|
Obecny czas: 02 Maj 2025, 05:16
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
karolek310 |
#832238 Wysłany:
16 Gru 2017, 21:40; Temat postu: Nie odpala , błedy abs, hh ,esp, Wysoka temp płynu,fiat code |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Karol
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam , niestety ale mojego kropka po powrocie z Zakopanego dosięgł problem z brakiem reakcji na przekręcenie kluczyka- na desce pojawiają sie przeróżne błędy m.in kontrolka abs, hill holder, kontrolka wspomagania kierowniczego,Wysoka temperatura płynu chłodniczego - dodatkowo przy przekręcaniu kluczykiem słychać cały czas cykający przekaźnik pompy paliwa - oraz zapaloną cały czas kontrolkę Fiat Code - przez którą przypuszczam nie moge odpalić samochodu gdyż rozrusznik nawet nie kręci.
Samochód oddany do mechanika - niestety bez skutku - sprawdzone zostały : akumulator, alternator,kable masowe,przekaźnik pompy, kluczyki różne ,rozrusznik - wszystko sprawne
Na samym początku myślałem o kablu masowym - sprawdzony nigdzie nie złamany
Rok temu , również miałem problem wilgocią - mianowicie podczas gaszenia samochodu ten działał nabdy kluczyk był w stacyjce , wyjęta została skrzynka z bezpiecznikami ,przeczyszczona , uszczelnione zostało nadkole.
Moje dwa tropy to - albo coś związanego z immobilizerem albo znowu nieszczęsna skrzynka bezpieczników - czy ktoś z forumowiczów wymieniał skrzynkę ? - jeżeli tak chciałbym sie dowiedzieć czy skrzynki różnią sie od siebie w zależności od wersji tylko układem przekaźników i bezpieczników czy jednak czymś jeszcze ?
z góry dziekuje za pomoc , pozdrawim
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Atr3ju |
#832239 Wysłany:
16 Gru 2017, 23:09; Temat postu: Re: Nie odpala , błedy abs, hh ,esp, Wysoka temp płynu,fiat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
|
Tutaj ktoś niedawno opisywał podobny problem. topic57493.htmlGdy u mnie w październiku załączył się fiat code to przeczytając kilka porad zrobiłem tak, poruszałem i wypiąłem kable ze sterownika, na dosłownie 1 sekundę wypiąłem kleme ujemną po czym zaraz założyłem. Po tym znikło u mnie fiat code i auto odrazu odpaliło. Inni mówią że to może być słaby aku, mam słaby aku ale jak widać auto zagadało. Być może to właśnie sterownik albo zawilgocone styki, przewody.
|
 |
kris84 |
#835537 Wysłany:
09 Kwi 2018, 19:39; Temat postu: Re: Nie odpala , błedy abs, hh ,esp, Wysoka temp płynu,fiat |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzych
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tarnowskie Góry Rejestracja: 06 Lut 2012, Posty: 813 Pomógł: 11
|
karolek310, udalo sie problem rozwiazac? Dopadlo mnie dzis to samo. [ Dodano: 09 Kwi 2018 18:39 ]Chlopaki, pomocy, dopadlo mnie to samo a wymiana skrzynki bezpiecznikow nie pomogla 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|