|
Obecny czas: 03 Maj 2025, 06:03
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ami199 |
#853156 Wysłany:
13 Cze 2020, 17:15; Temat postu: Nie otwierają się tylne drzwi z kluczyka pilota i przycisku |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: 6-Speed
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam Jw. Problem: nie otwierają się tylne drzwi z kluczyka, pilota i przycisku z przedniej deski rozdzielczej.
Czyli zamykam wszystkie drzwi z pilota lub kluczyka lub z przycisku z deski rozdzielczej.
Wszystkie drzwi zostają zamknięte ( przód i tył ) ale jeżeli otwieram z pilota kluczyka i przycisku z deski rozdzielczej drzwi od zewnątrz nie można otworzyć ( tylne lewe i prawe )
Można tylko otworzyć z klamki wewnętrznej.
Elektromagnes - siłownik działa słychać zamykanie i otwieranie mechanizmu - przesuwa się mechanizm do blokowania drzwi w przypadku rozładowania akumulatora ( widać fizyczne przesuwanie się go ) ale jak się zamknie drzwi z pilota kluczyka i przycisku .
Niestety od zewnątrz już nie można otworzyć.
Przy symulacji zamknięcia drzwi (trzaskam drzwiami i się zamykają )
Jeżeli ręcznie przesunę blokadę drzwi ( blokada mechaniczna przy rozładowanym akumulatorze ) i powrócę na swoją pozycję efekt jest identyczny jak zamknięcie z pilota.
Już nie otworzę drzwi od zewnątrz tylko od środka.
Klamka tylnych drzwi chyba w inny sposób mechanicznie otwiera drzwi niż klamka zewnętrzna widzę że coś innego się dzieje
siłownik otwierając i zamykając rusza tym mechanizmem do blokady ( blokada tylnych drzwi przy rozładowanym akumulatorze )
I wtedy też można otworzyć od wewnątrz a z zewnątrz się nie da
Wersja fiata z tyłu nie ma elektrycznie podnoszonych szyb tylko przód - może to z tego powodu nie otwiera tylnych drzwi z pilota itd.
Nie wiem czy mi się wydaję ale mogło mi się zdarzyć z 2-3 razy jeżeli otwieram z pilota i trzymam klamkę tylnych drzwi w jakiś dziwny sposób To chyba drzwi 2-3 razy mi się udało otworzyć.
Może pilot ma jakąś inna funkcję do otwierania tylnych drzwi z pilota i trzeba coś naciskać klamkę ????
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pmx007p1 |
#853158 Wysłany:
13 Cze 2020, 19:08; Temat postu: CO TO KU*WA JEST, FORUM DLA OCIĘŻAŁYCH UMYSŁOWO ??? |
|
|
|
Góra |
|
 |
ami199 |
#853160 Wysłany:
13 Cze 2020, 21:41; Temat postu: Re: Nie otwierają się tylne drzwi z kluczyka pilota i przyci |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: 6-Speed
Województwo: małopolskie [K]
|
Mistrzu samodzielności ! jedna klamka została wymieniona na nową w serwisie i nic się nie zmieniło ( dlatego jedną bo nie wydawało mi się iż serwis rozwiąże ten problem ) a ja nie mam zamiaru płacić za wymianę czegoś co nie jest potrzebne.
Przeczytaj dokładnie jaki jest problem i dopiero udzielaj wskazówek, moje klamki bez problemu otwierają drzwi.
Nie zacinają się i chodzą normalnie jak w nowym samochodzie tylko po elektrycznym zamknięciu blokują się tylne drzwi od zewnątrz.
Może serwis wymienił uszkodzoną klamkę na nową też uszkodzoną ?? nie sądzę.
|
|
Góra |
|
 |
sladoled |
#853402 Wysłany:
10 Lip 2020, 07:55; Temat postu: Re: Nie otwierają się tylne drzwi z kluczyka pilota i przyci |
|
 |
Forumowicz |
Imię: sladoled
Samochód: Punto Evo 3d
Silnik: 1.6 8V 90KM
Wersja: Sporting
Województwo: łódzkie [E]
|
Najprostszą rzeczą jest wymiana baterii w pilocie. Jeśli to nie pomoże, lepiej udać się do centrum serwisowego. Może coś z elektroniką lub ktoś próbował otworzyć samochód.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|