| Autor |
Wiadomość |
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 348
Tematy: 7 Skąd: Będzin
|
Mekl postaram się pstryknąć jutro fotki |
_________________ Pozdrawiam - "Jedi"
Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 475
Tematy: 5 Skąd: Legionowo
|
Pod właściwym podłokietnikiem jest zaślepka, trzymająca się na trzy małe zatrzaski. U mnie jest to zaślepka z przyciskami sterowania regulacją odcinka lędźwiowego fotela kierowcy. Po wyjęciu zaślepki i odpięciu szybkozłączki, uzyskuje się dostęp do trzech nakrętek, które trzymają ramę, na której jest zamontowana (i się obraca) właściwy podłokietnik. Po odkręceniu tych nakrętek (które są zespolone z podkładkami niesprężynującymi) i umiejętnym ich wyjęciu (by nie wpadły w tunel z linką hamulca ręcznego), można zdjąć całą konstrukcję podłokietnika.
Ergo: cały podłokietnik trzyma się na trzech śrubach.  |
_________________ Michał Jazłowiecki (michalj)
Fiat Grande Punto Dynamic + Komfort (2007), 1.4 8v 77 KM, szary Jungle, 5d |
|
|
|
 |
gustaw
Sympatyk kropek
Imię: Tomek
Dni na forum: 402
Tematy: 0 Skąd: Mrągowo
|
Witam
Dzisiaj zamontowałem zakupiony na allegro podłokietnik. Z przesyłką zapłaciłem 75,00zł. Na prawdę warto. Montaz zajał mi 30 min. zamontowałem go na tunel. Część środkowa od ręcznego zdejmuje się (jest na zatrzaskach). należy chwycić za tunel w miejscu gdzie wchodzi dźwignia ręcznego i nie za mocno ale zdecydowanie pociągnać do góry.
Od podłokietnika przykrecamy tylko części od podstawy -bez przedłużeń. Wiertareczka i do dzieła jak komu pasuje na wysokość pod łokieć . Przykręcamy do tunelu i tunel wciskamy z powrotem. Polecam podłokietnik -jest wykonany z dobrej jakości materiału. W serwisie chcieli mi wcisnąć oryginał za bagatela z robocizną 700,00 zł.
PODŁOKIETNIK PODNOSZONY ODCHYLANY SKÓRA NOWY !! Tutaj możesz dodać notatkę o tym przedmiocie
(330479693)
[ Dodano: 21 Mar 2008 21:19 ]
Podaję linka wcześniej źle klepnąłem
http://moto.allegro.pl/item330479693_podlokietnik_podnoszony_odchylany_skora_nowy_.html |
_________________ Tomek GP 1,4 8V 5-drzwi |
|
|
|
 |
grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Dni na forum: 634
Tematy: 10 Skąd: Oświecim/Tychy
|
| gustaw napisał: |
Witam
Dzisiaj zamontowałem zakupiony na allegro podłokietnik. Z przesyłką zapłaciłem 75,00zł. Na prawdę warto. Montaz zajał mi 30 min. zamontowałem go na tunel. Część środkowa od ręcznego zdejmuje się (jest na zatrzaskach). należy chwycić za tunel w miejscu gdzie wchodzi dźwignia ręcznego i nie za mocno ale zdecydowanie pociągnać do góry.
Od podłokietnika przykrecamy tylko części od podstawy -bez przedłużeń. Wiertareczka i do dzieła jak komu pasuje na wysokość pod łokieć . Przykręcamy do tunelu i tunel wciskamy z powrotem. Polecam podłokietnik -jest wykonany z dobrej jakości materiału. W serwisie chcieli mi wcisnąć oryginał za bagatela z robocizną 700,00 zł.
