|
Obecny czas: 15 Maj 2025, 05:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
polandmet |
#776804 Wysłany:
29 Maj 2015, 19:48; Temat postu: Padające akumlatory - jakies jaja |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Cieszyn Rejestracja: 23 Lis 2010, Posty: 546
|
Czesc Mam w Punciaku pare bajerów jak ledy podlaczone pod lampke na suficie (same gasna), zmieniarke MP3, zabezpieczenie odcinajace zaplon. Jednak od jakis 2-3 lat cos mi sie dzieje ze wystarczy 4-5 dni nie jezdzic i aku trzeba ladowac. Jak jezdze czesto to nie ma problemu. Ale ostatnio auto mi stalo 2.5 miesiaca i nowa Centra Futura (4 miesiace) byla martwa az tak ze sie ladowala 4 dni. Teraz auto nie jezdzilo 5 dni i taki uzywany zwykly aku ktory musialem kupic zeby wyjechac z parkingu po tym dlugim postoju tez sie rozladowal do zera. Poprzedni ktory mialem 3 lata , tez Futura takze sie szybko rozladowywal wiec to nie wina akumlatorow.
Bylem ostatnio u elektryka i stwierdzil ze auto mi nic nie pobiera. Po 10min od zgaszenia silnika pobor pradu spada do 0.01A. Jak sie podlaczy zmieniarke MP3 to jest 0.11A, czyli w normie. Alternator tez ładuje prawidlowo. Wiec nie wiem, albo musze isc do innego elektryka albo ktos mi kradnie prad w nocy, krasnoludki.
Jakies pomysly ? Kolega stal obok oplem i odpalil po tych 2.5 miesiaca za pierwszym razem.
_________________ TOPIC: Fiat Grande Punto Dynamic 1.4 16V 95KM 2006 Lato: 205/45/17" - CONTINENTAL PremiumContact 6 + HIJOIN H-302 Zima: 205/55/16" - DAYTON DW510 + ORI ALU Cieszyn
|
|
Góra |
|
 |
|
|
abel |
#776812 Wysłany:
29 Maj 2015, 21:00; Temat postu: Re: Padające akumlatory - jakies jaja |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Wersja: Emotion
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
Na pewno ucieka prąd z aku . radyjko oryginał masz ? . co to za zmieniarka która potrafi pobrać 0,1 A gdy nie pracuje bo po 5 dniach weźmie 12A z akumulatora . Możesz mieć uszkodzona diodę w alternatorze i to przez niego krasnoludki wynoszą ładunki elektryczne
|
|
Góra |
|
 |
polandmet |
#776819 Wysłany:
29 Maj 2015, 22:09; Temat postu: Re: Padające akumlatory - jakies jaja |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Cieszyn Rejestracja: 23 Lis 2010, Posty: 546
|
Radio blaupunkt ale niestety cos jest nie halo i zmieniarka sie nie wylacza. Jak gasze auto ona gra nadal wiec zawsze musze kliknac na AUX  Wtedy nie gra ale dziala. To zmieniarka Yatour. No ale tak czy siak jak ja odlacze z wtyczki nadal cos bierze prad wiec to nie ona jest problemem.
_________________ TOPIC: Fiat Grande Punto Dynamic 1.4 16V 95KM 2006 Lato: 205/45/17" - CONTINENTAL PremiumContact 6 + HIJOIN H-302 Zima: 205/55/16" - DAYTON DW510 + ORI ALU Cieszyn
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|