|
Obecny czas: 15 Maj 2025, 05:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
_wladimir_ |
#702306 Wysłany:
25 Lis 2013, 22:00; Temat postu: [C] Nieoficjalne spotkanie „zarządu GTW” - 22.XI.2013 |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: janek
Samochód: Doblo
Silnik: 1.3 85KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: CTR / CT Rejestracja: 19 Sie 2008, Posty: 3780 Pomógł: 5
|
Do spotkania doszło, jak nazwa tematu wskazuje dość mocno spontanicznie. - Słyszałeś, że Kuba odebrał prawko? - Nie. - Chce wpaść do Ciebie. - O. - Dzisiaj 19ta? - Ok. Tak mniej więcej wyglądała wymiana zdań, zapowiadająca to wiekopomne wydarzenie, rozwiewające wszelkie przypuszczenia o tym, że coś „zUe-go” dzieje się w naszym mieście. Duch spontaniczności nie umarł. Z tą spontanicznością nie ma jednak co przesadzać. Plan działania musiał jednak być. Spotkanie nie w kij dmuchał. Pierwszy raz spotkało się grono użytkowników Fiata Stilo z Torunia zrzeszonych przy FFP. Więc plan przewidywał następujące atrakcje. 1. Powitanie. 2. Zachwyt z mojej strony na skutek przewózki zawirusowanym Stilo Qbassa. 3. Odwzajemnienie zachwytu ze strony Qbassa na widok moich 24 koni zza Buga. 4. Chwila zadumy nad moim Stilo (sam się zawirusował). 5. Popijawa. 6. Część multimedialno werbalna. 7. Katering. 8. Zakończenie zebrania.
1. Powitanie. - Cześć. - Cze. - No siema. …to tak po krótce.
2. Zachwyt z mojej strony na skutek przewózki zawirusowanym Stilo Qbassa. Marcina strzelił zaszczyt i zasiadł za sterami. Osobiście wsunąłem się na tył samochodu. Stwierdziłem, że u mnie jednak jest wygodniej. Jakoś tak tyłka nie ściska i więcej miejsca nad głową. Po tym Qbass uświadomił mnie, że siedzę w foteliku któregoś z chłopaków. Przesiadłem się. No tera to jo. Miejsce na nogi. Głowa w pionie. Klasa. Jadziem! Jak to zdarza się mawiać tu gdzie mieszkam. Najpierw powooooli jak żółw ociężale... O JA POSTOJĘ NIE TAK SZYBKO!!! No faktycznie wciska w fotel. Nawet to, że kanapa jest dość twarda w Stilonie nie niweluje tego efektu. Zabawa przednia. Nie zmienia to jednak mojego zatwardziałego podejścia do motoryzacji. Nadal jestem zwolennikiem benzyny.
3. Odwzajemnienie zachwytu ze strony Qbassa na widok moich 24 koni zza Buga. Czy miało to miejsce? Nie wiem. Co otworzę garaż i zobaczę Kaśkę, to o Bożym świecie zapominam. Nastaje taka wielka cisza i spokój. Ona i ja, ja i Ona, Ona i ja... TRZASK! Następuje strzał z liścia i przechodzimy do punktu czwartego.
4. Chwila zadumy nad moim Stilo (sam się zawirusował). Ze skruchą zapraszam do Kredensa. Kilka dni wcześniej byłem uczestnikiem następującej wymiany zdań. - Kochanie? Czy ten „czek endżyn” to Ci się już palił? - Nie? - Mhmmm... To się pali. Z drżeniem rąk wtykałem wtyczkę w miejsce jej ostatecznego wtyknięcia. Nastąpiło zakonektowanie za pośrednictwem portu JuEsBi komputera w czeluściach Stilona z tym, który Marcin kurczowo trzymał na kolanach. Kątem oka widzę pot spływający po czole, niczym u chirurga z popularnego serialu kręconego w naszym poczciwym Mieście. Nerwowa atmosfera. Czas ciągnie się niemiłosiernie. Nagle Marcin rzuca wyrok: - a spoko, tylko przepustnica... - no jak tak to spoko - jakoś przy okazji wyczyścimy - ok
5. Popijawa. Wchodzicie na górę? No dobra. I tu się dopiero zaczęło. Jazda bez trzymanki. Zaczęliśmy pić na umór, zaraz po tym jak tylko gorąca, parująca na potęgę herbata wjechała na stół.
