Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Radio Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
karol_mail
Puntomaniak

Imię: Karol
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 332
Tematy: 8

Post #109889 Wysłany: 30 Mar 2008 21:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak tu się zgodze od twojej konfiguracji nawet fabryczny zestaw zagra lepiej. A to, że o sprzęcie możesz się wypowiadać o względach "raczej estetyczny" to mówi samo za siebie. Rozumiem mamy w Polsce demokracje i każdy może wypowiadać swoje zdanie na dany temat ale nie każdy powinien...

A zawodowo jestem radiowcem już prawie 10 lat...

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #109904 Wysłany: 30 Mar 2008 21:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

karol_mail napisał:
A zawodowo jestem radiowcem już prawie 10 lat...

Nie podważam twoich kompetencji w żadnym wypadku.

karol_mail napisał:
Rozumiem mamy w Polsce demokracje i każdy może wypowiadać swoje zdanie na dany temat ale nie każdy powinien...

To znaczy mam to rozumieć tak: Jeżeli mój kropek sie nie psuje i nie mam z nim problemów, ASO mnie jeszcze nie orżnęła, ani nie spuściła po bandzie, a dziwiek fabrycznego audio całkowicie odpowiada moim wymaganiom i słuchanie muzyki na nim sprawia mi przyjemność to powinienem trzymać mordę w kubeł bo jestem żenujący? No wybacz ale czy ty nie przesadzasz w drugą stronę?

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
karol_mail
Puntomaniak

Post #109920 Wysłany: 30 Mar 2008 21:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Można i trzeba dyskutować jak ma się pojęcie o tym a nie gadać byle gadać jak Kaczyńscy. Gadać dużo, głośno i nie na temat każdy umie. Dlatego, drażni mnie jak ktoś filozofuje o czymś o czym ma małe pojęcie - jak sam przyznałeś na zasadzie: radio fajne bo ładne... To sprzęt a nie dzieło sztuki...A odnośnie ASO i psucia kropka to ironizuje cały czas bo widze, że nie możesz zaskoczyć. Jeździsz ropniakiem czy co? Z tym graniem to jednemu wystarcza drugiemu nie ale nikt rozsądny nie powie, że system audio jest OK, nie jest. Jest co najwyżej wystarczający. Coż to Twoja interpretacja cóż ja moge powiedzieć: myślisz jak uważasz czy raczej uważasz jak myślisz... Toć demokracja...

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 481

Post #109924 Wysłany: 30 Mar 2008 22:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

karol_mail napisał:
Dlatego, drażni mnie jak ktoś filozofuje o czymś o czym ma małe pojęcie - jak sam przyznałeś na zasadzie: radio fajne bo ładne... To sprzęt a nie dzieło sztuki...

Właśnie rozdrażnienie innym podejściem do sprawy to typowa cecha Kaczyńskich Szczerbol Po pierwsze nie filozofuję tylko przedstawiam pewien punkt widzenia, odmienny od twojego. Ty masz podejście jak mój brat - czyli nie wazne jak wygląda ważne ile zapodaje Herzów decybeli i innnych fizyczno - technicznych parametrów. Dla mnie dizajn jest bardzo ważny. Tak mam i muszę jakoś z tym zyć Szczerbol. A co do fabrycznego audio zacytuję siebie:
Grzegorz1976 napisał:
dziwiek fabrycznego audio całkowicie odpowiada moim wymaganiom i słuchanie muzyki na nim sprawia mi przyjemność
I nie interesuje mnie czy jest to Hi-end czy Low-End. Gra dla mnie ładnie i przyjemnie i ma wiele zalet o których pisaliśmy wczesniej i dla mnie o to chodzi w radiu w samochodzie.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
karol_mail
Puntomaniak

Post #110018 Wysłany: 31 Mar 2008 07:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To, że odpowiada Twoim wymaganiom nie znaczy, że jest świetny ma zalety o których pisałeś i owszem ale radia niefabryczne mają ich więcej łącznie bym powiedział z dizajnem. Jak pisałem jest poprawny ale nie dobry każdy kto wie coś o car-audio, bądź każdy komu słoń nie nadepnął na ucho to potwierdzi. Fabryczne radio tylko powiększa hektary średniej jakości plastików w GP których w GP (wynika to z klasy auta)i tak nie brakuje.

Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 531

Post #110022 Wysłany: 31 Mar 2008 07:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja podobnie jak Grzegorz - jestem zadowolony: fabruczne jest fajne, wygodne, gra i to wystarczy. Jeśli chcę posłuchać muzyki, to włączam stereo w domu. Słuchanie w aucie jakoś do mnie nie przemawia.

Z kolei ryczące i dudniące remizy na kołach stwarzają zagrożenie na drodze, bo mimo wszystko kierowca powinien słyszeć co się dzieje dookoła: klakson, auto na pasie obok, syrenę pogotowia, dzwonek tramwaju albo rowerzysty....
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zoon
Puntoświr

Dni na forum: 610
Tematy: 23

Post #110026 Wysłany: 31 Mar 2008 08:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fabryczne radio jest super jak na fabrykę. Dopiero gdy kupiłem Grande zacząłem słuchać płyt w samochodzie. Teraz cały czas jadę na CD i to często bardzo głośno. Kiedyś stałem na przejeździe kolejowym i widziałem, że w aucie za mną migają kierunkowskazy. Dopiero gdy ściszyłem CD okazało się, że wyje też alarm Szczerbol

Dla mnie wiochą jest ładowanie supersprzętu grającego do auta zamiast przyzwoitej, seryjnej fabryki i potem noszenie ze sobą panelu. Dobrowolnie!

A poza tym przepraszam, że się wypowiadam maluczki w tej sprawie bo przeciez mamy tu autorytet w dziedzinie car-audio Very Happy

Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #110042 Wysłany: 31 Mar 2008 09:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam radio blaupu...
nie noszę panelu ze sobą Razz
no chyba że jestem gdzie w nieznanym mi miejscu Razz
no i daje mi większe pole do zmiany i modernizacji sprzętu... Smile

Puntomaniak

Post #110051 Wysłany: 31 Mar 2008 09:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzióbel nie wysilaj się oni nigdy tego nie zrozumieją. Dla mnie to podejrzane... Pewnie pochodzą z klanu moherowych beretów, z kółka wyborców PiS i LPR Smile Technika, nowinki i nowości to beee Very Happy I tak cud, że nauczyli się chodzić.

مدير

Post #110052 Wysłany: 31 Mar 2008 09:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

acha i aby je wyjąć ... nie da rady kluczykami...
potrzebne 2 cienkie długie noże kucharskie Szczerbol

Puntomaniak

Post #110053 Wysłany: 31 Mar 2008 09:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie z jednej strony ten pręcik do wyciągania radia a z drugiej pilnik z mojego Leathermana Blast:D inaczej nie da rady:D

Puntoświr

Post #110056 Wysłany: 31 Mar 2008 10:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie zrozumiem, ja bozię kocham, jak to jest budować scenę muzyczną w samochodzie nożem i pilnikiem Smile
Dzióbel
مدير

Post #110099 Wysłany: 31 Mar 2008 14:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

filip76 napisał:
Nie zrozumiem, ja bozię kocham, jak to jest budować scenę muzyczną w samochodzie nożem i pilnikiem Smile

łoj wiesz jak to wyglądało... Sad
ludzie myśleli że radio komuś kradnę Wink

Puntoświr

Post #110107 Wysłany: 31 Mar 2008 14:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W marei mi na dziurach wypadł jeden uchwyt, zagiął się przy wciskaniu. Jak zmieniałem radio, to nie chciał za chiny puścić. Pomógł mały brzeszczot Szczerbol
karol_mail
Puntomaniak

Post #110365 Wysłany: 01 Kwi 2008 07:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale taki chałupniczy montaż radia ma swoje zalety wtedy naprawdę ciężko je wyciągnąć. Starego JVC jak wyciągałem pod blokiem to aż milicja przyjechała i chciała mnie koniecznie aresztować za włamanie i kradzież radia Very Happy

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat