|
Obecny czas: 29 Kwi 2025, 08:47
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ryba0101 |
#855051 Wysłany:
23 Sty 2021, 12:01; Temat postu: Punto samo jedzie |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Darek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: śląskie [S]
|
Witam, mam taki "problem" ze samochód po ruszeniu sam jedzie i nie gaśnie na wszystkich biegach, utrzymuje stale, niefalujace obroty okolo 1200 i sam sie kula, na 2 biegu jedzie z predkoscia około 20 km/h a na 5 juz okolo 30/h. W sumie nic wiecej z tego nie wynika poza tym ze jadac np 30/h i redukujac na 2 bieg wchodząc w ciasny zakręt 10/h to po puszczeniu hamulca auto samo przyśpiesza do tych 20. Spotkaliscie sie z czyms takim? Z czego to moze wynikac?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Jachaś |
#855053 Wysłany:
23 Sty 2021, 15:07; Temat postu: Re: Punto samo jedzie |
|
 |
Moderator |
 |
Samochód: Punto 2012
Silnik: 1.2 8V 69KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Easy
Województwo: świętokrzyskie [T]
|
Powiedz nam w jakich czipsach znalazłeś prawo jazdy (zakładając że w ogóle je posiadasz) ? Nawet nie chce mi się czegokolwiek tu tłumaczyć, bo tego się uczysz na pierwszych godzinach kursu na prawo jazdy. Jeszcze najlepsze jest to że sam sobie w sumie odpowiedziałeś na zadane przez siebie pytanie 
_________________ Moje Punto Easy Sport MY2012
|
|
Góra |
|
 |
pmx007p1 |
#855054 Wysłany:
23 Sty 2021, 15:48; Temat postu: Re: Punto samo jedzie |
|
|
Temat do śmietnika. 
|
|
Góra |
|
 |
ryba0101 |
#855056 Wysłany:
23 Sty 2021, 17:04; Temat postu: Re: Punto samo jedzie |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Darek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: śląskie [S]
|
Myslicie ze nie powinmo dusic auta i to ze samo jedzie pod gore na 1 biegu jesy normalne? Zadne z moich aut do tej pory tak nir mialo
|
|
Góra |
|
 |
pmx007p1 |
#855072 Wysłany:
24 Sty 2021, 12:58; Temat postu: Re: Punto samo jedzie |
|
|
A moje niektóre na pewno miały (na 1 lub 2 biegu jechały same, nawet pod lekką górkę, bo na płaskim każdy zdrowy samochód pojedzie). Zależy od samochodu, marka, model, silnik, stan silnika i osprzętu, regulacja, gaz na lince czy elektroniczny. Nie ma reguły. Ale generalnie w większości samochodów można się tego spodziewać i nie jest to dziwne (i nie trzeba na forach trollować). Ciesz się, że (jeszcze) nie masz problemu odwrotnego (bo w profilu masz "LPG"), czyli silnik ma tendencję do gaśnięcia (są tematy, znajdź i poczytaj na przyszłość). Wiedza ogólna techniczna leży i kwiczy w społeczeństwie (a młodsze pokolenia mimo internetu i smartfonów są coraz bardziej niekumate, najprostsze zjawiska trzeba młokosom tłumaczyć, chociaż stare dziady też często nie ogarniają pewnych rzeczy).
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|