|
Obecny czas: 27 Kwi 2025, 08:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lukaman |
#844328 Wysłany:
08 Gru 2018, 16:29; Temat postu: demontaż skrzyni biegów + demontaż rozrusznika |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Luigi
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
|
Cześć,
jak w temacie. Mam problem z demontażem skrzyni biegów w moim GP bo chce wymienić sprzęgło. Robił to ktoś? Zatrzymałem się na demontażu rozrusznika. Jest słaby dostęp. Nie wiem jak go odkręcić. Jestem kurcze tak blisko ;(
Z góry dzięki za pomoc.
luka
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Jerry1960 |
#844329 Wysłany:
08 Gru 2018, 17:17; Temat postu: Re: demontaż skrzyni biegów + demontaż rozrusznika |
|
 |
Puntoświr |
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
|
Od dołu 2 śruby i kable . Od góry jedna śruba , musisz wymontować akumulator.
|
|
Góra |
|
 |
lukaman |
#844330 Wysłany:
08 Gru 2018, 17:25; Temat postu: Re: demontaż skrzyni biegów + demontaż rozrusznika |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Luigi
Województwo: łódzkie [E]
|
to znaczy? rozrusznik znajduje sie po przeciwległej stornie względem akumulatora 
|
|
Góra |
|
 |
Cent |
#844331 Wysłany:
08 Gru 2018, 17:32; Temat postu: Re: demontaż skrzyni biegów + demontaż rozrusznika |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Rafał
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ SY SCZ Rejestracja: 25 Lis 2018, Posty: 532 Pomógł: 16
|
Akumulator i półkę na której jest umocowany żeby łatwy dostęp był. Łeb śruby jest w obudowie sprzęgła a mocowana jest w gwincie kołnierza rozrusznika  klucz z przedłużką. Autor postu otrzymał pochwałę
_________________ Cent -> topic59276.html
|
|
Góra |
|
 |
pmxoo7pI |
#862179 Wysłany:
19 Cze 2024, 16:38; Temat postu: Re: demontaż skrzyni biegów + demontaż rozrusznika |
|
 |
Puntoświr |
 |
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Znowu będzie, że potwór z forum atakuje niewiniątka, ale jak ktoś się bierze za sprzęgło, a utyka na etapie rozrusznika, to słabo raczej (czy nie)? Trochę za wcześnie na takie wybryki (najpierw poćwicz prostsze rzeczy, później skrzynia). W warunkach amatorskich robota przy skrzyni/sprzęgle = leżenie pod samochodem (i masz wtedy wszędzie dostęp). Temat ma kilka lat, wiem, ale w internecie przybyło materiałów, w tym video. Tutaj można podejrzeć mobilnego mechanika: https://www.youtube.com/@WMCS/search?query=FiatJedyna uwaga, że ów fachowiec olewa łapy i ich tulejki. Zlecenie jest na "sprzęgło", więc robi tylko to i ani śrubki więcej. Jako "Komplet sprzęgła" robimy też łapę/widelec i śmieszne tulejki plastikowe, to się zużywa i skraca żywot zestawu. Jest to pomijane nawet przez zawodowców wielkich na warsztatach.
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|