|
Obecny czas: 28 Kwi 2025, 07:24
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Meteor100 |
#842711 Wysłany:
21 Paź 2018, 21:52; Temat postu: Zakupy Evo - typowy stan blach (Rdza) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: lubelskie [L]
|
Witam,
Ostatnimi czasy oglądałem 3 Punto Evo (rocznik 2011, z Niemiec) w różnych komisach. W każdym samochodzie pojawiła się rdza na tylnej klapie (co jest znanym problemem od lat), jednak zastanowiło mnie że w 6-7 letnim samochodzie rdza pojawia się również wzdłuż krawędzi przedniej klapy (od spodu, tak jakby nad chłodnicami) oraz było kilka pojedynczych pryszczy np. po wewnętrznej stronie progów z tyłu (blachy widoczne po otwarciu tylnych drzwi). Takie objawy w tak młodym samochodzie nakierowują mnie że samochód mógł być popowodziowy.
Wobec tego chciałbym dowiedzieć się jakie są typowe problemy blacharskie w tych samochodach i czy opisane przeze mnie objawy świadczą o ciężkiej przeszłości auta czy tego typu wypryski są typowe dla tego modelu.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Caesar |
#842742 Wysłany:
22 Paź 2018, 20:49; Temat postu: Re: Zakupy Evo - typowy stan blach (Rdza) |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Punto Evo 5d
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Będzin Rejestracja: 05 Sie 2009, Posty: 69
|
Mam akurat Evo z października 2011, jedyny mały ślad korozji jest owszem na tylnej klapie ale jest on w miejscu gdzie przewód od anteny od cb radia ocierał się o lakier i jest to tylko powierzchowny nalot rudej w miejscu uszkodzenia powłoki lakieru. Auto ma zrobione 120 tys km i jest od nowości garażowane. Innych śladów korozji na nim nie ma inaczej już by zostało sprzedane. Więc obstawiał bym ciężki żywot egzemplarzy, które oglądałeś.
|
|
Góra |
|
 |
Yacek |
#842744 Wysłany:
22 Paź 2018, 21:07; Temat postu: Re: Zakupy Evo - typowy stan blach (Rdza) |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Estiva
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 21 Wrz 2008, Posty: 739 Pomógł: 53
|
_________________ GP. MY2008
|
|
Góra |
|
 |
Meteor100 |
#842755 Wysłany:
23 Paź 2018, 10:58; Temat postu: Re: Zakupy Evo - typowy stan blach (Rdza) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Województwo: lubelskie [L]
|
W garażowanym aucie, opisane przeze mnie rdzewienie mogłoby być dziwne, ale w stojącym pod chmurką nie mam takiej pewności. Jak na razie każdy fiat miał opisane przeze mnie problemy z korozją więc obawiam się że do ciężki do uwierzenia standard wśród fiatów. Tutaj znalazłem też sporo opisanego http://fiatpunto.com.pl/topic42669.html
|
|
Góra |
|
 |
Wenus |
#842815 Wysłany:
24 Paź 2018, 10:37; Temat postu: Re: Zakupy Evo - typowy stan blach (Rdza) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Agata
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
|
Jak samochód stoi cały rok pod chmurką to prędzej czy później dopadnie go rdza. Niestety… 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|