| Autor |
Wiadomość |
Berliozz
Puntoświr

Imię: Grzesiek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 627
Tematy: 32 Skąd: Warszawa
|
Moje pytanie dokładnie takie jak w temacie. Ile liczą sobie w ASO za wymianę klocków? |
_________________ Kobieta powinna traktować swojego faceta jak Psa! - dobrze nakarmić, nie drażnić i wypuszczać na wieczór....
********Grande Punto 1.4 8V********* |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
enzo34
Sympatyk kropek
Dni na forum: 526
Tematy: 6
|
Klocki hamulcowe na przód do Grande Punto 1.4 kosztują w ASO 350 zł. |
|
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 475
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
|
Ale to chyba cena klocków jak kupujesz w sklepie przy ASO. Jak porównywałem ceny klocków z cenami wymiany tychże (czyli cena klocków + wymiana + koszta ukryte pt. robocizna) dla Kropek I i II oraz Pandy, to wymiana kosztowała sporo taniej (jakieś 50%-60% ceny klocków ze sklepu). |
_________________ Michał Jazłowiecki (michalj)
Fiat Grande Punto Dynamic + Komfort (2007), 1.4 8v 77 KM, szary Jungle, 5d |
|
|
|
 |
pajaczek
Puntomaniak
Dni na forum: 491
Tematy: 0
|
| Cytat: |
| Ale to chyba cena klocków jak kupujesz w sklepie przy ASO. Jak porównywałem ceny klocków z cenami wymiany tychże (czyli cena klocków + wymiana + koszta ukryte pt. robocizna) dla Kropek I i II oraz Pandy, to wymiana kosztowała sporo taniej (jakieś 50%-60% ceny klocków ze sklepu). |
Różnica w cenie wynika z tego że w sklepie przy ASO kupujesz klocki w pudełku z logiem fiata a w serwisie zakładają ci klocki z kartonika na którym jest logo producenta klocków. Takie klocki często są tańsze nawet o 50% a bywa że serwis zakłada klocki tzw. zamienniki które są jeszcze tańsze. Ceny w sklepach przy ASO mają sugerować że nie opłaca się montować części poza serwisami ASO. |
|
|
|
|
 |
Tomek040982
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 309
Tematy: 4 Skąd: Warszawa/Marki
|
Wlasnie a propo klockow mnie to jeszcze raczej nie dotyczy bo moj kropek ma dopiero 4 miesiace ale przeciez przyjdzie taka chwila wypowiedzcie sie na temat jakie klocki kupic. Interesuja mnie pozadne klocki. Ja na na punkcie hamulcow zawsze mam bzika i musza byc naprawde dobre . |
_________________ Niebieskie GP 1.3 75 KM 2007r.
Zielone MK1 1.6 90KM 1995r. |
|
|
|
 |
Tomo
Puntoświr

Dni na forum: 603
Tematy: 3 Skąd: NDM-Mazowieckie
|
Według mnie te które mamy fabrycznie zamontowane są świetne (u mnie BOSCH). Zdarza się, że zapiszczą przy większym mrozie ale co do skuteczności hamowania nie mam żadnych zastrzeżeń. |
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (dobry rocznik 1999 - jest jak wino: im starszy tym lepszy)
UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty! |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
| Cytat: |
| Klocki hamulcowe na przód do Grande Punto 1.4 kosztują w ASO 350 zł. |
Na prawdę taka cena??? Wydawało mi się że taka impreza to z wymianą maksymalnie 150 -170 ziko...  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

|
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
michalj no właśnie, tylko gdzie tu umieścić GP? Bo w ulotce nie znalazłem. A niedługo w srebrnym kropku czeka mnie wymiana, bo zonka ma już tam coś 35 tysięcy przejechane. |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
|
|
|
 |
michalj
Puntoświr

|
Właśnie nie ma, w tym sęk. Chyba Fiat nie przewidział, że ktoś jesienią 2007 roku będzie chciał wymieniać klocki hamulcowe w GP.
A u mnie hamulce zaczynają cichutko popiskiwać, więc pewnie w ciągu 2-3 miesięcy zajadę swój pierwszy komplet w Kropku (w Pandzie zajechałem 4 komplety przez 3 lata ). |
_________________ Michał Jazłowiecki (michalj)
Fiat Grande Punto Dynamic + Komfort (2007), 1.4 8v 77 KM, szary Jungle, 5d |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
A może Yoka już wymieniał, bo on dość dużo kilometrów kropkiem śmiga. |
|
|
|
 |
Berliozz
Puntoświr

|
| enzo34 napisał: |
| Klocki hamulcowe na przód do Grande Punto 1.4 kosztują w ASO 350 zł. |
Błagam Cię nie strasz mnie. Swoja drogą... nikt jeszcze nie wymieniał? Ja mam przejechane 25 tys i już czuje spadek skuteczności hamulców. Oprócz tego piszczą mi czasami, więc postanowiłem, że wymienię. Ale chyba po prostu zadzwonię do ASO i się dowiem.
Ok
Właśnie dzwoniłem. Robocizna 110 pln. Klocki orginały 290 zamienniki 130. Co dziwne facet powiedział, że jemu tylko raz zdarzyło się zmieniać klocki w GP. Hmmmm... |
_________________ Kobieta powinna traktować swojego faceta jak Psa! - dobrze nakarmić, nie drażnić i wypuszczać na wieczór....
|
|
|
 |
Tomo
Puntoświr

Dni na forum: 603
Tematy: 3 Skąd: NDM-Mazowieckie
|
Przejechałem ok. 25tys.km i jeszcze nie zauważyłem zużycia ani spadku skuteczności. Okładziny na klockach jest jeszcze bardzo dużo więc myślę, że powinny wystarczyć na jakieś 60tys.km przebiegu. Jeśli chodzi o piski to wcale nie muszą świadczyć o zużyciu. Moje popiskiwały tylko podczas bardzo niskich temperatur na początku roku, teraz już nie piszczą. |
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (dobry rocznik 1999 - jest jak wino: im starszy tym lepszy)
UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty! |
|
|
|
 |
adrian
Puntoświr

Dni na forum: 678
Tematy: 6 Skąd: Kolobrzeg
|
|
|
|
 |
Berliozz
Puntoświr

|
W takim razie mam pytanie. Można wymienić klocki poza ASO kiedy samochód jest na gwarancji??? |
|
|
|
 |
|
|