PODŁOKIETNIK PODNOSZONY ODCHYLANY SKÓRA NOWY !! Tutaj możesz dodać notatkę o tym przedmiocie
(330479693)
[ Dodano: 21 Mar 2008 21:19 ]
Podaję linka wcześniej źle klepnąłem
http://moto.allegro.pl/item330479693_podlokietnik_podnoszony_odchylany
_skora_nowy_.html |
a mogl bys pstryknac foty jak to wyglada po zamontowaniu bo chodzi mi po glowie taki podlokietnik tylko caly czarny |
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V 77KM EMOTION SZARY UNDERGROUND
ZABIC MUCHE NA BOCZNEJ SZYBIE BEZCENNE
http://fiatpunto.com.pl/album_personal.php?user_id=564 |
|
|
|
 |
pieron
Puntomaniak

Imię: Damian
Dni na forum: 300
Tematy: 4 Skąd: Katowice
|
|
|
|
 |
gustaw
Sympatyk kropek
Imię: Tomek
Dni na forum: 402
Tematy: 0 Skąd: Mrągowo
|
Cześc
dzięki pieron za zdjęcia. U mnie z czasem ostatnio krucho. Mam nadzieję ze pomogą Wam w podjęciu decyzji na czwartym zdjęciu świecą się śruby,tylko takie miałem. Z czasem wymienię je na czarne i będzie OK.
Dzisaj pokatałem na swojej Yamaszce Virażce. Wiosna jest cudna i ten szum wiatru.
pozdrowionka dla wszystkich[/b] |
_________________ Tomek GP 1,4 8V 5-drzwi |
|
|
|
 |
grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Dni na forum: 634
Tematy: 10 Skąd: Oświecim/Tychy
|
|
|
|
 |
Thoa82
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 253
Tematy: 18 Skąd: Katowice
|
Witam jak w temacie chciałbym zakupić podłokietnik,,ale nieoryginalny.Nie wiem jaki wybrać..mam dylemat.Rozmyślam nad czymś takim http://moto.allegro.pl/item371339494_podlokietnik_podnoszony_punto_grande_astra_vw.html
PROSZE Was o doradzenie co Wy na to.Jeżeli kupiliście jakiś nieoryginalny podłokietnik prosiłbym o jakieś fotki jak sie on prezentuje w Waszym kropasie,ile daliście i gdzie był zakupiony..no i oczywiście czy jesteście z niego zadowoleni.WIELKIE THX dla forumowiczów!!! |
_________________ GP Estiva  |
|
|
|
 |
filip76
Puntoświr
Dni na forum: 531
Tematy: 26
|
A po co Ci ten podłokietnik? Jak jeździsz dużo po mieście, to będzie przeszkadzał... mój "stoi" między fotelami i praktycznie go już nie opuszczam.... |
|
|
|
|
 |
Thoa82
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 253
Tematy: 18 Skąd: Katowice
|
fajnie,ale troche odbiegłeś od tematu... |
_________________ GP Estiva  |
|
|
|
 |
filip76
Puntoświr
Dni na forum: 531
Tematy: 26
|
jeśli jesteś na 101% pewny, że potrzebujesz podłokietnika, to faktycznie odbiegłem... mi podłokietnik bardziej przeszkadza niż pomaga ale po prostu był... Ty masz możliwość wyboru...
Jest wątek o niefirmowym podłokietniku...
| Uwagi: |
done... //Dzióbel |
|
|
|
|
|
 |
Hawel
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 682
Tematy: 11 Skąd: Kraków
|
Wczoraj odebralem GP z ASO po wymianie podlokietnika.Zglosilem straszne trzeszczenie plastikow podlokietnika i wymienili na nowy,NIE TRZESZCZY !!! |
_________________ Punto Grande 1.3 Multijet 16v Energy 90 KM |
|
|
|
 |
bravoemotionmjet
Sympatyk kropek

Dni na forum: 220
Tematy: 1 Skąd: Między Łodzią a Warszawą :)
|
| echelon napisał: |
| To napewno nie jest oryginal. Polecam zorientować się w ASO ile kosztowałoby "wszczepienie" oryginalnego podłokietnika. Jak dla mnie jest to świetny wynalazek, więc sprawa warta zachodu. Owszem trzeba się nauczyć korzystać z hamulca ręcznego, ale to kwestia wprawy. |
Byłem w ASO zapytać i powiedzieli, że maksymalnie 600 zł ... |
_________________ Fiat Grande Punto MultiJet Sport 2006 (I rej. V.2008)
Fiat Bravo 1.9 120 KM MultiJet Emotion 2007 |
|
|
|
 |
|
|