podswietlające czy cos jeszcze??
2.wykonywał ktos juz taką operacje??
pytanie poza konkursowe.
gdzie znajduje sie filtr przeciwpyłkowy w Punto I ???
pozdrawiam
_________________ Punto I 1.2 CULT 60 KM
Ostatnio edytowany przez Dyru, 23 Sie 2007, 09:26, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Bartek |
#40771 Wysłany:
23 Sie 2007, 09:20; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Ruda Śląska Rejestracja: 04 Lut 2007, Posty: 38
|
gdzie znajduje sie filtr przeciwpyłkowy w Punto I ?
Witam
Musisz rozmontowac plastik pod wycieraczkami. Po lewej stronie jest miejce na ten filtr.
_________________ PUNTO SX55 97r. Czerwony Bright Rosso Bright 1100cm3
|
|
Góra |
|
 |
Krzycho90 |
#40776 Wysłany:
23 Sie 2007, 09:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
|
a on nie jest tylko w kropkach z klimą?
_________________ byłe mk2 FL : topic38980.html obecne: w trakcie przygotowania
|
|
Góra |
|
 |
Dyru |
#40834 Wysłany:
23 Sie 2007, 12:35; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
z tego co sie orientuej to raczej nie.np. VW III mialem normalnie.bez klimy.
z tym oswietleniem to chodzi mi głównie o to, że na allegro sa diody LED w oprawkach gotowe do montażu.tylko teraz nie wiem czy wystarczy jak wymienie na kolorowe LED czy musze cos jeszcze zrobic.
podejrzewam ze bede musiał "sciagnąć/zdrapać" ta zielona farbę.
tylko chce sie upewnic czy nie uszkodze licznika i czy efekt bedzie dobry.
nie chce zmieniac tarcz zegarło itp. chce zmienic sam kolor podswietlenia.
pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
Gawor |
#40862 Wysłany:
23 Sie 2007, 13:32; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Lublin Rejestracja: 04 Lip 2007, Posty: 14
|
Z tego co ja wiem to w kropkach bez klimy nie było tego filtra a co do podświetlania to nie mam pojęcia 
_________________ Fiat Punto I "Krążownik" 1.1 SX 55 KM 97 r.
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#40889 Wysłany:
23 Sie 2007, 14:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Nie ma w Kropkach bez klimy filtra przeciwpyłkowego. Zreszta już był temat. Wystarczy poszukać.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Patryk80 |
#40904 Wysłany:
23 Sie 2007, 14:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sieradz/Opole Rejestracja: 18 Maj 2007, Posty: 366
|
za duzo sie zarowkami podswietlenia nie zmieni bo orginalne tarcze licznikow maja wewnatrz folie ktora nadaje zielony kolor .
_________________ www.team50.pl
|
|
Góra |
|
 |
pawkaj |
#40923 Wysłany:
23 Sie 2007, 16:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
dzikidaniel napisał(a): Nie ma w Kropkach bez klimy filtra przeciwpyłkowego. Zreszta już był temat. Wystarczy poszukać.
Oj Panowie przykro mi, ale bzdurki piszecie
(najlepiej się upewnić, żeby nikogo niepotrzebnie nie wprowadzać w błąd)
Ja posiadam Punciaka z 94roku i filtr w nim jest jak najbardziej. Może mam klimę, ale jeszcze jej nie znalazłem  . Umiejscowiony jest po prawej stronie to jest po stronie pasażera pod plastikiem z którego wychodzą wycieraczki.
|
|
Góra |
|
 |
Dyru |
#40924 Wysłany:
23 Sie 2007, 16:15; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Patryk80 napisał(a): za duzo sie zarowkami podswietlenia nie zmieni bo orginalne tarcze licznikow maja wewnatrz folie ktora nadaje zielony kolor .
no to ok.a jak rozkrece licznik i ta folie zmyje (gdzies czytałem ze zmywa sie ją płynem hamulcowym) i załoze zarówki kolorowe to efwekt bedzie w porzadku??
nie chce rozkrecać licznika a ponizej płakac ze cos jednak jest zepsute i nowy licznik tzreba kupic.a mam ładny kolor bo to wersja Cult 
|
|
Góra |
|
 |
Patryk80 |
#40929 Wysłany:
23 Sie 2007, 16:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sieradz/Opole Rejestracja: 18 Maj 2007, Posty: 366
|
plynem ??? no to powodzenia .... te tarcze maja taka budowe ze swieca na zielono ! Od tylu nie sa zielone ! Kolor jest w samej tarczy !
