|
Obecny czas: 27 Kwi 2025, 08:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kris84 |
#778565 Wysłany:
17 Cze 2015, 09:41; Temat postu: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzych
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 813 Pomógł: 11
|
Witajcie, czy ktos wie jaki jest schemat elektryczny tej wtyczki ?  Potrzebna mi rozpiska pinow na wtyczce bo chce przeniesc to gniazdo ze schowka w moim GP na tunel srodkowy jak w EVO. A ze moge miec tez tam AUX to zrobie od razu wyprowadzenie AUX i USB na tunel srodkowy. Tylko zeby sie wlutowac w piny musze wiedziec co do czego 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
NiebieskiSX |
#778571 Wysłany:
17 Cze 2015, 11:57; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: MyLive
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków NH Rejestracja: 16 Cze 2012, Posty: 2299 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
misci |
#778610 Wysłany:
17 Cze 2015, 22:59; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
|
Pamiętaj tylko, że AUX powinno być podłączone przewodem ekranowanym.
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#778625 Wysłany:
18 Cze 2015, 08:42; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
|
misci napisał(a): Pamiętaj tylko, że AUX powinno być podłączone przewodem ekranowanym. Taki plan, w sensie kupie jakis oryginalny przedluzacz, obetne wtyczke i tylko koncowki dolutuje. Reszta bedzie oryginalnym przewodem.
|
|
Góra |
|
 |
misci |
#778638 Wysłany:
18 Cze 2015, 14:40; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
|
Plan na pozór wydaje się dobry. Niestety naciąłem się kiedyś na gotowe przewody, które nie miały nic wspólnego z ekranowanymi. Lepiej pójść do sklepu elektronicznego i poprosić dwużyłowy przewód ekranowany (mikrofonowy stereo), a jeszcze lepiej dwużyłowy przewód z osobnym ekranem dla każdej żyły. Mogą być także dwa przewody ekranowane jednożyłowe.
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#778672 Wysłany:
19 Cze 2015, 21:42; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
|
Dzieki za pomoc, schemat wtyczki wrzuce bo wlasnie to rozkminilem. Natomiast gorzej... bo nie wiem czy moje radio ma AUX czy nie i czy da sie je zmusic zeby mialo [ Dodano: 19 Cze 2015 20:40 ]Dla potomnych zdjecie, oraz opis pinow:  Piny na zlaczu AUX/USB w nowszych puntach czy innych fiatach: 1 - puste 2 - nitka 4 z USB 3 - nitka 3 z USB 4 - nitka 2 z USB 5 - nitka 1 z USB 6 - puste, podpiete jest tu masa z obudowy gniazda USB 7 - nitka A z portu AUX/wtyczki Jack 8 - nitka C z portu AUX/wtyczki Jack 9 - nitka B z portu AUX/wtyczki Jack 10 - nitka A z portu AUX/wtyczki Jack (tak, nitka A jest zdublowana na pinie 10 i 7) 11 - uziemienie z zasilania diody podswietlajacej to gniazdo 12 - plus z zasilania diody podswietlajacej to gniazdo
|
|
Góra |
|
 |
puntoevodynamic |
#804745 Wysłany:
04 Maj 2016, 21:18; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: Inny
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
|
Witam Mam prośbę jaki numer posiada wtyczka z przewodami podłączana od spodu gniazda i czy można ją zakupić osobno bez instalacji elektrycznej. Pozdrawiam.
_________________ MOJE PUNTO EVO: doposażony o klimatyzację automatyczną z grzałką PTC, tylne szyby elektryczne, tylne hamulce tarczowe, czujnik deszczu, ASR, ESP, HH, boczne poduszki powietrzne i kurtyny, Pwr 115, 3 KM, Tq 255,2 Nm http://fiatpunto.com.pl/topic54732.html
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#804767 Wysłany:
05 Maj 2016, 09:22; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
|
To nie jest element ktory mozna kupic osobno dlatego ja uzylem uniwersalnego zlacza kupionego w sklepje z elektronika/elektryka. Moze tez uda Ci sie kupic na allegro cale zlacze z ucieta wtyczka.
|
|
Góra |
|
 |
misiaczek88on |
#817000 Wysłany:
28 Gru 2016, 22:52; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Michał
Samochód: Doblo
Silnik: 1.6 120KM mJTD
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 25 Paź 2009, Posty: 598 Pomógł: 1
|
kris84 napisał(a): Dzieki za pomoc, schemat wtyczki wrzuce bo wlasnie to rozkminilem. Natomiast gorzej... bo nie wiem czy moje radio ma AUX czy nie i czy da sie je zmusic zeby mialo [ Dodano: 19 Cze 2015 20:40 ]Dla potomnych zdjecie, oraz opis pinow:  Piny na zlaczu AUX/USB w nowszych puntach czy innych fiatach: 1 - puste 2 - nitka 4 z USB 3 - nitka 3 z USB 4 - nitka 2 z USB 5 - nitka 1 z USB 6 - puste, podpiete jest tu masa z obudowy gniazda USB 7 - nitka A z portu AUX/wtyczki Jack 8 - nitka C z portu AUX/wtyczki Jack 9 - nitka B z portu AUX/wtyczki Jack 10 - nitka A z portu AUX/wtyczki Jack (tak, nitka A jest zdublowana na pinie 10 i 7) 11 - uziemienie z zasilania diody podswietlajacej to gniazdo 12 - plus z zasilania diody podswietlajacej to gniazdo Witam mam pytanie co oznacza że pin nr 6 na złączu AUX/USB jest pusty skoro jest tu podpięta masa z obudowy gniazda USB tz że nic nie podłączamy w tym gnieździe ?czy podpinam pod masę deski rozdzielczej ? 11 uziemienie z zasilania diody podświetlającej to gniazdo ( tz masa deski rozdzielczej lub tunelu środkowego?)
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#817001 Wysłany:
28 Gru 2016, 23:00; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
|
Pin 6 jest pusty. Polaczenie o ktorym pisze jest po stronie plytki drukowanej ale to nie ma zadnego znaczenia, nic tam nie podpinaj (podobnie jak pin 1 tak i 6 sa puste). Pin 11 jak najbardziej trzeba podpiac pod mase, jaka to bedzie masa, tunelu, deski, karoserii, to bez znaczenia, minus jest minus 
|
|
Góra |
|
 |
misiaczek88on |
#817034 Wysłany:
29 Gru 2016, 23:19; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Michał
Samochód: Doblo
Silnik: 1.6 120KM mJTD
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 25 Paź 2009, Posty: 598 Pomógł: 1
|
Witam ponownie mam jeszcze pytanie co do widniejącego na rysunku USB jest to rozpiska kabli w przewodzie który podłączamy do gniazda czy widok gniazda USB Portu ?
|
|
Góra |
|
 |
kris84 |
#817035 Wysłany:
29 Gru 2016, 23:24; Temat postu: Re: Schemat elektryczny wtyczki USB/AUX - rozpiska pinow |
|
 |
Puntoświr |
|
Nie pamietam, ale wystarczy zmierzyc miernikiem co jest co.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|