|
Obecny czas: 02 Cze 2025, 14:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
maestro173 |
#783074 Wysłany:
22 Sie 2015, 13:18; Temat postu: chcek engine brak bledow po wymianie rozrzadu |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: mazowieckie [W]
|
Mam problem z grande z silnikiem 1.4 8v Miałem wymieniony rozrzad i dzień później zapaliła się kontrolka chcek engine. Podjechałem na komputer ale nie pokazał żadnych błędów. Po odpieciu kompa lampka zgasła. Po przejechaniu trasy około 250km ciągiem i zgaszeniu silnika nic się nie działo. Po postoju po trasie po odpaleniu check się znów zapalił.
Dziś po odpaleniu auta check świeci, jednak silnik osiągał maksymalnie 4tys obrotów. Po odpieciu aku na 10 minut auto znów kręci się normalnie ale check świeci.
Gdzieś czytałem że można wykonać jakaś kalibracja faz?
Czy wymiana rozrządu może mieć wplyw?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
emk |
#783077 Wysłany:
22 Sie 2015, 13:53; Temat postu: Re: chcek engine brak bledow po wymianie rozrzadu |
|
 |
Puntoświr |
 |
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
|
W fes jest taka funkcja " zerowanie funkcji autoadaptacyjnych" czy coś jakoś tak i w elearnie pisali żeby po wymianie rozrządu to przeprowadzać.
_________________ GRANDE PUNTO NERO PROVOCATORE 1,4 16v + propan dupan
|
|
Góra |
|
 |
maestro173 |
#788925 Wysłany:
21 Lis 2015, 20:09; Temat postu: Re: chcek engine brak bledow po wymianie rozrzadu |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Michał
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
|
Problem rozwiązany. Mechanik wymieniał rozrząd bez blokad co poskutkowało złym jego ustawieniem.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|