|
Obecny czas: 15 Maj 2025, 05:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pumiasty |
#114076 Wysłany:
10 Kwi 2008, 23:44; Temat postu: Pompa Paliwa i trudności z działaniem? |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Darłowo Rejestracja: 19 Lis 2007, Posty: 14
|
Witam serdecznie Forumowiczów.
Wspomnę na początku że przeszukiwałem forum w celu znalezienia podobnego przypadku jak mój ale niestety nie znalazłem.
Wstępnie zaczęło się jak niegdyś, nagły skok obrotów, dławienie, gaśnięcie silnika - diagnoza, zapchany filtr paliwa. Prognoza, wymiana na nowy, spuszczenie paliwa i zalanie nowym, 'świeżym', ale to nie wszystko. Tym razem po wymianie nie ma efektów, nie jest ani trochę lepiej, baaa, gorzej, pompa paliwa przy przekręceniu stacyjniaka popiskuje, to normalne by po chwili ucichnąć, ale po odpaleniu silnika piszczy w niebo głosy, przy niskich obrotach nic się nie dzieje, no może od czasu do czasu podskoczy, poszarpie, spadnie.... Inaczej to wygląda przy 'przygazowaniu', wariuje! Nowy filtr nic nie dał, czy to więc wina pompy? Przetarta, uszkodzona? Proszę o porady, jeśli konieczna będzie wymiana /kompletnej bądź samej pompki/ liczę na małą pomoc, nie wygląda to na proste zadanie, choć może się mylę, ale mile widziane wskazówki postępowania za co z góry serdecznie dziękuję.
Fiat Punto 1.1 /55/ 1995
Pozdrawiam
_________________ Fiat Punto GT
..PuNtOPoWeR..
Original Abarth & Simoni Racing GT Styling
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kazaa |
#114087 Wysłany:
11 Kwi 2008, 00:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
punto niestety nie ma cichej pompy paliwa , szczegolnie pod wplywem starosci juz daje wieszy halas , twoje objawy to niekoniecznie pompa ,lecz nie wykluczone... ogolnie ja bym pojechal najpierw na examinera zobaczyc co sie dzieje
btw co to znaczy wariuje przy przegazowaniu ?
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
pumiasty |
#114091 Wysłany:
11 Kwi 2008, 00:39; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Darłowo Rejestracja: 19 Lis 2007, Posty: 14
|
...w miarę wciskania pedału gazu obroty wcale tak jednostajnie nie wzrastają, praca silnika to wzmaga się, to spada, dość często do wygaśnięcia...
_________________ Fiat Punto GT
..PuNtOPoWeR..
Original Abarth & Simoni Racing GT Styling
|
|
Góra |
|
 |
mariano italiano |
#114138 Wysłany:
11 Kwi 2008, 10:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: śląsk Rejestracja: 17 Cze 2007, Posty: 280
|
Czyściłeś kosz w którym znajduje się pompa paliwa? miałem tak samo pompa strasznie piszczała bo było zabrudzone sito w koszu. Sprawdź styki kostki co wchodzi do kosza czy nie są zabrudzone. A najlepszym przypadku pompa wysiadła i nic nie zrobisz poza wymianą na nową.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|