6. Część multimedialno werbalna. Gadali my w sumie i gadali. Tematów motoryzacyjnych dwa razy więcej. Doszło Stilo. Porównania. Plusy, minusy. Omówienie spraw bieżących z Forum oraz tych związanych z sytuacją geopolityczną. To wszystko było dość trudne, gdyż naszą uwagę (przynajmniej moją) przykuwał seans wieczorny, zaoferowany przez znienawidzoną w Toruniu stację telewizyjną. Bajka o tresowaniu smoków niczego sobie. Dodać do tego można jeszcze czarnego smoka w rzeczywistości, który latał po kanapie w te i nazad, uwalał się to na jednym to na drugim. Dyszał, sapał, chrumkał i ogólnie usilnie próbował zwrócić na siebie uwagę. No łatwo nie było. Jednak któż jak nie my? Daliśmy radę.
7. Katering. Lodówka wyjątkowo miała do zaoferowania tylko światło i nieco lodu. Trzeba było wdrożyć w realizację plan B mający nie dopuścić do zasłabnięcia gości podjętych ze względów gastrycznych. Szybki ruch ręki w kierunku telefonu, krótki sprint po ulotkę i już następowało składanie zamówienia w Pizzerii, której sława sięga nawet na Śląsk. Po niecałej godzinie na stół (no wiem, wiem... mocne słowa, trzy skrzynki amunicyjne i tafla szkła) wjeżdżają dwie pizze. Chłopska i „kapriczioza”. Nie sprostaliśmy wyzwaniu. W taki oto sposób zrodziła się moja sobotnia kolacja.
8. Zakończenie zebrania. Jako, iż słońce już dawno pobłyskiwało nad amerykańskim kontynentem a dzień chylił się ku końcowi, dwóch kamratów postanowiło skierować swe kroki w kierunku domostw swych a ja z psem mym przybocznym na późno wieczorny spacer a następnie zasłużony spoczynek.
_________________ Wiecha [*2000 +2013] "Wahadłowiec Буран" (Stilo 1,6 16V MultiWagon) [*2013 +2014] "Smółka" (Fiat Doblo 1,3) [*2014 - ...] K-750 - „Moja historia.” Lada Niva - "Co ja zrobiłem"
Forum jest dla Ciebie a nie Ty dla Forum. Stosuj się do zasad, które na nim panują. Chcesz mi nawrzucać za usunięty temat? Szkoda Twojego czasu. Przeznacz go na zapoznanie się z regulaminami obowiązującymi na Forum (które zaakceptowałeś/aś podczas rejestracji).
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Qbass |
#702315 Wysłany:
25 Lis 2013, 22:20; Temat postu: Re: [C] Nieoficjalne spotkanie „zarządu GTW” - 22.XI.2013 |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Easy
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 06 Cze 2010, Posty: 573 Pomógł: 8
|
|
Góra |
|
 |
_marcin00_ |
#702319 Wysłany:
25 Lis 2013, 22:29; Temat postu: Re: [C] Nieoficjalne spotkanie „zarządu GTW” - 22.XI.2013 |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Fiat Tipo II
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 29 Sty 2010, Posty: 3642 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
Qbass |
#702326 Wysłany:
25 Lis 2013, 22:47; Temat postu: Re: [C] Nieoficjalne spotkanie „zarządu GTW” - 22.XI.2013 |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Samochód: Inny Fiat
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 06 Cze 2010, Posty: 573 Pomógł: 8
|