_________________ www.team50.pl
|
|
Góra |
|
 |
Dyru |
#40939 Wysłany:
23 Sie 2007, 17:14; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
tak gdzies znalazłem na necie.nie wiem dlatego pytam.czyli wnioskuje z tego, ze aby zmienic kolor podswitlenia to trzeba zmieniac tarcze tak??
|
|
Góra |
|
 |
pawkaj |
#40946 Wysłany:
23 Sie 2007, 18:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#40956 Wysłany:
23 Sie 2007, 19:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
pawkaj napisał(a): dzikidaniel napisał(a): Nie ma w Kropkach bez klimy filtra przeciwpyłkowego. Zreszta już był temat. Wystarczy poszukać. Oj Panowie przykro mi, ale bzdurki piszecie (najlepiej się upewnić, żeby nikogo niepotrzebnie nie wprowadzać w błąd) Ja posiadam Punciaka z 94roku i filtr w nim jest jak najbardziej. Może mam klimę, ale jeszcze jej nie znalazłem  . Umiejscowiony jest po prawej stronie to jest po stronie pasażera pod plastikiem z którego wychodzą wycieraczki.
A to Ci dopieru  Ja nie mam filtra i wielu posiadaczy również (nie napiszę wszyscy bo się nie wypowiedzieli). Więc kto tu bzdury pisze?? A filtr przeciwpyłkowy masz bo ktoś założył Ci go prędzej (też chciałem założyć) albo masz po prostu klime.
Zaprezentuj swojego Kropka bo nie znalazłem i daj zdjęcie konsoli środkowej to zobaczymy czy masz klime czy nie 
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
|
|
Góra |
|
 |
pawkaj |
#40973 Wysłany:
23 Sie 2007, 20:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
dzikidaniel napisał(a): Nie ma w Kropkach bez klimy filtra przeciwpyłkowego. Zreszta już był temat. Wystarczy poszukać.
Powtarzam co napisałeś.
[quote="dzikidaniel"] (nie napiszę wszyscy bo się nie wypowiedzieli)
Zdecyduj się w końcu, bo piszesz sprzeczności.
[quote="dzikidaniel"]A filtr przeciwpyłkowy masz bo ktoś założył Ci go prędzej (też chciałem założyć) albo masz po prostu klime.
Czyli sądzisz, że miejsce na filtr jest w każdym lecz nie zawsze go montują
A z tą klimą to zapewne żart...prawda? 
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#40974 Wysłany:
23 Sie 2007, 21:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
pawkaj napisał(a): a posiadam Punciaka z 94roku i filtr w nim jest jak najbardziej. Może mam klimę, ale jeszcze jej nie znalazłem . Umiejscowiony jest po prawej stronie to jest po stronie pasażera pod plastikiem z którego wychodzą wycieraczki.
dokładnie w tym miejscu bo dzisiaj sciagałem podszybie,niestety filtra nie było a szkoda ze wczesniej nie pomyślałem bo bym założył 
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
pawkaj |
#40977 Wysłany:
23 Sie 2007, 21:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Jedni zakładają, a drudzy nie ponieważ wtedy gdy jest założony filtr trudniej schodzi para z szyb. Ja w tej chwili mam założony, lecz gdy nadejdą chłody i zaczną parować szyby wyjmę go. Więc wybór należy do Ciebie. 
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#40991 Wysłany:
23 Sie 2007, 23:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
pawkaj napisał(a): dzikidaniel napisał(a): Nie ma w Kropkach bez klimy filtra przeciwpyłkowego. Zreszta już był temat. Wystarczy poszukać. Powtarzam co napisałeś. dzikidaniel napisał(a): (nie napiszę wszyscy bo się nie wypowiedzieli) Zdecyduj się w końcu, bo piszesz sprzeczności. dzikidaniel napisał(a): A filtr przeciwpyłkowy masz bo ktoś założył Ci go prędzej (też chciałem założyć) albo masz po prostu klime. Czyli sądzisz, że miejsce na filtr jest w każdym lecz nie zawsze go montują A z tą klimą to zapewne żart...prawda? 
Żaden kropek bez klimy nie miał seryjnie zamontowanego filtra. A nie chce napisać że każdy nie ma bo ktoś (np. Ty) może się nie zgodzić i uparcie twierdzić że ma.
Tak mniejsce jest w każdym kropku. Wystarczy dokupić ramke i można zamontować filtr.
Co do klimy to możesz uznać to jako żart  Ale jeśli sam nie jesteś pewien czy ją masz czy nie to ja tu nic nie poradze 
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1151 |
#41002 Wysłany:
24 Sie 2007, 00:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kędzierzyn Rejestracja: 18 Maj 2007, Posty: 424
|
co do podswietlenia licznika to naj lepszym sposobem na zmiane koloru jest wymiana tarcz , np biale z niebieskim podswietleniem , a na allegro robia tarcze z dowolnym podswietleniam, co do LED to lipa , sama dioda nie zmieni koloru podswietlenia licznika , tak czy siak zostanie zielone, a dodam ze diody szybko padaja , mialem 5 diod w liczniku i przez 3 dni urzytkowania 4 ledy sie spalily  I jeszcze jedno wydaje mi sie ze ztarcie tego zielonego plynem hamulcowym nie bedzie takie proste jak to pisze 
_________________ Prawdziwa moc tkwi tylko w TDI
|
|
Góra |
|
 |
Dyru |
#41011 Wysłany:
24 Sie 2007, 07:55; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
no właśnie.wiec trzeba zmieniac całe tarcze.szkoda.w takim razie nie zmieniam podswietlenia.
aha nie bdee zakładał nowego tematu wiec zapytam tutaj.
w bagazniku przy lewym głośniku wychodzi mi kabelek z 2 kocówkami.od czego to moze byc bo nic do tego nie jest podłączone.od oswietlenia by to było??
|
|
Góra |
|
 |
Artif |
#41028 Wysłany:
24 Sie 2007, 09:35; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 24 Sie 2007, Posty: 51
|
Witam!
Nowy jestem i kompletnie się nie znam na rzeczach zwiazanych z samochodem
Więc moje pytanie co do oswietlenia, jakie żarówki zakupić do zmiany podświetlenia i ile sztuk?
Ile może kosztować montaż czegoś takiego?
Czy orientuje się ktoś czy w Warszawie jest takie miejsce gdzie by to zrobić?
I ostatnie czy da się zrobić tak jak wcześniej na linku podał ktoś żeby tak tarcza wyglądała niebieski kolor na białym tle i czerwone wskazówki?
Nie które pytania mogą się wydać tendencyjne, jednak jak psiałem nie znam się na tym 
_________________ 1.2 SX Czarny Szatan :]
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1151 |
#41039 Wysłany:
24 Sie 2007, 10:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Dyru napisał(a): w bagazniku przy lewym głośniku wychodzi mi kabelek z 2 kocówkami.od czego to moze byc bo nic do tego nie jest podłączone.od oswietlenia by to było?? to moze byc kabelek do oswietlenia bagaznika , ale lampke trza dokupic Cytuj: Artif
co do oswietlenia licznika zmiana zarowek NIE POMOZE,co do bialych tarcz i niebieskiego podswietlenia to szukaj na allegro w dziale TUNING,co do wskazowek ja mam pomalowane lakierem fluorescencyjnzm tez z allegro  a zamontuje Ci to kazdy elektryk 
_________________ Prawdziwa moc tkwi tylko w TDI
|
|
Góra |
|
 |
Artif |
#41040 Wysłany:
24 Sie 2007, 10:24; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
ok ale moglby ktos podac jakis link sprawdzowny albo nick od kogo kupiliscie na allegro?
|
|
Góra |
|
 |
Grzegorz1151 |
#41042 Wysłany:
24 Sie 2007, 10:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Artif |
#41044 Wysłany:
24 Sie 2007, 10:54; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
ok dziekowac bardzo 
|
|
Góra |
|
 |
Dyru |
#41045 Wysłany:
24 Sie 2007, 10:54; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
czyli mam rozumiec ze jak kupiłbym u tego goscia tarcze do Mk to wtedy nie bawie sie w jakies przeklejanie folii tylko wymieniam same tarcze bez zarówek i swieci mi na niebiesko wszytsko i jest gitara tak??
czy mogłbys zarzucic fotki z Twojego pojazdu mechanicznego
pozdrawiam 
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|