|
Obecny czas: 01 Lis 2024, 02:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
samuel87 |
#670092 Wysłany:
26 Maj 2013, 11:42; Temat postu: skrzypiacy przód |
|
|
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: mazowieckie [W]
|
witam wszystkim Ostatnio w moim punciaku wymieniłem amortyzatory i sprezyny z przodu firmy kyb.Wszystko było ok, po pewnym czasie poszło przednie łozysko amora.Kupiłem dwa nowe tez kyb z łozyskiem rollex germany i po ich załozeniu cos skrzypi. Dzwiek sie pojawia gdy gasze silnik i siedze w aucie na parkingu np. Przed wymiana łozysk z poduchami nic takiego nie miało miejsca. Odrazu po ich załozeniu jak przyjełałem do domu i wyłaczyłem silnik usłyszałem to skrzypienie ( jakby jakies gumy sam nie wiem).Dodam iz nie pojawia sie to za kazdym razem. Co moze byc przyczyna tego?
|
|
Góra |
|
|
|
|
domin45670 |
#670103 Wysłany:
26 Maj 2013, 13:26; Temat postu: Re: skrzypiacy przód |
|
|
Przyjaciel |
|
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14391 Pomógł: 128
|
Jesteś absolutnie pewien, że nie skrzypi hamulec ręczny/sprężyna z tyłu?
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 120 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
|
samuel87 |
#670133 Wysłany:
26 Maj 2013, 16:36; Temat postu: Re: skrzypiacy przód |
|
|
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: mazowieckie [W]
|
jestem pewien ze to z przodu. Co do hamulca recznego to wiem ze skrzypi jak sie go zaciagnie. Jak pisałem pojawia sie to po wyłaczeniu silnika , nie zaciagam nawet recznego. dzwiek dochodzi z przodu jakby w okolicach kół. Zastanawiam sie czy te poduszki z lozyskami nie sa tego powodem. Podobno rollex germany to słabe łozyska
[ Dodano: 26 Maj 2013 15: ]
Mam prozbe zobaczyłbys jak w Twoim punciaku masz umiejscowiona gorna osłone sprezyny ta blache z dwoma nacieniami co jest pod poducha?? W dziale zrob to sam dopatrzyłem sie ze powinna ona byc skierowana tym wycieciem w bok na opone , a ja mam załozona zabkiem w strone zderzaka i chyba jest zle i to moze skrzypi. a TY jak ja masz załozona??
|
|
Góra |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|